Horoscop pentru saptamana 13 – 19 noiembrie cu Mihai Voropchievici

Numerologul Mihai Voropchievici prezinta previziunile runelor pentru saptamana 13 – 19 noiembrie 2017.

BERBEC – Sunt castigatori pe toate planurile, din toate punctele de vedere. Le-a iesit cartea norocoasa, asa ca trebuie sa profite la maximum de ea.
TAUR – Sunt intr-o saptamana de alergatura, de calatorii daca vor sa plece undeva o zi, doua, trei, le sunt foarte benefice. Deci pregatiti-va.
GEMENI – Sunt sfatuiti saptamana viitoare sa nu forteze mana norocului, sa aiba un pic de rabdare, pentru ca abia atunci vor castiga intru totul.

RAC – Racusorii sunt cam suciti si saptamana aceasta. Runa a iesit invers, dar asta nu inseamna ca nu vor primi un cadou minunat. Cineva se gandeste la ei, le ofera niste beneficii, niste posibilitati.
LEU – Este intr-o saptamana de comunicari, mesaje, telefoane, fotografii. Pune pe Facebook anunturi. Vor avea o saptamana de comunicare cu ceilalti.
FECIOARA – Inca nu s-au decis. Mai au o saptamana acum sa-si mute locuinta la un viitor partener sau sa-si schimbe locul de munca pentru ca sunt vesnic nemultumite. Sunt foarte timide, nu sunt neaparat rele.

BALANTA – Saptamana viitoare trebuie sa avem forta, tarie, putere, este o saptamana mai grea, mai dificila. Daca luam masurile de rigoare vom depasi si aceasta saptamana.
SCORPION – Sunt intorsi cu partea de jos in sus. Sa stea acasa in asteptarea unei schimbari foarte, foarte importante. Curand li se intampla ceva. Curand va mai intarzia putin.
SAGETATOR – Au saptamana adevarurilor, un adevar foarte important va iesi la iveala. Deci aveti grija ce adevar vine si tratati-l in consecinta.

CAPRICORN – Au o atentionare fantastica. Saptamana viitoare este o saptamana hotaratoare. Trebuie sa va consolidati pozitia si la locul de munca, si in societate, si in familie pentru a triumfa.
VARSATOR – Cu ceva intarzieri, le vine barza. Incep insamantarile de iarna. Fertilitate si belsug. Peste putin timp, pentru ei toate visurile se vor implini. O saptamana cu mari promisiuni.
PESTI – Sunt sfatuiti sa abordeze total diferit atitudinea, comportamentul si hotararile pe care le iau. Daca sunteti pesti buni, de apa dulce, deveniti rechini. Si invers, a spus Mihai Voropchievici la Antena 3.

Cum te ajuta ghimbirul in sezonul rece

Ghimbirul este unul dintre cele mai importante condimente folosite in bucataria indiana. Aromatic si picant, ghimbirul a fost folosit vreme indelungata pentru proprietatile lui medicinale, asa ca trebuie sa afli cum te ajuta in sezonul rece si cum poti sa prepari un ceai simplu si delicios de ghimbir.

Acum ca toamna este pe sfarsite, iar iarna se apropie din punct de vedere calendaristic, ai nevoie de aliati care sa te incalzeasca, precum ceaiul de ghimbir, si care sa iti stimuleze imunitatea, iar ghimbirul s-a dovedit unul dintre cele mai bune ingrediente pentru numeroase remedii pe care le poti prepara acasa. Iata cum te ajuta ghimbirul in sezonul rece:

1. Ghimbirul te ajuta sa iti mentii caldura corpului
Sa te incalzesti cu doar o cana de ceai nu e mare lucru, dar daca adaugi o cantitate generoasa de ghimbir, acest ceai se transforma intr-un remediu sanatos, care te ajuta sa iti mentii caldura corporala. Incearca sa adaugi un praf de ghimbir in bautura ta calda, pentru ca acesta are proprietati termogenice, care alunga senzatia de frig si care iti mentine corpul cald.

2. Ghimbirul amelioreaza congestia
Venirea iernii si faptul ca suntem in plin sezon rece, in general, inseamna dezvoltarea infectiilor bacteriene si a infectiilor virale care, la randul lor, pot provoca alergii si congestii. Actiunile antivirale ale ghimbirului includ stimularea activitatii celulelor macrofage, impiedicarea virusurilor sa se ataseze de peretii celulelor si faptul ca te protejeaza de infectii. Ceaiul de ghimbir, oricat ar parea de simplu spus, te va proteja in sezonul rece, tinandu-te la distanta de raceala si de gripa.

3. Ghimbirul accelereaza procesul de digestie
Adeseori, ne rasfatam cu alimente consistente si care ne pica greu la stomac in zilele reci de toamna si iarna, asa ca ajungem sa devoram mese copioase, supe-crema si deserturi consistente. Toate aceste rasfaturi culinare nu fac un bine sistemului nostru digestiv. Proprietatile carminative ale ghimbirului si uleiurile volatile pe care le contine aceasta radacina ajuta la usurarea digestiei si calmeaza peretii tractului nostru gastrointestinal. Prin proprietati carminative se intelege ca ghimbirul calmeaza durerile abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor intestinale, asa ca ceaiul de ghimbir nu doar ca te incalzeste, ci iti usureaza si digestia.

4. Ghimbirul iti stimuleaza imunitatea
Ghimbirul are proprietati antibacteriene care ajuta la sprijinirea sistemului imunitar si care, pe viitor, te impiedica sa te imbolnavesti de raceala sau gripa. Asa ca o cana de ceai de ghimbir sau un sirop din ghimbir te poate ajuta sa tii la distanta orice infectie bacteriana sau infectie virala.

Cum sa faci ceai de ghimbir
Ingrediente
1 cana de apa

1 lingura radacina proaspata de ghimbir, tocata

1 lingura miere

1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare
Pui ghimbirul proaspat si tocat intr-o cratita, cu capacul pus, si pui pe aragaz. Dai apa si ghimbirul in clocot si apoi imediat opresti focul. Lasi ghimbirul la infuzat o ora. Cu o strecuratoare de metal, scoti ghimbirul din ceai. Reincalzesti lichidul, fara sa dai in clocot. Adaugi mierea si zeama de lamaie. Bei ceaiul cald sau la temperatura camerei. Durata acestui ceai de ghimbir este de aproximativ 2 zile, daca este pastrat la frigider.

Pont: bea acest ceai cald, inca de la primele semnecare iti arata ca cineva din jurul tau este bolnav. Ghimbirul, lamaia si mierea functioneaza toate in aceeasi directie, pentru a te ajuta sa lupti contra bacteriilor.

Bai calde cu ghimbir
Ghimbirul este un antioxidant natural si un antiseptic bun. El imbunatateste circulatia sangelui catre toate partile corpului. Baile cu ghimbir sunt o modalitate buna de a te incalzi, iti relaxeaza muschii si te scapa de raceala si de gripa. Poti sa iti pregatesti o baie calda cu ghimbir astfel: fierbi la foc mic 230 g de ghimbir in 1,9 litri de apa, continui sa fierbi la foc mic 20 de minute, apoi strecori lichidul direct in cada in care urmeaza sa faci baie, umpluta in prealabil cu apa calda.

 

 

sursa:antena3.ro/doc.ro

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !