AD

SANATATE

Bătăturile, dureroase și inestetice. Ce sunt şi cum scapi de ele?

todaymai 11, 2017 5

Background
share close
AD
AD

Puţini sunt cei care nu au experimentat durerea, jena pe care o provoacă bătăturile, în special cele de la picior.

Ce sunt bătăturile și cum se formează?

Bătăturile sunt porţiuni de piele îngroşată formată ca urmare a frecării, celulele moarte acumulându-se unele peste altele.  De regulă apar la degetele din părţi externe, la degetul mare şi la cel mic, cele mai strivite de încălţăminte sau cele mai expuse frecării.

Bătăturile pot să apară şi în cazul în care purtăm încălţăminte prea largă, piciorul joacă în acel spaţiu şi pielea are, cu siguranţă, de suferit.

Nenumăratele ore în picioare, la locul de muncă, plimbările lungi, obositoare, au acelaşi rezultat, chiar dacă încălţămintea e comodă, piciorul se umflă şi problemele apar imediat. Este indicat, de aceea, să ne cumpărăm încălţăminte de calitate, din piele care se mulează pe picior, pantofi comozi, fără toc exagerat.

Dacă este posibil, este bine să ne schimbăm încălţămintea pe parcursul zilei şi, odată ajunşi acasă, să lăsăm piciorul liber, folosind papuci comozi şi moi.

Ce e de făcut în cazul în care ne-am pricopsit cu bătături?

Băile cu apă călduţă sunt ideale, pielea se înmoaie şi putem încerca eliminarea porţiunii de piele moartă cu ajutorul unei pietre ponce.

Sunt însă, bineînţeles, şi diferite creme, unguente care ajută la îndepărtarea bătăturilor mai încăpăţânate şi dureroase, aproape imposibil de frecat cu piatra.

Tinctura de rostopască te poate scăpa de neajunsul bătăturilor, întrucât este de un real ajutor pentru toate dermatomicozele cu localizare interdigitală, eczeme, stafilococi, etc.

Se diluează  o parte de tinctură la două părți de apă fiartă și răcită. Soluția astfel obținută se aplică peste bătătură. Pentru a fi siguri că bătătura va fi înlăturată se fac comprese înmuiate în soluție, se badijonează locul afectat și se ține pentru câteva ore sau peste noapte. Urmare a acestei aplicații locale pielea îngroșată se va desprinde ușor permițând îndepărtarea acesteia. Se unge cu o cremă grasă, de preferință de gălbenele. Dacă în urma unei singure aplicări bătătura nu se înmoaie se va repeta procedeul până la obținerea rezultatului vizat.

Tinctura de rostopască costă 8.73 lei și poate fi comandată aici.

Aceste produse pot fi cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara sau pot fi comandate online chiar acum:

Articol scris de Iarina Demetre-Figescu

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com