loading...

Presedintele CCR: Speram sa ne pronuntam pe sesizarile privind OUG pentru modificarea Codurilor inainte de 10 februarie

„Speram sa ne pronuntam inainte de 10 februarie„, a spus Dorneanu, intrebat cu privire la un calendar in privinta sesizarilor primite de Curte in cazul OUG pentru modificarea Codurilor penale. El a indicat ca CCR asteapta pana marti punctele de vedere de la institutiile invocate in sesizari.

„Sa le luam in ordinea in care le-am primit. Sesizarea cu privire la conflictul de competente. Suntem in termen. Vom primi cu siguranta pana marti punctele de vedere de la cele doua parti si in continuare in cateva zile o sa ne pronuntam si pe fond. Cam aceeasi va fi situatia si cu privire la exceptia de neconstitutionalitate invocata de Avocatul Poporului. Si acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marti, am lasat Parlamentului ziua de luni, cand au Birou permanent, ca sa se poata pronunta si dupa ce vom avea toate aceste puncte de vedere, vom stabili un termen avand in vedere celeritatea pe care o solicita toata lumea in situatia care exista, dar si un termen de gandire si de analiza suficient”, a explicat Dorneanu la Parlament.

Curtea Constitutionala a inregistrat, joi, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis privind constatarea unui conflict juridic intre puterile statului, urmand ca pana pe 7 februarie partile implicate sa transmita punctele de vedere.

Termenul de discutare a sesizarii se va stabili dupa transmiterea acestora. CCR a stabilit aceleasi termene ca si in cazul sesizarii presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala dintre autoritatea executiva reprezentata de Guvernul Romaniei si autoritatea legiuitoare reprezentata de Parlament, precum si dintre autoritatea executiva si autoritatea judecatoreasca reprezentata de CSM.

Totodata, vineri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anuntat ca a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la OUG 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale. sursa: stirileprotv.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...