1. Mandarine
Pentru inceput, trebuie sa tai atat baza cat si varful mandarinei, insa nu prea tare – sa nu ajungi la pulpa. Apoi, taie pe lungime coaja intr-un singur loc, dupa care “despacheteaza” mandarina. Feliile se vor alinia si vor astepta sa fie savurate.
2. Sfecla
Da, e complicat sa o gatesti. Vestea buna este ca o poti consuma si cruda. Trebuie doar sa o cureti de coaja, sa o condimentezi cu un amestec de zeama de lamaie si pudra de chilli. Sau, o poti savura si stropita cu otet balsamic.
3. Rodiile
E greu sa le savurezi fara sa patezi totul in jurul tau. Din fericire, ai doua trucuri la indemana: fie le cureti in apa, fie le tai cu cutitul. Nu oricum insa. Taie-le mai intai varful, apoi observa ca nu sunt perfect rotunde. Important este sa identifici locul in care se imbina partile din rodii si sa faci cate o taietura in fiecare. Rodiile se vor deschide apoi foarte usor.
4. Kiwi
Stim, e foarte neplacut sa le cureti coaja. Tocmai de aceea, sfatul de mai jos este cat se poate de binevenit. Taie fructele de kiwi in doua si savureaza-le cu lingurita.
5. Avocado Daca mananci un avocado, nu inseamna ca trebuie sa te murdaresti pe maini. Il poti taia in jumatate si il poti manca direct cu o lingurita. Pentru un plus de gust, presara putina sare si piper sau toarna-i niste sos de soia.