Era bătrân, nebărbierit și cu haine murdare. Nu mai mâncase de câteva zile și stătea în frig, într-un colț de bloc. O femeie l-a văzut și l-a luat într-un restaurant să îi cumpere ceva de mâncare. Patronul restaurantului nu a vrut sa-l servească batranel și i-a obligat să părăsescă localul… Ce a urmat, ne-a lăsat pe toți fără cuvinte! Cine era, de fapt, bătrânul:

Intr-o zi, o femeie mergea pe strada cand, cu coada ochilor a vazut un batranel cu ochii plecati, asezat intr-un colt al blocului. Omul era in varsta, nebarbierit si cu haine murdare.

In timp ce statea acolo, pietonii ocupati treceau pe langa el fara nicio problema… pentru ei era ca oricare alt om al strazii. Dar, cand s-a uitat cu mai multa atentie, femeie a ramas fara cuvinte.
Era foarte frig in acea zi si omul avea haina zdrentuita – pe langa geaca el mai avea o patura cu gauri in ea infasurata in jurul lui. Ea s-a oprit din drumul lui si s-a indreptat catre batranel: “Domnule, sunteti in regula?” – a intrebat ea.

“Nu!” – a raspuns el sarcastic. “Tocmai am venit de la masa cu presedintele… acum, lasa-ma in pace si mergi mai departe!”
Zambetul femeii a devenit si mai mare. Dintr-o data, omul a simtit o mana blanda sub brat.

“Ce faci, doamna?” – a intrebat el furios. “Ti-am zis sa ma lasi in pace!”
Chiar in acel moment, un ofiter de politie a trecut prin zona: “Exista vreo problema, doamna?” – a intrebat politistul.

“Nu, nicio problema. Incerc doar sa il ridic pe acest batranel in picioare. Ma ajutati, va rog?” – a raspuns femeia.
Politistul: “Acesta este batranul Ion. Este prin zona de cativa ani buni. Ce vreti de la el?”

Femeia: “Vedeti cafeneaua de acolo? Vreau sa ii iau ceva de mancare si sa se incalzeasca putin.”
Batranelul: “Esti nebuna? Nu vreau sa merg acolo!”
Apoi el a simtit cum alte doua maini puternice l-au apucat de celalalt brat… era politistul.

In cele din urma si cu unele dificultati, femeia si ofiterul de politie au reusit sa il duca pe batranel in cafenea. L-au asezat la o masa intr-un colt indepartat. Era mijlocul diminetii, iar cafeneaua era aproape goala. Patronul restaurantului a traversat zona si a venit fix la masa lor.

“Ce se intampla aici, domnule ofiter? Ce este asta? De ce l-ati adus pe acest om in restaurantul meu?”
“Aceasta doamna a vrut sa ii cumpere ceva de mancare.” – a raspuns direct politistul.

Managerul, extrem de furios: “Nu aici… avand o asemenea persoana in restaurantul meu nu este bine. Imi trage in jos afacerea!”
Batranelul a zambit… “Vedeti, doamna? Am spus eu ca asa va fi. Acum, o sa va rog sa ma lasati sa plec. Nu am vrut sa vin aici!”
Femeia si-a intors privirea catre manager si a spus zambind: “Domnule, vedeti firma de peste strada?”

Patronul: “Bineinteles ca o vad. O si stiu. Ei organizeaza reuniuni saptamanale intr-una dintre camerele restaurantului.”
Femeia: “Si faci un profit bun din furnizarea alimentelor la intalnirile saptamanale?”
Patronul: “De ce va intereseaza?”
Femeia: “Ei bine, domnule, eu sunt presedintele companiei.”

Patronul nu a mai spus nimic… Femeia, din nou cu zambetul pe buze: “M-am gandit eu ca asta va schimba lucrurile.”
Apoi, intorcandu-si privirea catre politist: “Domnule ofiter, vreti sa luati micul dejun cu noi?”
Politistul: “Nu, multumesc, doamna. Sunt la datorie.”
Femeia: “Atunci, probabil, o cafea la pachet?”
Politistul: “Da, multumesc. Ar fi frumos.”
Patronul a raspuns: “Imediat pregatesc cafeaua.”… si a plecat.
Ofiterul l-a privit si a spus: “L-ati pus la locul lui.”

Femeia: “Nu asta a fost intentia mea. Credeti sau nu, am un motiv pentru care fac toate astea.” S-a asezat in fata batranelului si l-a intrebat: “Va amintiti de mine?”
Batranelul: “Cred ca da. Vreau sa spun ca imi esti cunoscuta…”
Femeia: “Sunt un pic mai in varsta… Dar mai stii ziua in care tu lucrai aici si eu am intrat pe acea usa, inghetata de frig si moarta de foame?”

Politistul: “Doamna, cum asa?”… nu ii venea sa creada ca o femeie de succes ar fi avut vreodata o astfel de problema.
Femeia a inceput sa povesteasca: “Eram tanara, aveam 20 de ani. Am venit la oras pentru a imi gasi un loc de munca, insa nimeni nu a vrut sa ma angajeze. Nu aveam cu ce sa imi platesc chiria, asa ca proprietarul m-a dat afara din apartament. M-am plimbat pe strazi zile intregi. Era februarie, eram inghetata si aproape moarta de foame. Am vazut acest loc si am intrat in speranta ca voi primi macar o supa calda.”

Batranelul a zambit si a spus: “Acum imi amintesc… eram in spatele tejghelei de servire. Ai venit si m-ai intrebat daca poti lucra cateva ore la noi pentru ceva de mancare. Ti-am spus ca este impotriva regulilor restaurantului.”

Femeia a continuat: “Stiu… atunci mi-ai facut cel mai mare sandwich cu friptura de vita pe care l-am vazut in viata mea, mi-ai oferit un ceai cald si mi-ai spus sa ma asez la masa pentru a ma bucura de ele. Mi-era teama ca vei avea probleme.”

Batranelul: “Si, cum ai reusit sa ajungi asa sus?”
Femeia: “In acea zi am fost angajata. Am muncit foarte mult pentru a ajunge sus. In cele din urma, mi-am deschis propria afacere care, cu ajutorul lui Dumnezeu, a prosperat.”

Cand a terminat, ea a scos o carte de vizita din poseta: “Dupa ce terminati de mancare, veniti la birou si il cautati pe omul asta. El este directorul de personal al companiei mele. Ma duc sa vorbesc cu el acum, sunt sigura ca iti va gasi un loc de munca. Cred ca iti poate da si un avans pentru a iti cumpara cateva haine si sa iti inchiriezi o camaruta pe undeva. Si, daca ai nevoie vreodata de ceva, usa casei mele este intotdeauna deschisa pentru tine.”

In ochii batranului au aparut imediat lacrimile: “Cum voi putea sa iti multumesc vreodata pentru toate astea?”
Femeia: “Nu imi multumi mie. Multumeste-i lui Dumnezeu, el m-a adus astazi in fata ta.”

12 lucruri simple care ne-au schimbat percepția timpului pentru totdeauna

Iată câteva lucruri despre timp pe care le vei găsi greu de crezut. Dar sunt adevărate!

№ 1. Când a fost lansată prima parte a filmului Star Wars, ghilotina era încă folosită în Franța pentru execuții.

Primul film Star Wars a fost lansat pe 25 mai 1977. Ultima executare prin ghilotină a fost efectuată la Marsilia la 10 septembrie 1977. Aceasta a fost ultima pedeapsa cu moartea în Europa de Vest. În mod oficial, folosirea ghilotinei în Franța a fost interzisă împreună cu pedeapsa cu moartea în 1981.

№ 2. 2 persoane care s-au născut în același moment își pot sărbători zilele de naștere în zile diferite.

Acest lucru se datorează fusurilor orare.

Nr 3. Martin Luther King Jr., Anne Frank și Christopher Plummer s-au născut în același an.

Celebrul predicator și vorbitor public Martin Luther King Jr. și curajoasa Anne Frank par să provină din perioade diferite de timp. Dar, de fapt, s-au născut în același an – 1929. La fel ca faimosul actor de la Hollywood, Christopher Plummer.

Cleopatra nu a trăit foarte aproape de crearea piramidelor. Deschiderea McDonald’s a fost de fapt mai aproape de perioada ei de timp.

Poate părea că Cleopatra și piramidele egiptene sunt simboluri ale aceleiași perioade de timp. De fapt, nu este adevărat. Cleopatra sa născut în anul 69 î.Hr. În acest timp, Marea Piramida din Giza avea deja de 2.471 de ani. Și cel mai curios este faptul că există mai puțin timp între nașterea lui Cleopatra și deschiderea primului restaurant McDonald’s – doar 2.024 de ani.

Nr. 5. Unele dintre balenele care au trăit când a fost scris Moby-Dick sunt încă în viață.

Herman Melville a scris Moby-Dick în 1851, iar balenele Groenlandei sunt considerate animale care trăiesc foarte mult timp. Oamenii de știință au estimat vârsta unei astfel de balene și au ajuns la concluzia că avea 211 de ani!

Un avion din Noua Zeelandă a călătorit în timp.

Un avion hawaian a decolat de la Oakland la ora 00:05 pe 1 ianuarie 2018. Pasagerii din avion au fost bucuroși să celebreze Anul Nou de două ori pentru că avionul a aterizat în Honolulu la ora 10:16 ora locală la 31 decembrie 2017.

№ 7. Nepoții președintelui SUA, John Tyler, care s-a născut în secolul al XVIII-lea, sunt încă în viață.

John Tyler s-a născut în urmă cu peste 200 de ani, în 1790. Dar 2 dintre nepoții săi, Lyon Gardiner Tyler Junior și Harisson Raffin Tyler, sunt încă în viață. Ideea este că, la vârsta de 63 de ani, John Tyler avea un fiu – Lyon Gardiner Tyler. Și acesta din urmă a devenit tată (fiul său fiind Lyon Gardiner Tyler Junior) la vârsta de 71 de ani. Deci trecutul este mai aproape decât crezi.

Studiourile Warner Bros. au apărut atunci când Imperiul Otoman încă mai exista.

În 1903, frații Warner (ai căror părinți erau inițial din Imperiul Rus) și-au deschis primul cinematograf, numit Cascade. Până când a început primul război mondial, ei produceau deja filme. Până în anul 1918, când au deschis Studioul Warner Bros.

Imperiul Otoman a existat până în 1923, când sa format Republica Turcă.

Prin cursul vieții reginei Elisabeta a II-a, au fost 16 președinți americani.

Elizabeth al II-lea s-a născut în 1926, când Calvin Coolidge era președintele SUA. De atunci, au existat 15 succesori.

№ 10. Compania de bijuterii Tiffany & Co. este mai veche decât Italia.

Charles Lewis Tiffany și John Young au deschis primul magazin pe Broadway în 1837, iar Italia modernă, Republica Italiană, a fost înființată în 1861.

№ 11. Dacă pui întreaga istorie a Pământului într-un an, oamenii vor apărea la 23:35 pe 31 decembrie.

Să ne imaginăm istoria Pământului ca un an. Apoi, abia pe 1 decembrie vor apărea primele animale vertebrate. Dinozaurii ar fi dispărut pe 26 decembrie, iar primul om va apărea pe 31 decembrie la 23:35.

Acum suntem mai aproape de 2033 decât 2000.

Când auzim “acum 10 ani”, ne gândim încă la anii ’90, nu la anii 2000. Apropo, au trecut 18 ani de la anul 2000. Și avem doar 15 ani până în anul 2033.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !