loading...

Incident feroviar: Trenul Timișoara – București și-a pierdut vagoanele în câmp. Mecanicii din locomotivă și-au dat seama după o oră (VIDEO, FOTO)

Un incident feroviar neobișnuit, demn de scenariul unui film de comedie a avut loc în dimineața zilei de marți, când un tren de pe ruta Timișoara – București și-a pierdut vagoanele și a rămas în câmp.

Cele opt vagoane ale cursei Timișoara – București au rămas în câmp, în județul Olt, după ce legătura dintre ele și cele două locomotive s-a rupt. Peste 100 de pasageri au rămas izolați în Radomirești, în jurul orei opt dimineața.

Trenul Timișoara – București și-a pierdut vagoanele în câmp. Mecanicii din locomotivă și-au dat seama după o oră

Mecanicii de locomotivă și-au dat seama la un moment dat că nu mai tractau vagoanele și s-au întors pentru a le prelua. Garnitura plecată azi-noapte din Timișoara are o întârziere de 145 de minute.

 

sursa: b1.ro

O stea localizată la 11 ani lumină de Pământ trasnmite semnale radio ”stranii” care îi contrariază pe cercetători.

Semnalele misterioase provin de la Ross 128, o stea pitică neexplorată, informează Mail Online. Cercetătorii sugerează că semnalele apar ”aproape periodic”, sugerând că sunt necesare investigaţii viitoare pentru descoperirea sursei exacte.

Semnalele radio au fost detectate prin intermediul Observatorului Arecibo, un telescop imens din Puerto Rico. Profesorul Abel Mendez, astrobiolog din cadrul Universităţii din Puerto Rico a afirmat că semnalele nu au fost transmise de extratereştri, însă nu exclude această posibilitate.

El sugerează că semnalele ar putea fi transmise de un satelit care orbitează în jurul stelei şi blochează câmpul vizual al telescopului. ,,Câmpul vizual al lui Arecibo nu este foarte larg, aşadar există posibilitatea ca un anumit obiect aflat în faţa stelei să transmită semnalele radio,” a declarat Mendez. Pe blogul său personal Mendez a declarat că ,,nu am observat niciun obiect care să poată emite semnale radio la un nivel atât de ridicat”.

O altă ipoteză sugerează că semnalele ar putea proveni de la furtunile stelare, o explozie de energie ce provine de pe suprafaţa stelei. Acest tip de explozii pot călători cu viteza luminii şi emit semnale radio puternice care distrug sateliţii de comunicare de pe Pământ. sursa : http://www.descopera.ro

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !