loading...

Ridichile roşii – antioxidante şi diuretice

Tata le smulgea direct din grădină, le spăla bine la cişmeaua din curte şi apoi ronţăia din ele bucuros.  În salatele noastre nu lipseau, dădeau culoare şi acel pic de iuţeală și ne plăcea faptul că erau crocante.

Consumă ridichi roșii! Te ajută să slăbești

Consumate din cele mai vechi timpuri, ridichile roşii conţin minerale – zinc, fier, magneziu –  vitaminele A, C, E şi K precum şi importante vitamine B 3, B6, B9.

Conţinutul bogat în vitamina C este important pentru persoanele care vor să slăbească, metabolismul este accelerat şi arderea grăsimilor se produce mai repede.

Substanţele antioxidante din ridichi întăresc imunitatea şi ne ajută să trecem cu bine peste anemiile de primăvară.

Ţăranii obişnuiau să frece lejer locul unde erau înţepaţi de vreo insectă cu o ridiche tăiată și nu degeaba făceau asta, ridichile având proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Conţinutul de enzime specifice purifică sângele şi reglează funcţiile ficatului, controlând cantitatea de bilirubină şi bilă.

Fibrele pe care le conţin duc la o curăţare a intestinelor, la scăderea colesterolului, ceea ce are ca efect o mai mică incidenţă a accidentelor vasculare.

Ridichile au şi efect diuretic, ajută la eliminarea apei în exces din organism dar şi la dezinfectarea căilor urinare, tocmai datorită proprietăţilor antibacterice. Dar poate cele mai importante substanţe pe care le conţin sunt izotiocianaţii care, alături de antioxidanţi, reuşesc să blocheze proliferarea celulelor canceroase.

Nu-i aşa că începe să devină interesant?

De ce să ne lipsim noi de aşa minuni, când sunt, de fapt, şi foarte uşor de curăţat.

Ridichile roşii se consumă crude, adăugate în salate, iar persoanele care suferă de balonări nu trebuie să renunţe la ele, ci doar să adauge pătrunjel verde sau ţelină.

Articol scris de Cristian Odobeșteanu

sursa: http://aquiahora.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...