9 semne ale accidentului vascular cerebral(AVC) la femei pe care ar trebui sa le cunoasteti

Corpul nostru este o masina puternica care ne informeaza cand disfunctionalitatile afecteaza anumite organe. Boala cerebrovasculara, cunoscuta sub numele de accident vascular cerebral, poate aparea brusc atunci cand creierul este lipsit de oxigen pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp.

Aceasta urgenta vitala este principala cauza de deces in randul sexului frumos. In plus, ingrijirea prompta maximizeaza sansele de a iesi din el. In acest sens, sa trecem in revista cele 9 semne de avertizare ale accidentului vascular cerebral la femei.

Accidentul vascular cerebral poate aparea atunci cand un vas de sange din creier se rupe sau devine blocat de un cheag de sange. Drept urmare, creierul este lipsit de oxigen si poate suferi daune ireversibile. Intr-adevar, acest accident vascular cerebral este prima cauza a dizabilitatii fizice la adulti si a doua cauza a aparitiei bolii Alzheimer . In plus, exista doua tipuri de accidente cerebrovasculare: infarctele cerebrale si hemoragiile cerebrale sau meningeale.

Tipuri de accidente vasculare cerebrale

Infarcte cerebrale

Se estimeaza ca 80% din accidentele vasculare cerebrale se datoreaza infarctelor cerebrale, numite si AVC ischemice. Acest tip de accident apare atunci cand o artera din creier este blocata de un vas de sange. Victima poate pastra apoi sechele de o gravitate diferita. Acest accident vascular cerebral poate fi cauzat de tulburari ale ritmului cardiac, ruptura placii ateromatoase, deteriorarea arterelor mici din creier sau disectia arterelor carotide si vertebrale. In cazuri rare, accidentul vascular cerebral ischemic apare din cauza obstructiei unei vene de catre un cheag de sange: tromboza venoasa cerebrala.

Hemoragii cerebrale si meningeale

20% din AVC sunt de origine hemoragica. Acest atac apare atunci cand o artera cerebrala se rupe. Acesta din urma poate fi localizat in cortexul cerebral sau meninge. Accidentul vascular cerebral hemoragic poate aparea ca urmare a traumei, malformatiei vaselor sau a tumorii.

Cele 9 semne ale unui accident vascular cerebral la femei pe care ar trebui sa le aveti in vedere

.

Contrar a ceea ce unii ar putea crede, femeile sunt mai expuse riscului de a avea un accident vascular cerebral decat barbatii. „Femeile au propriile lor vulnerabilitati, legate in principal de viata lor hormonala , care nu sunt intotdeauna luate suficient in considerare de medici si de pacientii lor”, explica profesorul Cheryl Bushnell .

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com