loading...

Decizie de ultima ora – Scolile din Bucuresti vor fi inchise Luni si Marti

Primarulpgeneral al Capitalei, Gabriela0Firea, a anunţatpcă luni şi marţipşcolile, grădiniţelepşi creşele vor fipînchise în Capitală din cauzapvremii.

„Ampluat decizia ca luni şi marţi să nu fie deschiseogrădiniţele, creşele şi şcolile din Capitalăopentru că, după cum au spuspmeteorologii, va fi gerpnăprasnic. Chiar dacă în Capitală se va puteapcircula, este vorba de gerpnăprasnic. Am luatpîmpreună cu inspectoratulpşcolar această decizie şi anume ca şcoala să se amânepdeocamdată pentrupmiercuri, inclusiv în judeţulpIlfov. Ţinem legăturappe acest subiect şi cu ministrulpEducaţiei şi cu inspectorulpgeneral şcolar al municipiuluioBucureşti”, a declarat GabrielaoFirea.

Româniaoa fost paralizată de ninsorileodin ultimelepzile. Bucureştiulpşi alte 11 judeţe din sud-estulpţării au fost sub cod portocaliupde ninsoare şi viscolpastăzi, întreporele 02.00 – 18.00, şaptepjudeţe, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Vrancea, fiindpsub codproşu. Un altpnumăr de 15 judeţe au fost sub codpgalben de ninsoarepşipviscol.

sursa:cancan.ro

Avertizarepmeteo! Codpgalben depviscol în 22 de județe! Cum se anunțăpvremea în următoareapperioadă

AdministrațiafNațională de Meteorologie a prelungitkpână duminicăpnoapte la ora 22:00 atenționareapCod galbenpde viscol valabilăppentru 22 de județe.

PotrivitpANM, în intervalul 7 ianuarie, ora,kvdv10:00 — 8fgb ianuarie, ora 22:00, în estul și sud-estulpțării, dar și la munte, vor fi perioade în carepvântul va aveapintensificări, cu viteze de 50…60 km/h și, pe arii0prestrânse, 70…75 km/h, spulberând și troienindpzăpada.

Înpspecial în cursulpnopții de sâmbătă sprepduminică (07/08 ianuarie) și pe parcursulpzilei depduminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și local în CarpațiipMeridionali și Orientali, temporarpva mai ninge și se va depunepstrat nou depzăpadă.

Județelepaflate sub Codpgalben sunt Suceava, Bistrița, Harghita, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța.

Depasemenea, ninsori, în generaloslabepcantitativ, se vor semnalapla nivel local și în regiunilepcentrale și în restul regiunilorpsudice, iar în extremitateapde sud-vest a teritoriuluipvor mai fi unelepintensificăripalepvântului.

Pentrupumătoarele treipzile, meteorologiipau emis un Codpgalben de ger pentrupîntreagapțară, temperaturile urmând să scadăppână la minus 16 grade pe timpulpzilei și minus 25 de gradpnoaptea.

ORA 10.10 Codpgalben de ger în toatăpțara, înpurmătoarele 3 zile; temperaturilepcoboară până la minus 16 gradepziua

AdministrațiapNațională de Meteorologie apemis, sâmbătă, o atenționare Codpgalben de gerovalabilă la nivelul întregiipțări în următoareleptrei zile.

Potrivitpmeteorologilor, în zilele de 7, 8 și 9 ianuarie, vremeapva fi geroasă în cea maipmare parte a țării, atâtpziua, cât și noaptea. Astfel, maximelepdiurne se vor situapfrecvent între—16 și—10 grade, iar minimelepnocturne vor fi cuprinsepîntre—25 și—15 grade.

sursa:a1.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...