loading...

Vasilopita, prajitura cu noroc, pentru Revelion. Desertul Sfantului Vasile

Vasilopita sau prajitura Sfantului Vasile este o prajitura gustoasa, usor de preparat, cu specific grecesc. Asemanatoare cozonacului, vasilopita este pregatita potrivit traditiei in ziua de praznuire a Sfantului Vasile cel Mare, 1 ianuarie.
Ingrediente:

300 g faina
1 lingurita praf de copt
130 gr margarina
250 g zahar
250 g iaurt din soia
250 g vin alb dulce
120 g migdale macinate fin
50 g migdale macinate gros
zahar pudra pentru ornare

Mod de preparare:

Pentru inceput, amestecam intr-un bol faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Intr-un alt vas mixam margarina cu zaharul pana se omogenizeaza dupa care adaugam iaurtul de soia amestecand usor cu o spatula. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina alternand cu vinul. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda unsa si presarata in prealabil cu faina. Se tine la cuptor timp de 45 de minute. Dupa ce prajitura este scoasa din cuptor, se lasa la racit si apoi este presarata cu zahar pudra.

Pofta buna!

Cele mai sănătoase surse de proteine

Un corp mediu omenesc are nevoie de aproximativ 50 până la 60 de grame de proteine ​​pentru a funcționa corect. Persoanele care au un nivel ridicat de activitate fizică, culturisti, oameni care lucrează în domenii care solicită corpul fizic, cum ar fi ridicarea greutaţilor, necesită un aport suplimentar de proteine. Deși majoritatea dintre noi primesc cantități adecvate de proteine ​​în dieta zilnică, ADR (recomandarea de referință zilnică) recomandă, 44 de grame pentru o femeie medie și pentru un bărbat mediu, aportul ar trebui să fie de 56 de grame.

Un singur hamburger are aproximativ 23 de grame de proteine, dar împreună cu o mulțime de grăsimi. Trucul este de a consuma alimente în așa fel încât să obțineți proteine fără grăsime. Există o serie de alimente bogate în proteine ​​și cu conținut scăzut de grăsimi.

Zer

Aceasta este o componentă importantă a laptelui, care este extras în același mod în care brânza este scoasă din lapte. Poate fi cunoscut și ca produs secundar al producției de brânză. Zerul are două tipuri de componente proteice, prima este proteina în sine și cealaltă este peptida, adică segmentul de proteine. Este proteină naturală și de cea mai bună calitate și conține tot felul de aminoacizi esențiali și neesențiali. Fiecare bucată de zer conține aproximativ 20 până la 25 de grame de proteine. Cel mai bun supliment proteic este zerul.

Pește

Peștele este nu numai o sursă excelentă de proteine, ci și o sursă bogată de acid gras, care nu este ușor de obținut din multe produse alimentare. Tonul de culoare galbenă este cea mai bogată sursă de proteine ​​care oferă 30 de grame de proteine ​​pe 100 de grame de servire. O cantitate de 100 de grame de somon și halibut asigură 27 de grame de proteine ​​și aceeași cantitate de snapper și Tilapia asigură 26 de grame de proteine. De asemenea, o cutie de ton, conservată în apă de primăvară sau în saramură, asigură 40 de grame de proteine. Macrou oferă aproximativ 23 de grame de proteine ​​pe 100 de grame de servire și, de asemenea, are un gust mult mai bun decât tonul.

Ouă

Ouăle sunt o sursă completă de proteine. 12 grame de proteine ​​sunt obținute dacă începeți ziua cu o amletă din 2 ouă. Un ou întreg conține aproximativ 6-7 grame de proteine. Un ou mare nu este numai o mare sursă de proteine, ci conține, de asemenea, aminoacizi esențiali care sunt necesari într-o dietă sănătoasă. Ouăle fortificate reprezintă o dezvoltare recentă în domeniul alimentelor funcționale. Flaxseeds, care sunt o sursă bogată de acizi grași omega 3, sunt adăugați la dieta găinilor și produc ouă care conțin 6 ori mai mulți acizi grași omega 3 comparativ cu ouăle normale. Ouăle fortificate pot fi, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E. Ouăle de pui sunt o sursă slabă de proteine, oferind doar 13,6 grame la 100 de grame de servire.

Nuci, Linte și fasole

CITESTE CONTINUAREA PE PAGINA2

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !