Ce se întâmplă cu pensiile românilor în următorii 2 ani

Premierul Viorica Dăncilă a făcut un anunț care îi vizează pe toți pensionarii din România. Legea pensiilor trebuie adoptată de către parlamentari până la final de ani.
Premierul a declarat că nu va scădea nicio pensie, așa cum s-a speculat în ultima vreme în presa de la noi.

„Asa cum este in programul de guvernare, legea pensiilor trebuie adoptata in Parlament pana la sfarsitul acestui an.

Bineinteles ca va fi lasata in dezbatere publica, pentru ca toti cei care vor sa aduca imbunatatiri sa poata sa o faca.

Ceea ce pot sa spun eu acum este ca ne vom incadra in programul de guvernare, ca nu va scadea nici o pensie, ca daca in cadrul Legii salarizarii, la munca egala avem plata egala, acum, la munca egala vom avea pensie egala, pentru ca este un act de normalitate”, a afirmat recent Viorica Dăncilă.

Premierul a mărturisit că punctul de pensie va crește anul acesta de la 1.100 la 1.265 în 2019, iar în anul 2020 va crește la 1.775 lei.

„Deci in Legea pensiilor, ceea ce am prevazut in programul de guvernare se va regasi cu siguranta. Se lucreaza la Legea pensiilor, am discutat cu doamna ministru, dar nu pot sa vorbesc despre o forma finala, sunt mai multe variante.

Forma finala va fi forma care va cuprinde tot ceea ce va iesi si din dezbaterea publica, dar si principiile pe care eu le-am enuntat anterior”, a mai spus actualul premier.

sursa:teotrandafir.ro

18 Mituri populare care nu au nimic în comun cu realitatea

În zilele noastre, există atât de multe informații disponibile pentru noi că este uneori ușor să fii confuz și să nu știi în ce să crezi. Acest articol va ajuta să îți dai seama ce merită să crezi și care sunt unele dintre cele mai mari mituri ale lumii noastre.

Iată mai populare mituri care, în ciuda faptului că sunt atât de răspândite, nu sunt adevărate.

Vikingii purtau căști cu coarne.

Nici o constatare istorică nu a confirmat această teorie. Coarnele de pe căștile Vikingilor “au apărut” abia în secolul al XIX-lea, pentru că așa au început să fie portretizate de artiști.

Câștigi mai multe calorii când mănânci noaptea.

Nu contează la ce oră din zi mâncați. Singurul lucru care contează cu adevărat este numărul de calorii.

Anotimpurile se schimbă deoarece planeta noastră este mai aproape de soare în vară și mai departe în timpul iernii.

Motivul schimbării anotimpurilor este înclinarea axei pământului și rotația Pământului în jurul Soarelui. Dacă axa nu ar fi înclinată, atunci numărul de ore de zi și noapte ar fi același în orice loc de pe glob și în timpul zilei, soarele s-ar ridica deasupra orizontului la aceeași înălțime pe tot parcursul anului.

Găurile negre sunt canale care înghit totul în jur.

O gaură neagră adevărată seamănă cu o minge. Nu există de fapt nici o “gaură” care să tragă ceva înăuntru. Este doar un obiect cu efecte gravitationale puternice și atrage tot ce se află în apropiere.

Memoria fotografică există.

Nu există dovezi științifice despre existența memoriei fotografice. Memoria remarcabilă este mai degrabă rezultatul folosirii tehnicilor mnemonice decât o abilitate naturală dată de natură.

Legumele crude sunt mai sănătoase decât legumele fierte.

Merită menționat faptul că această regulă nu se aplică tuturor legumelor. Cele mai bune pentru a fi consumate fierte sunt morcovii, roșiile, cartofii, varza de Bruxelles și sfecla. Mineralele utile din legumele fierte sunt absorbite de 6-7 ori mai bine decât din cele crude, în ciuda faptului că unele dintre vitamine se pierd în timpul tratamentului termic.

Dinții sănătoși sunt întotdeauna albi.

Spre dezamăgirea multora, stomatologii spun că dinții absolut albi și sănătoși nu există în natură. Dinții albi sunt o patologie, un semn de boală și o lipsă de calciu în corpul uman.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

x

Check Also

Ce au găsit în geanta Elenei Ceaușescu pe care a purtat-o înainte să fie omorâtă

Misterul din geanta Elenei Ceaușescu Dictatorii Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte ...

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !