Ana Birchall, propusa ministru interimar al Justitiei. „Inteleg responsabilitatea imensa pe care o presupune

Ana Birchall

Premierul Sorin Grindeanu a transmis joi presedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru MJ.

„Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astazi presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, propunerea a fost facuta in conformitate cu prevederile art. 106 si art. 107 alin. (3) si (4) din Constitutia Romaniei, republicata, precum si cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Premierul a facut aceasta nominalizare in contextul in care Florin Iordache si-a inaintat demisia din functia de ministru al Justitiei.

Iordache a anuntat joi, intr-un briefing de presa, la Palatul Victoria, ca a decis sa plece de la MJ.

„De cand am venit la Ministerul Justitiei mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei”, a declarat Iordache.

Reactia Anei Birchall

Ana Birchall, care a fost propusa ministru interimar al Justitiei, spune ca intelege „responsabilitatea imensa” pe care o presupune acest portofoliu, precizand ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a indeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate si echilibru.

Ii multumesc premierului, presedintilor coalitiei de guvernare, precum si colegelor si colegilor mei din PSD si ALDE pentru increderea cu care m-au investit, intelegand totodata responsabilitatea imensa pe care o presupune portofoliul Justitiei. Voi face tot ceea ce imi sta in putinta pentru a indeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate si echilibru. Imi doresc ca alaturi de institutiile care au atributii si responsabilitati in acest domeniu, de reprezentanti ai societatii civile si mass-media, precum si printr-un dialog transparent cu partenerii nostri externi sa putem asigura bunul mers al justitiei, ca o premisa fundamentala a unei democratii consolidate”, a scris Ana Birchall, joi, pe contul sau de Facebook.

Fisa biografica

Deputatul Ana Birchall s-a nascut la 30 august 1973, in orasul Mizil, judetul Prahova.

Licentiata in stiinte juridice, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept (1996), potrivit site-ului www.anabirchall.ro; masterat in drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (1999-2000); doctor in drept la Facultatea de Drept din Yale, SUA (2000-2002), cu lucrarea „Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si est Europene”.

sef Oficiu Juridic, S.C Omniasig S.A (1996-1998). A lucrat ca avocat in cadrul casei de avocatura „White & Casse” din New York (2002-2003); a lucrat la Biris Goran ca sef al Grupului de practica in domeniul restructurarilor financiare si insolventa (2010-2012); Of Counsel, Musat si Asociatii – Restructuring & Insolvency (2012); consilier al Ministrului Afacerilor Externe (2003-2004); consilier in cadrul Comisiei de Politica externa a Senatului Romaniei (2005-2006); consilier al premierului (iulie – decembrie 2012). inalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene si parteneriat cu Statele Unite ale Americii (functie neretribuita, 2014-prezent), conform site-ului cdep.ro.

Deputat din partea PSD, Colegiul nr. 5 Vaslui (2012-prezent), a activat ca membru in Comisia pentru buget, finante si banci, membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei in spatiul Schengen, presedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor (febr. 2015-prezent) si presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania-India. La 11 decembrie 2016, a castigat din partea PSD un al doilea mandat de deputat de Vaslui.

Incepand cu 4 ianuarie 2017, Ana Birchall este ministrul delegat pentru Afaceri Europene in Cabinetul Grindeanu.

Din 2013 este ambasador al ONG Vital Voices, infiintat de Hillary Clinton in programul Global Ambassadors; din 2013 este membru in Global Advisory Council WeConnect International; din 2014 – membru in Comitetul Executiv al Yale Law School Association, Yale Law School, SUA.

Este lector universitar la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Bucuresti (2005-prezent).

Este membru PSD din 2005. A fost seful Departamentului de Educatie si Cercetare PSD (2007-2009); secretar executiv pe probleme de tineret si egalitate de sanse (2005-2007). in prezent este consilier pe probleme de politica externa al presedintelui PSD si secretar executiv pe probleme de relatii internationale. Este presedintele Forumului Progresist Social-Democrat si vicepresedinte/purtator de cuvant la Asociatia Parlamentarilor Social-Democrati.

Membru in Baroul Bucuresti, membru Policy Network, Marea Britanie si Terra Nova, Franta.

ana birchall
 sursa: stirileprotv.ro

 

x

Check Also

Ce au găsit în geanta Elenei Ceaușescu pe care a purtat-o înainte să fie omorâtă

Misterul din geanta Elenei Ceaușescu Dictatorii Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte ...

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !