loading...

Amantul mamei… Cel mai tare banc din popor ! Am ras cu lacrimi…

În sat. Dimineața. Tatăl își trezește fiul:
– Scoală, hai la cosit.favorabilă pentru asta.
– Cee?? Scoală mai repede și hai la cosit.
Bine, se gândește fiul, se trezește, se îmbracă, își ia coasa și hai pe deal la cosit. Ajungând pe câmp, îi spune el tatălui:
– Coasa mea nu taie, mă duc până acasă să o ascut.
– Dacă e așa, du-te.
Ajunge fiul acasă și-i spune mamei:
– Tata a zis să faci mămăligă cu tocană și să cumperi vin.
– Dacă a zis tata, chiar acum mă apuc de făcut.
Lasă fiul coasa în șopron și se duce pe deal:
– Tată, mama a făcut tocană cu mămăligă, a cumpărat vin și ne așteaptă la masă.
– Eeee… în așa caz, hai să mergem.
Se pornesc spre casă, în acest timp, mama gătind mâncarea, s-a dus la magazin după vin. Mâncarea gata, dar nici vin, nici mama nu-i. Neînțelegând nimic tatăl zice:
– Mama nu-i, vin nu-i… cum așa tocană fără vin?? Ține bani, fugi la Nea Mărin și cumpără niște vin.
Fiul se pornește la vecin:
– Nea Mărin, tata a aflat că tu și mama sunteți amanți și vrea să vă ucidă pe ambii.
– Ține 3 litri de vin și încearcă să-l liniștești pe taică-tău – spune speriat vecinul.
– Bine – zice fiul. Ia vinul, se întoarce acasă și-i spune tatălui:
– Te roagă nea Mărin să te duci să-l ajuți la tăiat porcul.
– Dacă are nevoie de ajutor, mă duc să-l ajut – ia toporul și pleacă.
Vede vecinul pe fereastră că vine tatăl cu toporul ”Nu s-a liniștit” – s-a gândit el, sare pe fereastră și se ascunde în lanul cu porumb. Ajunge tatăl, vecinul nu-i, porcul aleargă prin ogradă, taie el porcul și se întoarce acasă. În acest răstimp, mama s-a întors de la magazin cu vinul, iar fiul îi spune:
– Mamă, tata a aflat că sunteți amanți cu vecinul, aluat toporul și aplecat…. Se uită mama pe geam, și-și vede bărbatul, cum vine acasă având în mână toporul însângerat. Sare pe geam și se ascunde în lanul cu porumb.
Ajunge tatăl acasă:
– Nu mai înțeleg nimic. Mama nu-i, vecinul nu-i, unde naiba s-au pierdut cu toții?
– Da ei se zbenguiau prin lanul de porumb.
– Ceeeeeee???? – strigă tatăl. Ia toporul și fuge în lanul cu porumb.
Fiul se așează la masă, își toarnă un pahar de vin, începe să mănânce, și uitându-se pe geam spre lanul de porumb, filozofic zice: ”Ehhh… tată, tată, ți-am spus eu că, azi e o zi nefavorabilă pentru cosit… ”..

Află ce pot spune ochii tăi despre sănătatea ta

O zicală veche susține că ochii sunt ferestrele sufletului. Nimeni nu știe de unde provine această frază, dar totuși astăzi știm sigur că ochii pot spune multe despre noi și arată starea noastră de sănătate.

Urcior Permanent

Dacă ați avut vreodată un urcior, știți durerea și iritarea pe care o cauzează. O umflătură pe pleoapă apare din cauza unei glande sebacee blocată și, de obicei, dispare în câteva zile, dar poate persista, provocând inconveniente grave.

Dacă un urcior apare adesea sau persistă o perioadă lungă de timp, acesta poate fi un simptom al carcinomului glandelor sebacee. Dacă observați că nu se vindecă sau apare în același loc, este timpul să vizitați un medic.

Pierderea sprâncenelor

Există o mulțime de motive pentru pierderea sprâncenelor: îmbătrânirea, stresul sau deficitul de nutrienți. Alopecia areata, poate fi un alt motiv, deși nu afectează mai mult de 0,1% din populație.

Un motiv mai plauzibil pentru pierderea sprâncenelor este hipotiroidismul – o lipsă acută de hormoni tiroidieni care în cazuri extreme pot duce la pierderea părului. Deci, dacă părul se răreşte, este mai bine să vizitați medicul dumneavoastră și să verificați starea glandei tiroide.

Vedere încețoșată

Mulți dintre noi petrec ore pe calculatoare la domiciliu sau la serviciu, ceea ce cauzează iritaţie sau vedere încețoșată. În prezent, această situație apare atât de des încât există un termen special în practica medicală care descrie problemele de vedere legate de utilizarea prelungită a computerului, telefonului mobil sau a cărților electronice: “tulpina ochiului digital” sau “sindromul ochiului uscat”. Dacă recunoașteți aceste simptome, discutați cu doctorul dvs. despre modalitățile de a rezolva această problemă.

Pete orbite

Este întotdeauna înfricoșător să observați un punct mort în vederea voastră. Acest lucru poate indica destul de des migrena cu aura, mai ales dacă imaginea pe care o obțineți este însoțită de puncte spumante sau linii ondulate. De obicei, petele oarbe merg împreună cu durerile de cap

Dacă aceste simptome sună familiare pentru dvs., vizitaţi medicul pentru a afla ce declanșează problema.

Ochii umflaţi

Toți aveam momente când ochii noștri par să ne trădeze. Îi frecăm sau clipim de mai multe ori, iar vederea noastră pare să devină din nou clară. Dar dacă simțiți constant un fel de expansiune în ochii dumneavoastră, acesta poate fi un simptom al bolii oculare tiroidiene (sau Graves). Înseamnă că tiroida este hiperactivă.

Dificultățile de închidere a ochilor sunt unul dintre simptomele care pot face ca ochii să pară să se umfle. Se întâmplă în 30% din cazuri, deci dacă vedeți ceva de genul acesta, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Ochi gălbui

În fiecare zi petrecem timp în oglindă, deci este puțin probabil să pierdem această problemă.

Atât adulții cât și nou-născuții cu funcție hepatică nedezvoltată se pot confrunta cu icter. Acesta poate fi, de asemenea, conectat la starea vezicii biliare sau a canalelor biliare. Deci, dacă vă vedeți că albul ochiului devine galben, nu ignorați – mergeţi la medic să găsiți motivul.

Viziune neclară cu diabet zaharat

Persoanele cu diabet trebuie să acorde o atenție deosebită sănătății lor, iar viziunea este unul dintre lucrurile pe care le țin în evidență. O astfel de problemă este retinopatia diabetică – o stare cauzată de deteriorarea vaselor de sânge în țesutul retinei fotosensibile. Poate fi motivul unei vederi “tulbure”. Această problemă ar trebui luată în serios: trebuie să luați legătura cu un specialist în momentul apariției simptomelor.

Vedere afectată sau tulbure, pierderea vederii

Orice modificare a vederii este un semn de alarmă care necesită un răspuns instantaneu. Și dacă observați că vederea este brusc degradată, înnorată sau chiar dispărută pentru o clipă, căutați imediat ajutor medical, deoarece aceste simptome sunt adesea primele semne de accident vascular cerebral.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !