loading...

Sorin Grindeanu ar putea face declaratii in aceasta seara cu privire la ordonanta prin care se modifica codurile penale

Premierul Sorin Grindeanu ar putea face declaratii de presa in aceasta seara legat de situatia din ultimele zile privind modificarea codurilor penale.

Sorin Grindeanu

Liderii PSD si ALDE dau semnale ca vor sa „stinga conflictul”. Dragnea: „Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG”

Conform unor surse politice, decizia de abrogare a ordonantei 13 care modifica Codul Penal si Codul de Procedura Penala a fost luata deja in urma unei discutii intre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

A fost anuntat si premierul Sorin Grindeanu, insa ramane de vazut cand va fi facut si anuntul oficial. In acest moment, avem de-a face cu un anunt pe surse venit din partea unor deputati PSD care au aflat si ei ce s-a intamplat sambata dupa-amiaza, la o vila de protocol din Capitala.

Va veti intreba cum s-a ajuns la aceasta decizie, de vreme ce in urma cu aproximativ 48 de ore, atat Sorin Grindeanu, cat si Liviu Dragnea spuneau ca nu au de gand sa retraga aceasta ordonanta.

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Insa a intervenit sesizarea pe care Avocatul Poporului a facut-o la Curtea Constitutionala, precum si presiunea internationala din partea ambasadelor si a Comisiei Europene. La acestea s-a adaugat, bineinteles, presiunea strazii in Romania, unde sute de mii de oameni au protestat si continua sa protesteze fata de modificarea legislatiei penale.

UPDATE: Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE – formatiune politica aflata acum la guvernare impreuna cu PSD – a scris pe Facebook ca va propune „celor interesati” „sa ne asezam la masa”, pentru a discuta despre o „eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonantei”.

Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonantei ne va permite sa avem o discutie serioasa cu segmente largi ale societatii si cu intreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca tara.

Romania se afla intr-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor institutii si autoritati si va fi nevoie de o abordare lucida si nepartizana pentru a gasi o rezolvare la aceasta problema.

De aceea voi propune de indata tuturor celor interesati, partide, reprezentanti ai societatii civile, mediul economic sa ne asezam la aceeasi masa.” a scris Calin Popescu Tariceanu pe reteaua de socializare.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea: O sa propun o solutie de stingere a conflictului

Liviu Dragnea

Primul care a dat semnalul aborgarii ordonantei care a provocat miscarile de strada in Romania a fost presedintele PSD, Liviu Dragnea, sambata dimineata.

”Pot spune ca membrii si simpatizantii PSD nu mai pot fi tinuti in frau, oamenii vor sa iasa in strada pentru a-si exprima dezaprobarea profunda fata de miscarea de inspiratie sorosista la care asistam. Partidul se organizeaza singur. Simt ca nu voi mai putea sa tin in frau, de la centru, presiunea din organizatiile din tara, care pot aduce in strada, la Bucuresti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis sa ma intalnesc cu partenerii de coalitie si cu premierul pentru a le propune o solutie de iesire din impas. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfaramarea Romaniei din cauza iresponsabilitatii presedintelui Iohannis.

Votantii PSD sunt extrem de nervosi, fiind constienti de valoarea votului lor si pentru ca suntem impiedicati sa punem in practica programul propus. O alta sursa de enervare este punerea in circulatie de zvonuri potrivit carora premierul va fi chemat la ancheta.

O sa propun o solutie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul in legatura cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, daca premierul accepta. Cu speranta ca acest lucru ii va convinge si pe membrii si simpatizantii nostri sa nu iasa in strada, escaladand tensiunile. Nu vreau sa existe in conflict romani contra romani si sa se rupa Romania in doua.

Pentru ca nu se mai poate discuta cu argumente rationale, ci ne confruntam cu o masina de dezinformare incredibila in timp ce Romania are nevoie de liniste si stabilitate pentru a putea inainta spre prosperitate, dezvoltare si democratie”. – a declarat Liviu Dragnea pentru DC News.

sursa:  stirileprotv.ro

loading...
[huge_it_slider id="1"]
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...