Lovitură pentru toate femeile care vor ieși la pensie. Decizia care vine de la MINISTER. S-au semnat ABSOLUT toate hârtiile!

Varsta de pensionare femei 2018. Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei. Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că femeile au dreptul de a-și continua activitatea până la vârsta de 6 5 de ani, vârsta de pensionare la bărbați. Altminteri, se pune problema unei discriminări pe criterii de sex.

Femeile trebuie să aibă posibilitatea să se pensioneze la aceeaşi vârstă la care se pensionează şi bărbaţii. Este decizia luată, marți, de Curtea Constituţională.

În plus, încheierea contractului de muncă la o vârstă mai mică decât cea a bărbatului încalcă dreptul la muncă al femeii.

Femeile trebuie să aibă posibilitatea să se pensioneze la aceeaşi vârstă la care se pensionează şi bărbaţii. Este decizia luată, marți, de Curtea Constituţională.

În plus, încheierea contractului de muncă la o vârstă mai mică decât cea a bărbatului încalcă dreptul la muncă al femeii.

Cea mai mare pensie specială din România. Cât primește un fost magistrat

Judecătorii CCR au fost sesizaţi cu excepţia de neconstituţionalitate privind legea sistemului unitar de pensii de Tribunalul Bucureşti.

Vârsta pensionare femei 2018. În acest moment, vârsta de pensionare a femeilor este de 60 de ani şi 10 luni, iar ea creşte etapizat, până în 2030, când va ajunge la 63 de ani.

„Pentru a decide astfel, Curtea a apreciat că încetarea de drept a contractului individual de muncă pentru femei la o vârstă mai mică decât cea a bărbatului poate dobândi valenţe discriminatorii pe criterii de sex şi încalcă dreptul la muncă al femeii, atât timp cât nu rămâne o opţiune a acesteia să înceteze raporturile de muncă la o vârstă mai mică decât bărbatul, respectiv la vârsta când poate solicita deschiderea dreptului la pensie. Prin urmare, la vârsta de 63 de ani, femeia trebuie să aibă dreptul de a opta pentru continuarea raportului de muncă până la vârsta la care legea prevede încetarea de drept a contractului individual de muncă şi pentru bărbaţi, respectiv 65 de ani, potrivit ipotezei art.56 alin.(1) lit.c) teza întâi din Legea nr.53/2003”, se arată în comunicat.

Pensii 2018. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi va fi comunicată Parlamentului, Guvernului şi instanţei care a sesizat CCR.

sursa:danandronic.eu

Scapă de anxietate cu aceste 5 sfaturi

Anxietatea este un cuvânt învăluit în confuzie. Unii îl folosesc în loc de cuvântul “stres”, spunând lucruri precum: “întreaga situație îmi dă anxietate” sau “această dramă îmi va da un atac de panică”. Cei mai mulți dintre noi au suferit stres într-un fel sau altul . Suntem stresați de termeni sau situații problematice cu familia sau relațiile, sau întârziem pentru ceva și ne trezim iritaţi. Dar stresul, în timp ce există mulţi factori declanşatori și multe moduri în care corpul dumneavoastră poate fi afectat în mod nemilos de acesta, nu este același lucru ca și anxietatea.

Anxietatea este mai mult decât pur și simplu sentimentul de stres sau îngrijorare, care de obicei trece când dispare lucrul care l-a declanşat. Cu anxietatea, aceste sentimente nu sunt trecătoare. Ele sunt consecvente, consumatoare și, uneori, afectează în totalitate calitatea generală a vieții cotidiene. Există o varietate de tipuri de anxietate, toate cu o serie de simptome. Unele simptome comune includ bufeuri calde și reci, palpitaţii, înăsprirea pieptului, gândire obsesivă, comportament compulsiv, iritabilitate, probleme cu somnul sau fobii sociale specifice, cum ar fi teama de a merge la un eveniment, o injecție sau zbor cu avionul.

Există atât de multe căi pentru tratarea anxietății. Cum te vindeci? Una dintre preocupările pe care le-am întâlnit ca cineva diagnosticat medical cu anxietate a fost că există o mulțime de răspunsuri care maschează starea, spre deosebire de a ajuta oamenii să o înțeleagă. Știind că anxietatea nu este suficientă. Ca să li se dea instrumentele necesare pentru a construi o casă, fără să știe cum să o construiască, anxietatea nu poate fi tratată decât dacă este înțeleasă.

Fiind capabil să identifice anxietatea la debutul ei vă va permite să vă confruntați cu capul. Și folosirea de instrumente și tehnici pentru a face față și pentru a o atenua va asigura că veți continua să o înțelegeți și să o opriți. Iată cinci modalități de a vă atenua anxietatea.

Respirați adânc

Când simţiţi o senzație de anxietate, este posibil să observați că tiparele de respirație încep să se schimbe, pe măsură ce treceți de la starea pasivă care implică respirații profunde cu partea inferioară a plamanilor până la respirații rapide în partea superioară. “Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să respirați”, explică Tom Corboy, fondatorul Centrului OCD din Los Angeles. Schimbând modul în care respirați, puteți stimula răspunsul parasimpatic al organismului, asigurându-vă că vă calmați mai repede.

Acceptați că sunteți anxios

Fiind capabil să spuneţi: “Aceasta este doar anxietate”, va lua puterea din neputința pe care o simțiți. Dacă permiteți fricii să vă combinați sentimentele, situația doar se va inrăutaţi. Opusul fricii este dragostea, așa că reamintiți-vă că anxietatea este doar o reacție emoțională și că acest sentiment nu este realitatea voastră permanentă.

Fiți atenți la gândurile dumneavoastră

O minte aglomerată este un alt efect secundar al anxietatii. Prezența “a ceea ce se întâmplă dacă” cum ar fi “Ce se întâmplă dacă pierd controlul?” “Ce se întâmplă dacă nu pot respira?” Sau “Ce se întâmplă dacă am un atac și trec”? “Când oamenii sunt îngrijorați, creierul lor începe să vină cu tot felul de idei geniale, multe dintre ele fiind extrem de nerealiste și puțin probabil să apară”, spune Corboy. Când îți starneşti creierul în acest mod, întoarce-ţi-vă înăuntru, amintindu-vă că nu sunteţi cel mai sincer.

Utilizați imagini calmante

Găsiţi un loc pozitiv, liniștit, care vă face să vă simțiți în siguranță și siguri. Acest lucru va contracara tensiunea și judecățile sporite care le simţi pe moment. Prin redirecționarea gândurilor spre un peisaj relaxant, vă reamintiți că sunteți capabili să vă calmaţi.

Concentrați-vă pe ceea ceea ce vă face sa vă simţiţi bine

Întrebați-vă ce ați face dacă anxietatea nu ar fi prezentă. Acest lucru vă va redirecționa atenția și vă va motiva să urmați ceea ce vă face sa vă simțiţi bine. Dacă voiaţi să mergeţi la un eveniment, gândiţi-vă cât de distractiv ar putea fi. Fiind obsedat cu felul în care vă simţiţi în loc de cum v-aţi putea simţi nu faceşi decat să inrăutaţiţi situaţia. Pur și simplu, vă gândiţi prea mult.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !