S-a dat lege! Poți cere bani de la stat dacă vrei să-ți modernizezi locuința: Ajutorul ajunge până la 8.000 de lei

De anul acesta, nu doar companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci și persoanele fizice fără niciun fel de afacere.

Acestea pot utiliza banii solicitați pentru instalarea, modificarea sau schimbarea sistemului de încălzire al casei (programul “Casa Verde”) sau pentru izolarea termică a locuinței (programul “Casa Verde Plus”), scrie avocatnet.ro.

 

Ajutor de stat de 8.000 de lei pentru eficientizarea sistemelor de încălzire a casei

Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinței, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei.

Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate și 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură, dar numai de tipul aer-aer. Acest program de finanțare este cunoscut sub numele de “Casa Verde”.

Cei interesați de obținerea acestor fonduri vor trebui să îndeplinească o serie de condiții, și anume să aibă domiciliul în România, să fie proprietari sau coproprietari ai casei pentru care solicită banii, să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cele locale, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului și să nu fi beneficiat, în anii trecuți, de o altă finanțare pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire.

Fonduri nerambursabile de până la 40.000 de lei pentru izolarea termică a locuinței

Cei ce vor să crească eficiența energetică a casei lor vor putea cere în acest an o sumă nereturnabilă de până la 40.000 de lei, prin intermediul programului „Casa Verde Plus”.

Prin acest program, statul dorește să încurajeze utilizarea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului.

Practic, persoanele interesate vor putea solicita o sumă de maximum 40.000 de lei, dar nu mai mult de 120 de lei/m2 izolat și finisat, care se va acorda sub forma unei prime de eficiență energetică.

Pentru a putea primi acești bani, cetățenii trebuie să aștepte deschiderea sesiunii de înscriere, care va fi anunțată cu cel puțin 30 de zile înainte.

Banii obținuți prin acest program de către persoanele fizice se vor putea folosi pentru izolarea caselor existente sau a celor aflate în construcție, cu condiția ca acestea să aibă un regim de înălțime de cel mult P+2E.

sursa: avocat.net

15 articole uimitoare de îmbrăcăminte pe care le vom purta în viitor

Oamenii se întreabă mereu ce le va aduce viitorul: ce fel de mâncare vor mânca, ce tip de vehicule vor folosi și ce haine vor purta. Iată ce am aflat despre tipurile de haine pe care le vom purta în viitor. Unele dintre ele sunt atât de high-tech, ca se pare că au venit din filme SF!

Rochie de păianjen: rochie spațiu personal

Dacă nu vă plac locurile aglomerate, în special în orele de vârf, atunci această rochie de păianjen este ceea ce aveți nevoie. Creatorul său este sigur că poate deveni cu ușurință un favorit personal pentru multe femei.

Jacheta de călătorie

Oamenii care iubesc să călătorească fără bagaje vor aprecia cu siguranță acest sacou, conceput să servească drept “rucsac” în mișcare. Viitorul ar putea să aibă variante chiar mai bune pentru noi – imaginați-vă că toate bagajele dvs. sunt stocate într-o singură haină!

Îmbrăcăminte alimentată cu Superflex

Imaginați-vă că faceți terapie fizică după leziuni care vor consta în exercițiul și purtarea unui costum de tehnologie hi-tech. Acest bodysuit este proiectat cu un senzor și o tehnologie conductivă, care va permite pacienților să revină în cea mai bună formă fizică. Exoskeletons și bodysuits de înaltă tehnologie sunt viitorul îmbrăcămintei pentru mulți dintre noi.

Îmbracăminte cu panouri solare

Pe măsură ce omenirea intră într-o epocă în care trebuie să căutăm surse alternative de energie, un windbreaker care este alimentat cu panouri solare ar putea deveni un salvator pentru oamenii care doresc să-și perceapă dispozitivele în mișcare.

Dispozitive de purtat acționate de privitor

Designerul acestor suporturi imprimate 3D crede că în viitor ar putea să ne dorim să purtăm ceva care să răspundă și să-și schimbe forma în funcție de privirile oamenilor din jurul nostru. Oamenii ar putea găsi, de asemenea, o aplicație practică pentru acest tip de tehnologie în îmbrăcăminte.

îmbrăcăminte sportivă enflux

Îmbrăcămintea de antrenament Enflux analizează corpul persoanei și oferă imagistică 3D unui antrenor digital. Aceasta este noua experiență de formare personalizată pe care am visat-o cu toții atât de mult timp.

Rochie bioskin sintetică
citeste continuarea pe sanatateminutcuminut.ro

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !