loading...

Foto/ Primele imaginic cu viitorul copil al Ilincai Vandici 

 

IlincaaVandici trăieşte clipeafoarteafrumoase alăturiaiubitul ei, AndreiaNeacşu, căruia îi va dăruiaun copil. Cei doi s-auarelaxat într-o vacanţă mult dorită în PuntaaCana, RepublicaaDominicană, şi s-au bucurat de toateamomentele pe care le-auapetrecutaacolo.

Dupăace s-a întors înaţară, Ilinca a venit în platoulaeemisiunii prezentate de TeoeTrandafir, pentru a le arătaefanilor ei primapimagine cu bebeluşul, fiindcă acesta a fost surprinspîntr-opecografie.â

Ilinca Vandici le-a arătat tuturor prima imagine cu bebeluşul ei.
IlincaaVandici le-a arătat tuturoraprimaaimagine cu bebeluşulaei.

„Îmiadoresc foarte mult să fieabăiat. Dacă va fiaaşa, îl va chemaaIoan, ca peatata. Mi-amatrimisaanalizele de sânge în Americaaşi din ADN-ulameu se poateaverifica 99,99% dacăabebeluşul va aveaaprobleme deasănătate. Ne-amabucurat de un Revelionape plajă şi, logic, deafaptul că vom avea unabebeluş”, a declarat IlincaaVandici.

3 motiveasă dormi peaparteaastângă

3 motive să dormi pe partea stângă

Poziţiaaîn care dormi nu estealipsită deaimportanţă. Dacă staiape stânga, deapildă, contribui la menţinereaasănătăţii multoraorgane, îţi îmbunătăţeştiacirculaţiaasângelui şi uşureziaprocesul deadigestie.

Pentruao digestieamaiauşoară

Stomacula, pancreasua, inima se aflăaîn parteaastângă a corpului, iar o poziţie peaaceastă parte în timpulasomnuluiacontribuie la o digestieamai uşoară prin stimulareaasecreţiei de sucagastric şi enzimeapancreatice.

Îţi îmbunătăţeştiacirculaţiaasângelui

Inimaabeneficiază şi ea de pe urmaaadoptării acesteiapoziţii pe parcursulanopţii, când teaodihneşti. Sistemulalimfatic este drenatamai uşor, iar inimaava pompa mai uşorasângele prinaaortă, aceastaaformând un arc pe parteaastângă.

Şi femeiloraînsărcinate le estearecomandat să se aşeze pe parteaastângă atunci cândamerg la culcareapentru a o mai bunăvcirculaţie aasângelui la nivelul uteruluiaşiarinichilor.

Poziţiaaaceastaapresupune o reducere a presiuniiauterului asupraacoloanei vertebrale şi aaficatului.

Menţiiasănătateaasplinei

Un alt organapoziţionat în parteaastângă a corpuluiaeste splina, parte a sistemululalimfatic. Splina are rolul de  filtrareaa sângelui şi aalimfei.

Dacăadormi pe parteaastângă, fluidele vor fiadirecţionate cătreasplină, sub influenţaagravităţii.

Atenţie!

Somnulape o parte înapoziţieafetală (cu genunchiiaspre piept) nu este cea mai bunăaalegere, pentru că poateaduce la dureri de gât sau deaspate, deformare a coloaneiaşi aaarticulaţiilor, mai alesadacă ai genunchii şi bărbiaaîndreptateaspreapiept.

 

Sursă: clicksanatate.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...