Lovitura pe care GUVERNUL o dă Casei Regale! Ce s-a DECIS în şedinţa de miercuri

Guvernul a hotărât să dea un aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale. Asta în şedinţa de Guvern, care a avut loc miercuri.

În data de 29 decembrie 2017, premierul Mihai Tudose declara că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia, informează Agerpres.

„Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat… Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (…) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat – regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord”, a afirmat, la momentul respectiv, prim-ministrul.

El arăta că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta, dacă doresc acest lucru, şi că a discutat cu reprezentanţii RA-APPS, pentru a face o ofertă în acest sens, mai informează sursa citată. „România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte”, a mai spus, tot în decembrie, Tudose, scrie evz.ro.

sursa:Cancan.ro

 

Un expert în nutriție dezvăluie de ce dacă mâncăm mai des ne face să arătăm mai bine

Pentru mulți dintre noi, dieta este un cuvânt din patru litere care pare a fi o pedeapsă. Este asociat cu renunțarea la dulciuri și multe alimente de care ne bucurăm, simțiți foame și lipsă și consumați numai produse sănătoase. Dar nu este adevărat. Potrivit lui Michelle Adams-Arent, consultant în domeniul nutriției sportive, dieta nu înseamnă doar limitarea aportului de alimente; este vorba în principal de distribuirea acestor alimente între mese pe parcursul zilei.

Iată secretul unei alimentații sănătoase care vă va ajuta să pierdeți în greutate fără a renunța la indulgențele dvs. de înghețată sau ciocolată.

Cât de des ar trebui să mâncăm?

Diferitele diete au idei diferite despre ceea ce ar trebui să mâncăm și ce ar trebui să evităm. Unele recomandă să renunțăm la alimente prăjite și dulciuri; altele necesită o persoană să mănânce numai proteine ​​sau numai fructe și legume. Totuși, toate aceste deprivări alimentare ne pot provoca rău, dacă nu fizic, atunci cu siguranță mental. De fapt, nu este atât de important cât de mult mâncăm, dar când facem asta.

Corpul nostru este conceput astfel încât de fiecare dată când mâncăm o masă, obținem o anumită cantitate de energie. Dacă această energie nu este consumată la timp, ar trebui să se transforme în grăsimi și să se acumuleze în organism. Dar dacă mâncăm porții mici care nu ne țin complet mult timp, atunci corpul nostru nu va stoca grăsimi din mese. În consecință, putem mânca ceea ce dorim (în mod rezonabil, bineînțeles) și să nu luăm în greutate.

citeste continuarea pe pagina2>>

x

Check Also

Ce au găsit în geanta Elenei Ceaușescu pe care a purtat-o înainte să fie omorâtă

Misterul din geanta Elenei Ceaușescu Dictatorii Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte ...

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !