Placinta cu mere ca la bunica acasă! Gustul dulce al copilăriei

Placinta cu mere dupa reteta bunicii este un preparat delicios, care aduce aminte de gustul copilariei.

Ingrediente:

Pentru Aluat:

Pentru o tava de 25cm/30 cm)

2 oua intregi

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 praf de copt

Ingrediente umplutura

1 kg de mere (aprox. 6 mere)

zahar dupa gust

scortisoara

Preparare:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului precedant alternand cu laptele.

Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa.

Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.
Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit.

Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Poate vrei sa incerci si Prăjitură senzațională cu mere, spumă și nuci!

Un desert delicios și ușor, fără prea multă muncă pentru pregătire. Nu vă puteți sătura de această prăjitură!

Ingrediente:

– 4 ouă

– 18 linguri zahăr

– 18 linguri ulei

– 18 linguri lapte

– 24 linguri făină

– 1 plic praf de copt

– 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

– 1,5 kg mere

– Zahăr după gust

– Scorțișoară măcinată

– Esență de vanilie

Pentru ornat:

– 300 ml frișcă

– Nuci tăiate

Mod de preparare

Curățăm merele, apoi le dăm pe răzătoare și le stoarcem de zeamă, după care adăugăm după gustul fiecăruia zahăr, scorțișoară și esență de vanilie.

Pregătim aluatul: punem într-un vas ouăle, zahărul, uleiul, și zahărul vanilat, apoi amestecăm cu ajutorul unui mixer.

Amestecăm făina cu praful de copt, adăugăm și laptele, lingură cu lingură, apoi amestecăm totul.

Aluatul va fi subțire, dar nu trebuie să vă speriați, pentru că așa trebuie să fie.

Jumătate din aluat îl turnăm într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și coacem la 180 de grade timp de 10 minute.

După aceasta scoatem tava din cuptor, punem merele rase pe deasupra și acoperim cu cealaltă jumătate de aluat. Punem din nou la cuptor și mai coacem timp de 30 de minute.

După ce s-a copt prăjitura, o lăsăm să se răcească și apoi o tăiem. Batem frișca și peste fiecare bucată de prăjitură punem putina, după care presărăm cu nuci tocate.

x

Check Also

Mierea cu ghimbir – Beneficiile pentru organism si cum trebuie consumata

Mierea cu ghimbir poate trata problemele respiratorii, astmul, întărește imunitatea. Află de ce ar fi ...

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !