7 reguli de Aur de care trebuie să ținem cont pentru ca preparatele de Craciun să iasă gustoase

Există câteva reguli de aur pe care trebuie să le respectăm atunci când tăiem porcul, pentru că preparatele să iasă gustoase.

Iată care sunt acestea:

1. Pentru că soricul să aibă un gust deosebit, la pârlirea porcului este recomandată folosirea lemnelor, nu a arzătoarelor cu gaz. De asemenea, este bine că porcul să fie umezit înainte de a fi pârlit.

2. Bineînţeles, după pârlire, porcul trebuie curăţat bine de par, pentru a evita că în slănină şişoric să va treziţi cu fire de par.

3. După pârlire şi curăţare, porcul se acoperă cu sare grunjoasă şi se lasă aşa timp de 5 minute. Abia apoi se spală bine.

4. După porţionare, carnea se agaţă şi se lasă la scurs timp de cel puţin o ora.

5. Chiar dacă nu sunt puţini cei care pregătesc preparatele din carne de porc chiar în ziua în caresacrifică porcul, pentru a evita alterarea cărnii, este recomandat că această săfie lăsată în apăcu sare timp de o zi.

6. Se recomandă că afumarea preparatelor din carne să se facă într-un spaţiu aerisit. Astfel, întimp ce se afumă, se şi usucă corespunzător.

7. Când facem cârnaţii e bine să nu exagerăm cu condimentele şi să folosim doar sare, piper, boia şi usturoi. Această ar fi reţeta clasică.

De asemenea, e bine să nu exagerăm nici cu grăsimea, pentru că un cârnat prea gras nu e pe placul nimănui.

Sursa. adevarul.ro

Citește și: Asa se fac cele mai bune jumari de Craciun:

Jumarile de porc, numite in unele regiuni ale tarii jumeri sau jumere, nu lipsesc de pe masa romanilor in perioada Craciunului.

Trebuie neaparat sa nu uiti ca sarea se pune pe jumari doar dupa ce s-au racit! Jumari cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masa traditionala. Iata o reteta simpla:

Ingrediente:

sare

200 ml bere neagra

1 kg slanina cu carne

Mod de preparare:

Slanina se taie cuburi si, impreuna cu berea, se pune intr-un vas sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, jumarile se scot pe servete de hartie, iar untura rezultata se arunca, conform unica.ro. Se presara jumarile cu sare numai dupa ce s-au racit.

Cele mai apreciate sunt cele crocante, bine rumenite. Cum facem sa avem jumari de acest fel si ce greseli trebuie evitate, ne va spune bucatarul aradean Adrian Pop.

Folosind sorici cu putina slanina, poti face cele mai bune jumari de porc crocante. „Daca dorim sa avem jumarile crocante trebuie sa folosim doar sorici cu slanina.

Trebuie evitat sa folosim slanina cu putina carne, deoarece, in acest caz, jumarile ies putin mai fragede. Oricum le dorim, jumarile sunt simplu de preparat, iar rezultatul va fi unul apreciat”, spune bucatarul aradean.

Acesta explica faptul ca nu sunt necesare multe ingrediente, reteta pentru jumari crocante este usor de preparat.

„Avem nevoie de slanina cu sorici, apa si sare. Slanina se taie in cubulete mici, de 4-6 centimetri. Acestea se pun la fiert intr-un tuci cu sare si apa cat sa acopere bucatile taiate.

Dupa ce apa se va evapora si in recipient va ramane doar untura lichida, bucatile de slanina cu sorici si mai lasa putin la prajit, tocmai pentru a iesi crocante. Jumarile sunt gata in momentul in care furculita intra in acestea”, spune bucatarul aradean Adrian Pop.

Jumarile se scot cu o paleta care sa permita scurgerea unturii. Acesta poate fi pastrata in frigider sau camara si folosita la diferite mancaruri.

Cum să mâncăm fără să “o dăm in bară” de sărbători

Mâncarea pentru confort ne vine în minte pe măsură ce temperatura scade, straturile se depun, familia și prietenii sunt omniprezenți, să nu mai vorbim de rețetele bunicii – complet cu sosuri bogate și cremoase care ne încălzesc inima și sufletul – alcoolice grele și sarmale şi fripturi. Cu toate distragerile din acestă perioadă a anului, poate deveni din ce în ce mai ușor să aruncați stilul de viață sănătos de zi cu zi pe geam.

Sentimentul de a fi balonat ne face să ne simţim rău și incomozi și toate alimentele procesate ne fac să ne simţim deprimaţi și anxioşi – efecte secundare descoperite și dovedite de cercetări ample. Dar la fel de neliniștită este și ideea de a rămâne acasă cu o masă uşoară și de a renunța la festivități din simpla îngrijorare pentru comportamentele necontrolabile în privinţa mâncării.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii iubesc această perioadă a anului este toate sărbătorile pe care le implică. Sunt bune pentru sănătatea dvs. Sentimentul de comunitate, de fericire și de căldură, de emoție și de multe altele, sunt benefice pentru starea dumneavoastră mentală, evitându-le din cauza mâncării , ar fi nedrpt față de suflet. În schimb, încercați să faceți aceste trucuri zilnice care vă vor ține pe drumul cel bun. Încercați aceste trei sfaturi pentru început.

Alegeți un obicei sănătos pentru restul anului.

Dacă ţintiţi prea sus în această perioadă a anului, sunteți obligat să vă confruntați cu eșecul. Deci, mai degrabă decât încercarea de a fi “perfectă”, încercați doar să includeți alegeri sănătoase care vă vor face să vă simțiți bine în interior și să optaţi pentru alegeri mai sănătoase pe măsură ce trec zielele.

citeste continuarea aici

Loading...

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com