Anunț devastator pentru toți românii! Surpriza pe care o vor avea când vor merge la bancă. Deja a început nebunia…

Indicele ROBOR a urcat din nou, iar românii care au credite în lei sunt direct vizați de această creștere.

Anunțul vine de la analiștii financiari, care privesc cu îngrijorare situația de pe piața bancară din țara noastră, în urma ultimelor măsuri fiscale luate de guvernanți.

Nivelul ROBOR atins miercuri, 6 iunie 2018, este cel mai mare în ultimii ani. O situație similară am trăit pe 15 octombrie 2014, când ROBOR a fost de 2,77%.

Indicele ROBOR a crescut accelerat în ultima perioadă, mai ales din 13 aprilie încoace. Cel mai mare nivel a fost, totuși, de 2,91% pe 14 octombrie 2014.

Asta înseamnă creșterea ratelor în lei pentru toți românii care se știu cu dări la stat.

Ce este indicele ROBOR?

Așadar, ce este ROBOR și de ce creșterea acestuia duce la majorarea sumelor de rambursat la împrumuturi? Am stat de vorbă cu un analist bancar și ne-a oferit explicații pe înțelesul tuturor.

Ce este ROBOR?

Robor reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile se împrumută între ele. Indicatorul este stabilit de către BNR făcând media dobânzilor de la 10 bănci alese de către instituția statului.

De ce creșterea indicelui ROBOR duce la majorarea ratelor?

Dobânda la credite este alcatuită dintr-o marjă fixă stabilită de fiecare bancă în parte și indicele ROBOR la o anumita perioadă, respectiv 1M (1 lună), 3M (3 luni) sau 6M (6luni), în funcție de tipul creditului și oferta fiecărei bănci. Ratele cresc doarece indicele Robor se modifica si odata cu modificarea lui, se modifică și dobânda.

Dacă în luna Octombrie 2016, la un credit cu un sold de 200.000 RON pe o perioadă de 25 ani, cu o dobândă de 4,69% (alcătuită din marja fixă a băncii de 4% și 0,69% valoarea indicelui ROBOR 3M) plăteai suma de 1133 RON, în luna Octombrie 2017, ca urmare a creșterii indicelui ROBOR 3M până la valoarea de aproximativ 1,8%, dobânda devine 5,8%. Astfel, rata ajunge aproximativ la valoarea de 1261 RON. În acest caz, există o diferență de plată de 130 RON, față de anul trecut.

Dacă indicele ROBOR ajunge în lunile Decembrie 2017 – Ianuarie 2018 la o valoare aproximativă de 3%, noua dobândă a clientului ajunge la 7%. În exemplul dat, rata va fi de 1414 RON. Clientul va plăti cu 250 RON mai mult față de luna august 2017.

sursa:teotrandafir.ro

5 Moduri prin care strămoșii noștri scăpau natural de durerile de cap

Mulți oameni ajung imediat la medicamente (aspirină, paracetamol, etc.) de îndată ce au o durere de cap. Nu e că nu sunt conștienți de efectele secundare; sunt, dar situații, cum ar fi o întâlnire importantă înainte, un copil care plange, etc., măresc urgența de a scăpa de durerea de cap! De inteles! Nimănui nu-i plac durerile de cap. Dar, data viitoare, vă rugăm să încercați una dintre aceste remedii dovedite înainte de a lua o pilula.

Fierbeţi apă. Adăugați o lingură de semințe de coriandru.

Durere de sinus
Lăsați-le să fiarbă pentru un timp, până când puteți să mirosiţi coriandrul puternic. Opriți aragayul și adăugați o jumătate de lingură de frunze de ceai. Închideți vasul și lăsați-l să stea câteva minute. Filtrați și beți-l așa cum este fără a adăuga îndulcitori. Relaxaţi-vă pentru doar zece minute. Dacă sunteţi norocos, durerea de cap va dispărea pana atunci.

Lămâia. Ce nu poate face?

Tipuri de dureri de cap
Lămâia este un ingredient foarte eficient și puternic pentru a trata durerea de cap. Când beți apă caldă amestecată cu un suc de lămâie, reduce intensitatea durerii de cap. O altă opțiune este aplicarea unei peste din coajă de lămâie pe frunte pentru a obține o ușurare imediată de durere. În același timp, puteți bea și o ceașcă fierbinte de ceai de lămâie, de trei până la patru ori pe zi, când suferiți de dureri de cap.

Ghimbirul este, de asemenea, un medicament minunat pentru durerea de cap.

Durere tip cluster
Dacă nu vă deranjează să mâncați o bucată de ghimbir decojit așa cum este, poate cu o linguriţă de miere, nimic la fel. Altfel, adăugați o lingură de ghimbir tocată la 1-1 / 2 căni de apă fierbinte și lăsați-o să fiarbă câteva minute. Apoi, filtrați, adăugați niște miere și beți. Ce mod gustos pentru a-ți alunga durerea de cap!

Frunzele de betel fac minuni

Migrenă

Frunzele de Betel sunt cunoscute pentru efectele lor analgezice, precum și proprietățile de răcire, care poate ajuta foarte mult pentru a scăpa de o durere de cap în mod eficient în câteva minute. Pentru acest remediu, trebuie să luați două până la trei frunze de betel proaspete și să faceţi o pastă fină din ele. Aplicați acum această pastă pe frunte și pe ambele părți ale capului timp de o jumătate de oră. În curând veți primi scutire de durerea intensă. În același timp, puteți mesteca una sau două frunze de betel pentru a trata durerea de cap.

Dacă durerea de cap se datorează tensiunii, atunci ceaiul de musetel este soluţia!

Tensiune
În zilele noastre, floarea de mușețel uscată este disponibilă în majoritatea magazinelor ecologice. Trebuie doar să adăugați o lingură de flori într-un pahar de apă proaspăt fiartă, lăsați-o să se infuzeze câteva minute, să se filtreze și adăugaţi puţină miere. În plus, puteți cumpăra pungi de ceai de musetel pur (Korakundah este un brand bun). Acest lucru va veni la îndemână atunci când durerea capului în timpul orelor de program!

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !