BREAKING NEWS Stare de alertă în Bucegi –

Două elicoptere și 100 de pompieri militari participă la operațiunea de căutare și salvare a unui turist american. Bărbatul s-a prăbușit undeva în Masivul Bucegi cu parapanta în aceast dimineață, potrivit declarației făcută de prefectul Mădălina Lupea. Un elicopter venit de la București survolează zona, iar unul al SMURD Mureş stă în aşteptare, în eventualitatea în care va fi necesară intervenţia lui. (Console si accesorii gaming)

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman, a precizat că plafonul de nori este foarte jos, iar în zonă plouă şi este ceaţă. Intervenția salvatorilor este dificilă din cauza zonei extinse de căutare.

Oficialul de la IJJ Prahova a mai spus că persoana în cauză făcea parte dintr-un grup de turişti străini, format din doi americani şi un neozeelandez. Potrivit Agerpres, persoana în cauză nu are asupra ei un telefon, astfel că nu poate fi localizată prin GPS.
Cei trei s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman spre Buşteni, însă la destinaţie au ajuns doar doi dintre ei, care ulterior au apelat 112, anunţând că cel de-al treilea membru al grupului, un american, ar fi dispărut, fiind posibil să fi căzut cu parapanta.

sursa:cancan.ro

Secretele bucătăriei pe care nu le cunoșteați


Unele lucruri par potrivite pentru că suntem obișnuiți să le facem. Dar un astfel de comportament tipic în bucătărie ne împiedică să descoperim talentele noastre culinare sau chiar de a renunță la gătit cu totul.

Iată legumele care nu trebuiesc păstrate în frigider.

Mulți păstrează totuși toate fructele și legumele în frigider pentru a le menține proaspete mai mult timp. Cu toate acestea, este o greșeală: cartofii, roșiile, bananele și merele sunt cel mai bine depozitate fără frigider.
Cartofii devin prea dulci din cauza temperaturilor scăzute, în timp ce restul alimentelor de mai sus secretă etilenă, ceea ce duce la o maturare și o putrezire mai rapidă.

Dezgheţaţi carnea în frigider.

Carnea trebuie dezghețată în avans. Puneți-o într-un vas potrivit și lăsați-l în frigider până când se dezgheaţă. Nu lăsați carnea în apă sau, mai ales, sub apă fierbinte, deoarece acest lucru strică aspectul și gustul.

Nu utilizați blenderul pentru a face cartofi piure.

Blenderul face ca piureul să fie vâscoas și lipicioas. Utilizați mai bine o paletă simplă care va păstra cartofii delicioşi.

Nu păstrați laptele în ușa frigiderului.

Ușa frigiderului pare a fi un loc perfect pentru depozitarea produselor lactate, dar, de fapt, are o temperatură ușor mai ridicată. În plus, deschiderea ușii duce la scăderea temperaturii, scurtarea duratei de valabilitate a laptelui.

Amestecaţi pastele atunci când se fierb.

Nu este nici un secret că orice paste trebuie să fie puse în apă clocotită. Dar nu toată lumea știe că ar trebui să le amesteci în primele minute pentru ca pastele să nu rămână împreună sau la fundul tigaiei.

Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii.

Prin deschiderea cuptorului, scădeți temperatura acestuia, iar plăcintă sau peștele dvs. se lasă.

Dacă doriți să verificați produsele de patiserie, activați lumina din interiorul cuptorului. Deschideți-l doar câteva minute înainte ca totul să fie gătit, când aluatul a crescut deja.

Păstrați pâinea în frigider.

Pâinea trebuie păstrată într-un loc răcoros și uscat – adică în frigider. Doar asigurați-vă că este ambalată bine, astfel încât să nu obțină mirosuri străine.

Folosiți oțet în loc să adăugați mai multă sare.

O aromă bogată și sărată se obține cu suc de lămâie și oţet balsamic sau oțet de vin, nu o mulțime de sare. Asigurați-vă că evaporați otetul în timpul gătitului.

Gatiti ouale prajite in cuptorul cu microunde.

Faceți o mică perforare cu un cuțit sau un ac în gălbenușul de ou, pentru al lăsa să gătească atât din interior, cât și din exterior. Apoi puneți ouăle în cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde.

Bucurați-vă de o pizza crocantă.

Dacă gătiți pizza acasă și doriți să obțineți o crustă aurie crocantă, urmaţi paşii următori
Prima opțiune: puneți aluatul în cuptor timp de 2-3 minute înainte de a pune condimentele pe el. Acest lucru va proteja baza de umezeală – de exemplu, cea a roșiilor.
A doua opțiune: puneți aluatul pe o tavă încălzită și apoi începeți să o decorați.

Utilizați mai multe tocătoare.

Ar trebui să aveți cel puțin două tocătoare în bucătărie: unul pentru carne, pește și vânat, iar celălalt pentru alimente care nu necesită gătit. Este necesar să se prevină contaminarea deoarece carnea brută poate conține bacterii periculoase care sunt ucise numai în timpul gătitului.
Pentru a evita amestecarea acestora, cumpărați plăci colorate diferite sau cele cu margini colorate.

Folosiţi mai multe cuţite

Câteva cuțite sunt o necesitate pentru orice bucătărie. Numărul perfect dintre ele este de patru: un cuțit de bucătar, unul universal, un cuțit pentru legume și unul pentru pâine.

Puneți diferite feluri de mâncare în propria lor tigaie.

Fiecare fel de mâncare merită o tigaie proprie. De exemplu, clatitele sunt cel mai bine realizate intr-o tigaie mica cu o margine de jos si fund subtire, in timp ce carnea trebuie gatita intr-o tigaie cu muchii mari si un fund gros.

Lăsați puțin spațiu în borcane

Conservarea este o sarcină dificilă care se poate încheia într-un dezastru, dacă nu respectați instrucțiunile.
Inseamna spatiul dintre partea superioara a mancarii si marginea borcanului. Permite conservelor dvs. să se umfle până la dimensiunea necesară. Borcanul, precum și alimentele din interior, vor rămâne intacte dacă lăsaţi acest spațiu.

Urmați rețeta atunci când coaceţi.

Coacerea trebuie făcută strict prin rețetă, altfel prăjiturile, brioșele sau prăjiturile pot ajunge în coșul de gunoi. Prea multă făină, unt prea fierbinte, temperatură greșită a cuptorului – toate acestea vor afecta aspectul și gustul produselor de patiserie.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !