loading...

Discutii intre un secretar de stat roman si ambasadorul Malaysiei, despre soarta romanilor condamnati in aceasta tara

Ionut Alexandru Gologan, roman condamnat lamoarte in Malaezia

Cei doi oficiali au trecut in revista stadiul si perspectivele relatiilor bilaterale. Demnitarul roman a apreciat dinamica pozitiva a contactelor romano-malaeziene la nivel guvernamental, sectorial si parlamentar si a subliniat importanta pe care partea romana o acorda intensificarii dialogului politico-diplomatic si extinderii cooperarii economice si comerciale dintre cele doua tari, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, conform Agerpres.

Printre romanii condamnati pentru trafic de droguri in Malaysia se numara si Ionut Gologan, cazul sau devenind deja cunoscut la nivel national. Ionut Gologan a fost arestat si a fost condamnat la moarte.

Imediat dupa ce a fost data sentinta, autoritatile romane au facut eforturi pentru a-l aduce in tara pe roman.

Mai mult, Malaysia si-ar putea schimba legislatia, pentru a putea permite comutarea pedepsei capitale la inchisoare pe viata sau executarea unui numar de ani. In acest caz, o extradare a lui Ionut Gologan in Romania ar putea avea sanse mult mai mari decat in prezent.

Interlocutorii „au evidentiat interesul constant acordat actualizarii cadrului juridic bilateral si au sustinut diversificarea cooperarii in domenii de interes reciproc precum turismul, industria alimentara, sectorul IT, educatia si cultura”, arata sursa citata.

Secretarul de stat „a reiterat preocuparea autoritatilor de la Bucuresti fata de situatia cetatenilor romani arestati si condamnati in Malaysia pentru trafic de droguri, exprimand interesul pentru un dialog permanent cu partea malaeziana pe aceasta tema, inclusiv in cadrul eforturilor de dezvoltare a cooperarii bilaterale in plan juridic”,.
sursa: stirileprotv..ro

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !