Veste extraordinară pentru bugetari. Vei sări în sus de bucurie! S-a stabilit o nouă minivacanţă

Ne vom bucura de o nouă minivacanţă la sfârşitul lunii noiembrie, datorită faptului că ultima zi a acesti luni este zi liberă, pentru că se sărbătoreşte Sfântul Andrei. Această sărbătoare va fi vineri, aşa că vor fi trei zile nelucrătoare, de vacanţă: vineri, sâmbătă şi duminică.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Unul dintre CELE MAI SPECTACULOASE obiective din BUCUREȘTI a fost amenajat pentru public!

Nu știi unde să mergi în weekend? Trebuie să știi că Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) a deschis prima potecă de vizitare a acestui minunat obiectiv din Capitală, până acum mai greu accesibil publicului larg.

Poteca tematică măsoară aproximativ 2,5 km şi străbate principalele zone naturale ale parcului: zona de zăvoi, zona de lacuri, zona inundabilă de mlaştină, zone de vegetaţie scundă de cîmp, zone de tufăriş. Poteca are în componenţă şapte zone tematice indicate prin panouri de informare: păsări de zăvoi, păsări de apă, viaţă acvatică, reptile şi amfibieni, mamifere, vizuină de vidră şi peisaj. Accesul pe potecă începe din Splaiul Unirii 168, din faţa complexului rezidenţial Asmita Gardens.

Accesul este liber şi se poate face atât individual cât şi în cadrul grupurilor organizate de APVN. Durata unui tur este de aproximativ 1,30 h. Pentru a beneficia de explicaţiile ghizilor, urmăriți evenimentele planificate pe contul de Facebook al parcului.

De la preluarea administraţiei (aprilie, 2017), APNV a demarat mai multe acţiuni menite să asigure protecţia şi conservarea speciilor şi habitatelor precum şi operaţiuni de vizitare şi educaţie. Astfel, din aprilie 2017, în parc au intrat, în tururi ghidate, aproximativ 2000 de persoane, dintre care peste jumătate elevi, studenţi şi cadre didactice. În urma operaţiunilor de curăţenie efectuate în parc au fost stranse şi scoase peste 100 de m3 de deşeuri. Activităţile de vizitare şi protecţie ale parcului vor continua, scopul asociaţiei este transformarea treptată a zonei într-un spaţiu educativ dedicat observării naturii, protecţiei şi conservării spaciilor şi habitatelor.

x

Check Also

Noua sfaturi de la bunica, de care toate femeile au nevoie

De la bunica mea, care a trăit 90 de ani, am primit cele mai frumoase ...

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !