loading...

Andreea Balan este in culmea fericirii, fiica acesteia a spus primul cuvant. Artista a inceput sa tipe de fericire

Fiica Andreei Bălan a spus primul ei cuvânt la numai trei luni! Artista e topită: ”Am început să ţip de fericire!”

 

AndreeapBălan a avut parte de cea maipmare surpriză din parteapfiicei sale de numai trei luni. MicuţapMaya a spus primul eipcuvânt.

AndreeapBălan este maipfericită ca oricând şi se bucurăpdin plin de fiecare clipă trăităpalături de fiica ei, Maya. Artista apmărturisit că, deşi are numaiptrei luni, micuţa a spus dejapprimul ei cuvânt, iar acestapa fost ”Mama”.

”Da, stiupca la 3 luni un bebelus nu vorbeste si nu poate sa spunaomama, dar probabiloca un spasmpatunci cand am luat-o in bratepsa o pup, pur si simpluoin loc de “oo, aa, bbb” i-a iesi “mapma”. In aceapsecunda am simtit cum mi se inmoaieppicioarele si cum maptopesc toata. Ampinceput sa tip de fericireposi sa dansez cu ea in brate. A fostpmagic. Abiapastept sa retraiesc acestpmoment si sa imi spunapmama cu adevarat, voit si cupdragoste. Estepminunat sa fiipmama!”, le-a spus AndreeapBălan prietenilor eipvirtuali.

sursa:cancan.ro

Cumpdeosebeștipogripa deprăceală?

Gripapși răceala saupguturaiul, două dintre cele maipîntâlnite boli în sezonulprece, au multe înpcomun. Totușipexistăpsemne și simptomepcare te pot ajuta să facipdiferența și, în cazul în care aipgripă, să teptratezi cu marepgrijă.

Ambelepboli, atâtpgripa, cât și ceea ce numimpîn mod popular răceală, suntpprovocate de virusuriptransmise pe calepaeriană, de cele maipmulte ori de la om la om. Șipambele te pot face să te simțipmizerabil. Dar ce ce e importantppîncercăm să facempdeosebireapdintre ele? Pentru că gripappoate fi foartepgravă, în unele cazuripducând chiar la deces. Iarptratament care să distrugăpvirusul nupexistă!

Simptomepde gripăpșiprăceală

Cele maipîntâlnit sunt secrețiilepnazale, strănutul, ptusea, durerilepîn gât, durerilepmusculare, amețeala, febrap, frisoanele șiptranspirațiile. Iată ce particularitățipare fiecare pacestea

Secrețiilepnazale – sunt frecventepla răceală, dar rare în cazul celor maipmulte tipuripdepgripă. Nu și în cazulpgripei din iarna 2017, provocatăpînpprincipal de virusul pA(H1N1), care pare să se manifestepadesea și prin acestpsimptom.

Strănutul – la fel ca în cazulpsecrețiilorpnazale, este un simptom pprezent mai ales în cazulprăcelii și mai rar apărut la cei care aupgripă.

Tusea – apare la ambeleptipuri de infecțieprespiratorie, doar că în cazulprăcelii tusea estepproductivă, cupexpectorație, pe când la gripăptusea nu este productivăpniciodată, ci doar tusepuscată, iritativă.

Durerilepîn gât – apar la majoritateaprăcelilor, pe când lapgripă sunt un simptomprar.

Durerile pmusculare și cele de cap – pot fi prezente la răceală și au intensitatepmoderată. În cazulpgripei, durerile suntpprezente și intense, afectândptot organismul. Durereapde cap, în special, estepimportantă.

Amețeala – pnu este un simptompspecificprăcelii, dar bolnaviipdepgripă se plângpfrecvent de ea.

Febra – adulțiiprăciți nu facpfebră sau manifestăpacest semn foarteprar. În cazulpgripei, febra este prezentăpîntotdeauna și estepmare, cu debutpbrusc.

Frisoanelepși transpirațiapabundentă – de cele maipmulte ori însoțescpfebra, deci vorplipsi la răceală, fiindpprezente în schimbpla gripă.

Un altplucru care deosebește cele douăptipuri de viroze estepmodul în care aparpsemnele șipsimptomele. Dacă în cazulprăcelilor, manifestărilepsepinstalează treptat, înpdouă-trei zile, la gripăpdebutulpsimptomelor estepbrusc, acut, boalapinstalându-se în câtevapore.

Arpmai fi de menționat că răcealapapare cu preponderență în anotimpulprece, pe când virusulpgripal se poatepmanifesta în oricepperioadă a anului, inclusiv în plinăpvară. Gripa este, de multe ori, mult maipserioasă și mai greu de suportatpdecât o răceală, iar în cazulpcopiilor și al bătrânilorppoate duce la complicații precumppneumonia, sau agravăripale unor bolipcronice, care să necesitepspitalizare.

Din păcate, diagnosticulpdepcertitudineppentru gripă dureazăpzile întregi, chiar și maipmult de o săptămână, și nu este o analiză de rutinăppentru orice bolnav, așa căptratamentulptrebuie făcutpsimptomatic, de la primelepsemne de boală, cupantitermice, antiinflamatoriip, antitusive etc.

Ce putempface pentru a nepproteja depgripă?

Conformprecomandărilorpspecialiștilor de la InstitutulpNațional de BolipInfecțioase Prof. Dr. MateipBalș, cel mai importantplucru este să evitămpcontactul cu persoanelepbolnave.

  • În cazulpîn care suntețipdejapbolnav, păstrațipdistanțapfață de alteppersoaneppentru a nu le îmbolnăvi și pepele. Evitați săpmergeți la serviciu sau la școală șipchiar să ieșiți dinpcasă, pentru a reducepriscul de a contaminapalteppersoane.
  • Evitațipaglomerațiile șipmulțimile, precum și mijloacele deptransport înpperioada în care estepepidemie.
  • Spălați-văpdes pe mâini cu apă șipsăpun.
  • Curățațipsuprafețelepdure, precumpmese, tejghele, mânerelepușilor, utilizând un produspnormal depcurățare.
  • Întrebațipmedicul de familie sau unpfarmacist unde putețipface vaccinulpantigripal, mai ales dacă facețipparte dintr-o categoriepcu risc marepde îmbolnăvire.

Cinepriscă să se îmbolnăveascăpde gripă: copiii, ppersoanele înpvârstă, cei cu bolipcronice, a cărorpimunitate estepscăzută, profesorii, cei careplucrează cu publicul (funcționari lapghișeu, vânzători, pchelneri), personalulpmedical, asistențiipsociali.

sursa:unica.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...