Schimbare privind Serviciul de permise de conducere şi certificate de înmatriculare

Serviciul de permise de conducere şi certificate de înmatriculare a vehiculelor ar putea fi descentralizat începând cu data de 1 ianuarie 2019. Totul dacă Parlamentul va adopta un amendament aprobat marţi de Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ.

„Este vorba despre a descentraliza serviciile deconcentrate care sunt astăzi în judeţe, în subordinea prefecturilor sau alte servicii publice. De fapt, este vorba de îmbunătăţirea acestor servicii publice pentru cetăţeni.

Cetăţeanul, astăzi, pe sistemul de regim permise de conducere are o problemă în foarte multe judeţe, unde aşteptarea candidatului care vrea să dea concursul sau examenul pentru permisul de conducere se amână foarte multe luni din diferite probleme de infrastructură sau de personal.

Şi atunci amendamentul nostru a privit în perspectiva descentralizării acestui serviciu, ca cei de la consiliul judeţean să poată interveni şi să poată îmbunătăţi acest serviciu public pentru cetăţean şi am propus ca ceea ce astăzi este în coordonarea prefectului – adică regimul de permise de conducere şi certificate de înmatriculare a vehiculelor – să fie descentralizat de consiliile judeţene, cu termen de aplicare din 1 ianuarie 2019.

Dacă se adoptă această formulă în Codul administrativ, mai este timp suficient pentru ca actele subsecvente care trebuie elaborate şi adoptate pentru punerea în aplicare a acestei măsuri să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019 şi să avem o trecere etapizată din acest punct de vedere, dar consiliile judeţene să poată interveni pentru îmbunătăţirea acestor servicii publice”, a precizat senatorul UDMR Cseke Attila, iniţiatorul amendamentului.

El a adăugat că nu sunt probleme de intervenţie a autorităţilor locale pe procedura de emitere, ci doar de a face condiţiile mult mai bune de exercitare a acestui serviciu public.

sursa:huff.ro

Ce se întâmplă cu Corpul tău când trăieşti 10 zile fără zahăr


În ultimii ani a devenit din ce în ce mai comună cunoașterea faptului că zahărul provoacă dezastru asupra sănătății noastre, ducând la astfel de afecțiuni predominante și grave precum obezitatea, diabetul de tip 2, bolile cardiace și chiar cancerul. Acum consumăm mai mult zahăr decât oricând, deoarece aproape toate alimentele procesate sunt îndulcite cu o anumită formă de otravă. Deși odată credeam că ne îngrăşăm datorită grăsimii, această teorie a fost dovedită incorectă și epidemia de obezitate s-a înrăutățit, deoarece producătorii de alimente au început să înlocuiască grăsimea cu zahăr în toate produsele noastre preferate.

Din fericire, daunele cauzate de zahăr pot fi prevenite cu ușurință și chiar inversate. În timp ce majoritatea dietelor tind să dureze luni pentru a arăta rezultate, reducerea consumului de zahăr poate avea efecte imediate, pozitive asupra sănătății generale. Într-un nou studiu privind copiii, cercetătorii au putut vedea îmbunătățiri dramatice în doar 10 zile.
Studiul
Dr. Robert Lustig și echipa sa de cercetători de la Universitatea din California, San Francisco, au reușit să scadă nivelul de trigliceride cu 33 de puncte în medie, iar colesterolul LDL (rău) a scăzut cu 5 puncte și presiunea arterială diastolică. În numai 10 zile, toți copiii care au participat la studiu au redus drastic riscul de diabet de tip 2.
În timp ce ei au testat doar copii, rezultatele covârșitoare pozitive sugerează beneficii similare pentru adulți.

Bine de stiut
Este important să știți că nu toate caloriile sunt create în mod egal. 100 de calorii de zahar nu sunt acelasi cu 100 de calorii de spanac. Din păcate, acest lucru nu este ceea ce companiile mari de alimente ar dori să credeți, deoarece aceștia cheltuiesc milioane de dolari pentru a-și publica produsele alimentare cu conținut scăzut de calorii, cu ideea nebună că aceasta înseamnă că ele reprezintă o alegere sănătoasă. De fapt, nu trebuie neapărat să ne concentrăm pe numărarea caloriilor; ar trebui să ne concentrăm asupra ingredientelor din alimentele noastre. În timp ce zahărul poate fi anunțat ca “fără grăsimi”, acesta este doar un joc de marketing inteligent, deoarece, deși zahărul în sine nu conține grăsime, acesta se stochează ca grăsime în sistem, mai ales dacă înghiți mai mult decât poate procesa ficatul, care este foarte puţin.
Pentru o dietă medie de 2.000 de calorii pe zi, Fundația Heart and Stroke recomandă ca nu mai mult de 10% din consumul de calorii să provină din zaharuri adăugate, care este de aproximativ 12 grame; pentru a pune acest lucru în perspectivă, o cutie de suc este de aproximativ 85%. Adevărat, nu avem nevoie de zahăr adăugat în dieta noastră, deoarece nu oferă nici o valoare nutrițională corpului. Zaharurile naturale din alimentele integrale sunt singurele de care avem nevoie. Dar, după cum sa menționat mai sus, zahărul este adăugat practic la toate alimentele procesate, astfel încât poate fi dificil de evitat; cu toate acestea, dacă citiți cu atenție etichetele ingredientelor, se poate face. Zahărurile adăugate vin în multe deghizări, așa că țineți cont de diferitele lor denumiri, cum ar fi: glucoză / fructoză, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, sirop de porumb, sucroză, maltoză, dextroză, zahăr din sfeclă, glucoză, și maltodextrină, printre altele. O modalitate foarte bună de a evita zahărul este să renunți la cumpărarea de alimente ambalate prelucrate și să alegeți în schimb alimente proaspete întregi.

Cum să renunțați și să vă detoxifiați de zahăr
Puteți sau nu să realizați acest lucru, dar zahărul de fapt provoacă dependenţă. Ați încercat vreodată să staţi fără? Apoi, puteți realiza puterea pe care o are asupra voastră. De fapt, unele studii au arătat că zahărul provoacă dependenţă la fel ca drogurile, iar unii chiar spun că zahărul este de fapt un drog! El declanșează aceleași centre ale creierului tău ca și drogurile cum ar fi cocaina sau heroina. Indiferent dacă sunteți dependent sau nu, este posibil să diminuaţi consumul sau chiar sa îl eliminaţi din dieta

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !