loading...

BANCUL ZILEI

Ursul, lupul si magarul erau la carciuma din padure:
– O sticla de vin rosu! ceru ursul.
– O sticla?! se mirara ceilalti doi.
– Da, mai baieti! Am o treaba cu ursoaica si vreau sa fiu tare!
– O sticla de vin, ceru si lupul.
– Tot o sticla?!, se mirara ceilalti doi.
– Da! Diseara am o combinatie cu lupoaica si vreau si eu sa fiu in forma!
– Un pahar cu vin, ceru magarul.
– Numai un pahar?!, se mirara ceilalti doi.
– Mai baieti, eu dotat sunt, beau asa doar ca sa-mi sclipeasca ochii… 🙂

Ce se întâmplă în corpul tău imediat DUPĂ ce îți TROSNEȘTI GÂTUL! Rămâi ȘOCAT!

Foarte multe persoane au tendința de a-și mai trosni gâtul din când în când, în mare parte datorită faptului că îl simt amorțit. Atunci când îți apuci maxilarul cu mâinile și-ți întorci subit capul într-o parte sau alta, îți oferă un sentiment de satisfacție și eliberare să auzi trosniturile oaselor. Pe moment, ți se pare că te simți mai bine. În realitate, această acțiune se poate lăsa cu mai multe consecințe nefaste decât beneficii.

Înainte de a-ți mai trosni gâtul, află ce pericole te așteaptă!

Exploatarea gâtului în acest sens poate afecta serios măduva spinării, ceea ce poate conduce la un accident vascular cerebral.

Dacă simți că gâtul tău este rigid pe partea stângă sau dreaptă a coloanei vertebrale, chiar lângă acesta, împinge-ți încet coloana și ai grijă să nu te rănești.

Mișcă-ți capul de la stânga la dreapta. Dacă simți durere în partea stângă, împinge coloana spre dreapta, și invers.

Continuă să-ți masezi capul, în timp ce îl rotești într-o mișcare circulară. Acordă atenție zonelor în care simți durerea și fii blând cu acestea.

Zgomotele de pocnituri ale gâtului sau coloanei vertebrale înseamnă că oxigenul, dioxidul de carbon și azotul sunt eliberate, și se formează bule care încep să explodeze. Umflarea gâtului nu poate poate provoca artrita, chiar dacă poate provoca alte câteva boli. Un bărbat și-a petrecut 30 de ani pocnindu-și brațele pentru a dovedi că acest fapt nu poate provoca artrită.

Trosnirea gâtului și a coloanei vertebrale este doar o ușurare temporară și dacă acest lucru se întâmplă în continuare, mergi un medic. Prin trosnire, îți poți întinde ligamentele, ceea ce le va face mai slabe, incapabile să susțină greutatea capului, iar în cele din urmă, vei experimenta durere.

Ce se întâmplă ÎN CORPUL TĂU după o DESPĂRȚIRE! Rămâi ȘOCAT!

Atât pentru corpul tău, cât și pentru mintea ta, sfârșitul unei relații amoroase este o etapă foarte dureroasă și plină de stres. Simți că ai fost profund rănit și că nu vei mai putea iubi niciodată, însă acestea sunt doar simptomele emoționale ale unei despărțiri.

Ce nu știau foarte mulți oameni este faptul că o despărțire îți poate afecta negativ sănătatea generală! Acestea sunt 10 lucruri care se întâmplă în corpul tău după ce te desparți de cineva drag!

Cel mai probabil vei fi nevoit să îți administrezi singur medicamente pentru a face față creșterii nivelului de dopamină. În aceste momente, treci printr-o retragere a neurotransmițătorilor care te fac fericit. Nivelurile de oxitocină, dopamină și serotonină sunt mai mari atunci când ești îndrăgostit și fericit. Atunci când treci printr-o despărțire, corpul tău simte mai multă durere la nivel fizic decât înainte, deoarece îți scade nivelul de oxitocină.
Greutatea ta se schimbă. Câștigul sau pierderea în greutate este ceva comun pentru cei care trec printr-o despărțire. Mâncatul în exces eliberează dopamina, ceea ce te va face să te simți mai bine. Atunci când refuzi să mănânci, nivelul dopaminei scade, ceea ce te va face să-ți dorești să mănânci mai mult, pentru a o obține la loc. Alte persoane care trec printr-o despărțire simt că și-au pierdut complet apetitul. Răspunsul de respingere al corpului este asemănător unei boli care te face să vrei să stai la pat toată ziua.
Îți pierzi somnul. Insomnia este mult mai probabil să apară în cazul unei despărțiri. Gândurile tale sunt fixate asupra acestei cauze, revizitând momentele fericite din relație și plănuind modul în care ai putea să-ți recâștigi partenerul înapoi. Nu e de mirare că nu poți dormi.
Mușchii faciali arată foarte subtil regretul. Cercetătorii au analizat mușchii faciali ai unor subiecți care au vorbit despre fostele lor relații, și au observat că aceștia au o activitate mai mare în jurul ochilor și sprâncenelor. Aceste schimbări au fost legate de modul în care persoanele simțeau cu adevărat cu privire la fostele lor iubiri și reflectau emoțiile reprimate.
Uiți cine ai fost. Când te confrunți cu o despărțire, mintea ta trebuie să refacă de acum conceptul de sine. După ce ai identificat și împărtășit multe trăsături de personalitate cu cealaltă persoană, acum îți rămâne să afli cine ești cu adevărat fără celălalt.
Libidoul tău descrește. Cu toate că ai putea crede că o scurtă aventură va fi leacul pentru inima ta ruptă, din cauza durerii emoționale, apetitul tău sexual este momentan în așteptare. Nu vei simți prea curând dorința de a-ți căuta un nou partener romantic, căci mai întâi trebuie să-ți vindeci inima.
Viața ta e în pericol. Durerea și tristețea pe care o resimți după o despărțire este normală, dar pe termen lung,o stare de dispoziție pesimistă poate fi un semn al depresiei clinice. Cei care suferă de depresie pot avea gânduri de sinucidere și încep să se concentreze în jurul modului în care ar putea să o facă, așa că e important să iei în considerare sănătatea ta mintală imediat după ce te desparți de cineva.
Respingerea stimulează centrii de recompensare a creierului. Chiar dacă după o despărțire ai mai puțină dopamină, creierul tău activează în continuare centrul de recompensare. Se pare că cercetătorii au descoperit faptul că centrul de recompensare/supraviețuire mezolimbic este implicat în pasiunea romantică, indiferent dacă cineva este fericit sau nefericit.
Experimentezi înțepături în piept, asemeni unui atac de panică. Stresul cardiomiopatic este un tip de durere în piept asociat cu „inima frântă”. Contracțiile cardiace anormale au fost raportate în porțiunile de mijloc și superioare ale inimii. Ritmul cardiac seamănă cu cel al persoanelor care au fost supuse unui stres sever.
Nivelul hormonului tău de stres crește semnificativ. După o despărțire, stresul emoțional se acumulează în organism și se reflectă în niveluri mai ridicate de cortizol, care este hormonul stresului. Cortizolul face ca ritmul cardiac să crească, îți accelerează respirația și crește tensiunea arterială. Toate acestea sunt efecte negative asupra sănătății, căci pot conduce la riscul apariției unui atac de cord și pot scădea longevitatea, dacă apar pentru o perioadă mai lungă de timp.  SURSA: TASTA.RO

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !