AD

BANCURI

BANCUL ZILEI

todayiulie 21, 2017 3

Background
share close
AD
AD

Un oltean trece pe langa un stand unde un taran vindea oglinzi. Luand una in mana, olteanul intreaba:

– Ce este asta?
– Pai este o oglinda.
Se uita olteanul in ea si isi zice: „Mama ce seamana asta cu mine!”
– Cat costa?
– 1 leu.
– Aaaa.. e ieftina. O cumpar.
Pe tot drumul spre casa, olteanul s-a privit in oglinda. Cand a ajuns acasa a bagat repede oglinda in buzunar. Nevasta-sa intreaba:
– Ce ascunzi acolo, draga?
– Aaa… nimic… e doar o oglinda.
Dupa ce se schimba, nevasta se duce pe furis, ia oglinda, se uita in ea si zice: „Aha! Deci asta e tarfa cu care ma inseala barbatu-meu!”. Nervoasa, se hotaraste sa se duca la maica-sa sa ii arate.
– Uite, mama, asta e curva din cauza careia iau eu bataie de la barbatu-meu!
Se uita si ma-sa in oglinda si zice:
– Eeee… las-o mama, ca si-asa e batrana!

10 simboluri din VISE pe care nu trebuie să le IGNORI: subconștientul tău încearcă să îți transmită ceva important
Visele sunt modalitatea creierului de a procesa ceea ce percepe în timpul zilei. Potrivit celebrului psihoterapeut Carl Jung, interpretarea viselor ne oferă o poartă spre conștiința și spiritul lumii, fiind o reflecție a propriei conștiințe. Interpretarea viselor ne permite să decodăm gândurile și emoțiile reprimate. Emoțiile dominante se manifestă sub formă de vise recurente, astfel că este deosebit de important să învățăm semnificațiile simbolurilor care ne apar în vise.

Nu ignora visele în care apar următoarele simboluri puternice:

1. Zborul

Dacă visezi că zbori, înseamnă că trebuie să îți atingi o anumită ambiție. Indică faptul că ai parte de multă libertate, dar și de dorința de a realiza ceva prin forțele proprii.

2. Cascade

Apa este, de obicei, un simbol al purității și a calmului. Este un semn foarte bun dacă visezi orice formă de apă curgătoare, dar în special cascadele, acestea semnificând faptul că apa spală ceea ce este vechi și îți aduce ceva nou și minunat.

3. Dinți

Unele dintre visele în care îți apar dinți semnifică faptul că pur și simplu înaintezi în vârstă. Alte asemenea vise pot fi corelate cu stresul și anxietatea. Multă lume se sperie atunci când visează că îi cad dinții, dar un asemenea vis nu semnifică moartea cuiva drag, ci nevoia de a dezvălui ceva important.

4. Moarte

Dacă visezi că moare cineva, înseamnă că urmează ca ceva să se termine. În unele cazuri, moartea în vis a unei persoane înseamnă că cineva drag ție încearcă să ia legătura cu tine.

5. Sarcina

Dacă visezi că ești însărcinată, înseamnă că urmează o mare schimbare pozitivă pentru tine. Este un simbol al dezvoltării și al dorințelor împlinite.

6. Case

Dacă visezi o casă, este un simbol al conștiinței de sine. În funcție de camera pe care o vezi în vis, semnificația este diferită: dacă te visezi în podul casei, visul este legat de amintiri ascunse, iar dacă te visezi în subsol, înseamnă că intuiția ta încearcă să îți transmită ceva.

7. Bani

Visele legate de bani sunt în legătură cu prosperitatea ta. Dacă te visezi câștigând o sumă mare de bani, înseamnă că urmează o schimbare importantă în stilul tău de viață. Dacă, în schimb, visezi că pierzi bani, este un mod de a te vindeca de teama de a pierde bani în realitate.

8. Foc

În funcție de context, focul care îți apare în vis are denumite înțelesuri. Dacă vezi un foc în depărtare, înseamnă că îți dorești o schimbare în viața ta. Dacă te visezi jucându-te cu focul, înseamnă că urmează să întâlnești o situație periculoasă. Dacă te visezi pornind un foc, trebuie să știi că asta simbolizează furia reprimată.

9. Nuditate

Sunt destul de comune visele în care apare nuditatea și au legătură cu teama de a fi expus/ă. Dacă în vis vezi pe altă persoană fără haine, înseamnă că ți-ai pierdut orice urmă de respect. Dacă te visezi pe tine dezbrăcat/ă, înseamnă că trebuie să înveți să îți accepți defectele și imperfecțiunile.

11 fenomene MISTERIOASE care se întâmplă în timp ce dormi

Tot ce ne dorim pe parcursul nopții este să dormim liniștiți, pentru a ne trezi plini de energie în următoarea zi. Cu toate acestea, pare că universul are alte planuri pentru noi și este foarte rar ca o persoană să nu fi pățit niciodată ceva ciudat în timpul somnului. Mersul la culcare pare o loterie: oare în noaptea asta va fi totul cum trebuie, sau mă voi trezi pe canapea fără să îmi pot explica cum am ajuns acolo?

1. Paralizia din timpul somnului

Cum se simte: Persoana în cauză se trezește în mijlocul nopții și nu se poate mișca. În plus, are halucinații înfiorătoare și senzația că mai este cineva în cameră. În antichitate, această stare era asociată cu prezența spiritelor rele.

De ce se întâmplă asta: În mod normal, atunci când dormim, suntem paralizați, pentru a nu merge în somn. Dar atunci când experimentăm această stare, mușchii sunt „dezactivați” în timp ce creierul este deja treaz.

Aproximativ 7% dintre toți oamenii au experimentat cel puțin o dată paralizia în timpul somnului. Se pare că este mai frecvent să ți se întâmple asta dacă dormi pe spate.

2. Halucinațiile hipnagogice

Cum se simte: Când o persoană este exact pe punctul de a adormi, vede imagini ciudate în fața ochilor. Adesea, ceea ce vede sunt fețe oribile ale unor creaturi fantastice.

De ce se întâmplă asta: Este unul dintre tipurile de halucinații pe care le pot avea oamenii sănătoși. Cel mai frecvent, apare la copii, iar cauza principală este stresul sau imaginația foarte bogată. Se poate întâmpla și dacă mergi la culcare după ce ai băut prea mult.

3. Vorbitul în somn

Cum se simte: De obicei, persoana care vorbește în somn nu știe că face asta. O asemenea problemă nu este gravă și nu pune sănătatea la încercare, dar persoana în cauză s-ar putea să se teamă de a nu-și divulga secretele.

De ce se întâmplă asta: Cei mai predispuși sunt bărbații și copiii, iar tot stresul este motivul. Este modul psihicului de a încerca să reziste cu ceva ce nu consideră că este în regulă.

4. Când visezi că visezi

Cum se simte: Persoana în cauză visează ceva, apoi se trezește, dar continuă să i se întâmple lucruri ciudate și până la urmă își dă seama că doar a visat că s-a trezit și că, de fapt, încă visează. Seamănă foarte bine cu subiectul filmului „Inception”.

De ce se întâmplă: Știința nu a reușit să găsească o explicație pentru acest fenomen, dar persoanele care sunt specialiste în analizarea viselor cred că o asemenea experiență indică faptul că ești predispus la experiențe spirituale.

5. Somnambulismul

Cum se simte: Este opusul paraliziei în somn: conștiința este trează, dar mușchii nu sunt paralizați, așa cum sunt, de obicei, în timpul somnului. În somn, unii oameni pot să meargă, să facă curățenie sau chiar să iasă din casă, ceea ce este foarte periculos. Dimineața, ei nu își mai amintesc nimic.

De ce se întâmplă: Aproximativ 4,6-10,3% din populație suferă de asta, iar cei mai afectați sunt copiii. Cauza este încă necunoscută și nu există nici metode de tratament.

6. Sindromul capului exploziv

Cum se simte: Persoana respectivă se trezește cu o senzație de explozie puternică sau bătaie din palmă. Uneori, sunetul este absolut asurzitor. Fenomenul nu este periculos, dar îi înspăimântă pe cei care pățesc asta, unii dintre ei chiar au impresia că au avut un atac de cord.

De ce se întâmplă asta: Acest fenomen apare atunci când, din anumite motive, apare o activitate neuronală în zona creierului responsabilă cu procesarea sunetelor.

7. Apneea în somn

Cum se simte: Apneea în somn înseamnă că nu mai respiri pentru câteva momente în timp ce dormi, și te trezești. Creierul nu primește suficient oxigen, așa că nu te poți odihni prea bine. În plus, presiunea arterială fluctuează, ceea ce poate cauza probleme cardiace.

De ce se întâmplă: În timpul somnului, mușchii faringelui se relaxează, ceea ce poate duce la blocarea căilor respiratorii. Factorii de risc sunt obezitatea, fumatul și înaintarea în vârstă.

8. Visele recurente

Cum se simte: Probabil că toată lumea are vise care se repetă din când în când.

De ce se întâmplă: Psihologii cred că asemenea vise sunt o modalitate a creierului de a ne transmite că ar trebui să fim mai atenți la ceva anume, iar poveștile se vor repeta până când situația va fi remediată.

9. Căzutul pe pat

Cum se simte: A nu se confunda cu a cădea din pat! Acest fenomen se manifestă prin senzația că am fost trântiți pe pat de undeva de sus. Uneori, înainte de asta, persoana respectivă a visat că zboară sau că a căzut.

De ce se întâmplă: În timpul somnului, bătăile inimii scad, iar mișcările mușchilor sunt reduse. Creierul tău percepe experiența ca și cum am muri, iar uneori verifică dacă nu ai murit cu adevărat, transmițând impulsuri către mușchi.

10. Experiența în afara corpului

Cum se simte: Acest fenomen neuropsihologic se întâmplă atunci când o persoană pe jumătate adormită se vede undeva în afara corpului. Misticii și ocultiștii spun că este o dovadă a existenței sufletului.

De ce se întâmplă: Este un fenomen foarte dificil de studiat. Deși oamenii de știință recunosc că există iluzia că ți-ai fi părăsit corpul, nu este clar de ce sau când se întâmplă asta. Cu toate acestea, unii oameni reușesc să controleze acest fenomen și să îl declanșeze intenționat atunci când vor să își depășească limitele cognitive.

11. Revelațiile din timpul somnului

Cum se simte: Uneori, ne chinuim un timp îndelungat pentru a găsi soluția la o anumită problemă, dar abia în timpul somnului creierul ne dă un indiciu important, iar dimineața, dacă reușim să ne amintim ideea din vis, problema este ca și rezolvată.

De ce se întâmplă: Subconștientul știe deja răspunsul, doar că nu reușește să îl comunice părții conștiente a creierului. În timpul somnului, subconștientul este mai activ și poate spune ceea ce avem nevoie să aflăm.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com