loading...

ULTIMA ORĂ! Doi români au fost reținuți în ancheta atentatelor din Londra! Detalii AICI!

Locuitorii Londrei s-au trezit într-o situaţie de coşmar, după ce au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, două atacuri sângeroase. Acestea s-au soldat cu un număr total de şapte morţi şi 48 de răniţi.

UPDATE 21:15   Cei doi români care locuiau în apartamentul percheziţionat în această seară de poliţiştii londonezi au fost reţinuţi, iar Ambasada României se interesează de starea lor. „Am cerut ataşatului nostru de la ministerul de Interne să o verifice (informaţia, n.r.). În momentul de faţă nu am o confirmare, când o voi avea, o să informăm opinia publică.Va dura câteva ore, pentru că autorităţile britanice sunt destul de reţinute să dea asemenea informaţii.”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, pentru Antena 3.

UPDATE 20:20  La scurt timp după atacul de pe London Bridge, în zonă a apărut un elicopter Dauphin, despre care presa britanică scrie că ar aparţine forţelor speciale ale armatei, mai exact unităţii „Blue Thunder” din Special Air Service (SAS). Oficial, poliţia spune că trupele de elită ale armatei nu au fost implicate în intervenţia de sâmbătă noaptea, arată DIGI 24.
UPDATE 19.30. Într-unul din apartamentele percheziţionate de poliţia londoneză ar locui doi români, arată surse din capitala Marii Britanii. O jurnalistă de la ”The Guardian” ar fi aflat acest lucru.

UPDATE 17.40  Momente emoţionante la locul atacului de sîmbătă seara de la Londra. Oamenii au depus mai multe buchete de flori, alături de un mesaj prin care işi arată solidaritatea cu victimele ”Isis va pierde, dragostea va învinge” scrie pe manifestul de solidaritate al cetăţenilor capitalei Marii Britanii..

UPDATE 16:45: Poliţia britanică a reţinut în urmă cu puţin timp un suspect, pe străzile din inima Londrei, iar corespondentul CANCAN.ro, a filmat momentul. Tânărul a fost încătuşat, iar lângă el se poate vedea că are un rucsac de culoare neagră, pe care oamenii legii l-au tras deoparte, cel mai probabil pentru percheziţii ulterioare.

UPDATE 16.30. Surse poliţieneşti au precizat că cei trei atacatori au fost împuşcaţi mortal de oamenii legii. Serviciul de urgenţă a primit mai bine de o mie de apeluri în câteva minute iar suspecţii au fost doborâţi la opt minute după primele apeluri la numărul de urgenţă 999, arată BBC. ”Alergau şi înjunghiau pe toată lumea în jurul lor” a precizat un martor ocular.

UPDATE 16.20. Patru femei au fost scoase de poliţişti şi duse la audieri. Acestea şi-au acoperit feţele în momentul în care părăseau clădirea, erau escortate de ofiţeri în partea din spate a două dube ale poliţiei, care au apoi au plecat.

UPDATE 15.30. Forţele de securitate au reţinut  12 persoane în urma unei operaţiunii din estul Londrei. Mai multe femei cu capetele acoperite au fost scoase de poliţie dintr-o clădire din suburbia Barking, potrivit unui fotoreporter Reuters. Percheziţiile la alte câteva adresa continuă. Trei atacatori ar fi fost ucişi imediat după atentat.

Clipele de panică, însă, nu s-au încheiat Chiar şi acum, la aproximativ 16 ore de la producerea atacului din inima capitalei britanice, oamenii merg cu frică pe stradă. Pe celebrul London Bridge, în aceste momente, există foarte mulţi poliţişti care au securizat zona, pentru ca mai multe echipe de criminalişti să poată face testele şi măsurătorile de rigoare. De asemenea, dacă foarte multe ore circulaţia a fost complet oprită prin respectiva arteră, acum s-a reluat parţial, iar conducătorii auto se deplasează foarte încet cu maşinile, cel mai probabil la avertismentul oamenilor legii

În urmă cu puţin timp, în această duminică, şi prim-ministrul britanic Theresa May a ieşit pentru a face mai multe declaraţii. „Toată lumea trebuie să îşi trăiască vieţile în continuare, absolut normal. Societatea noastră trebuie să funcţioneze în acord cu valorile cu care a fost obişnuită. Însă când vine vorba despre extremism sau terorism, lucrurile trebuie să se schimbe. E deja prea mult!“, a declarat Theresa May, în această duminică, potrivit The Telegraph.

Teroriştii au lovit, într-o primă fază, cu o furgonetă albă trecătorii de pe Podul Londrei, ocupanţii maşinii coborând apoi şi înfigându-şi cuţitele în mai multe persoane. Ceva mai târziu, în Borough Market, o piaţă aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce Poliţia a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Cei răniţi au fost transportaţi la cinci spitale din Londra, unde se află sub atenta supraveghere a medicilor.

loading...
[huge_it_slider id="1"]
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...