Dacă ești iubitor de banane, trebuie să știi aceste lucruri

1. Combat depresia. Bananele sunt o sursă de triptofan, care se transformă în serotonină. Aceasta dă o stare de bine.
2. Bananele dau energie. După ce depui efort intens în timpul antrenamentului, atunci bananele îți dau un plus de energie. Două banane sunt suficiente pentru a da energia de care ai nevoie. Acestea pot fi consumate după ce faceți sport, pentru că ajută la menținerea neivelului de zahăr în organism.

3. Acest fruct combate crampele musculare. Dacă vei consuma acest fruct, atunci trebuie să știi că te va ajuta să combați crampele supărătoare. Mai ales dacă acestea apar în timp ce faci sport. Cu ajutorul acestui fruct vei scăpa și de crampele musculare apărute ăn timpul nopții.

4. Bananele sunt o sursă importantă de calciu. Astfel, au rolul de a asigura sănătatea oaselor.

5. Bananele dau o stare de bine. Se pare că persoanele care consumă banane sunt mai fericite. De asemenea, dacă vei consuma acest fruct, atunci sindromul premenstrual nu va mai fi atât de supărător ca înainte. Asta pentru că în urma consumului de banane mușhii se relaxează.

6. Bananele reduc inflamațiile. Dacă apar umflături în anumite zone ale corpului, atunci bananele le pot reduce. Un alt lucru important de știut este acela că bananele au rolul de a reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.
În plus, te ajută să slăbești.

7. Bananele sunt o sursă importantă de fier. Astfel, dacă vei consuma acest fruct, nu vei avea probleme precum anemia sau probleme legate de circulația sângelui.
8. Aceste fructe sunt o sursă importantă de potasiu. Potasiul are rolul de a reduce tensiunea arterială. În plus, datorită acestuia, sunt prevenite problemele de la nivelul rinichilor.

9. În banane se găsesc pectine. Ajută digestia și înlătură toxinele din oranism.

10. În banane se găsesc antioxidanți. Astfel, te ajută să scapi de radicalii liberi.

10 lucruri din viața de zi cu zi care sunt mult mai periculoase decât te-ai fi gândit vreodată

Mulți oameni se tem de lucruri ca fulgerele, avioanele, un rechin într-un ocean, o tornadă și așa mai departe. Norocul nostru este că majoritatea acestor temeri sunt iraționale.

Multe dintre lucrurile de care oamenii se tem nu ar trebui, nici pe departe, să cauzeze atât de multă anxietate. Totuși, există multe alte probleme de care ar trebui să ne temem care sunt mult mai periculoase decât ne-am imaginat.

Unele dintre lucrurile de pe această listă te pot ucide înainte să realizezi că ai făcut o greșeală foarte mare. Iată câteva dintre acestea:

1. Rabia te poate lua prin surprindere când te aștepți mai puțin – rabia poate să apară oricând și trebuie luată în serios. Motivul pentru care toate animalele de companie trebuie să fie vaccinate este cauzat de această boală care poate ucide foarte rapid, și poate fi greu de detectat.

Multe animale sălbatice ca și coioții sau liliecii, chiar și câinii și pisicile de pe stradă, pot avea rabie și, dacă ești mușcat, ar trebui să te vaccinezi imediat, chiar dacă nu ai niciun simptom.

Poate că nu simți nimic, dar deodată vei începe să ai febră și să te simți rău. Apoi, în stadiile mai grave, vei începe să te temi de apă, îți va fi greu să înghiți. Persoanele în acest stadiu suferă de confuzii mentale și halucinații și nu vor supraviețui prea mult.

2. Parcurile de distracții – deși sunt văzute ca un loc în care să ne simțim bine, cei mai mulți oameni au încredere în ele și ajung să își ducă până și copiii acolo.

Toate trenulețele și mecanismele care te plimbă prin aer nu îndeplinesc, de cele mai multe ori, condițiile de siguranță impuse de lege, mai ales că există persoane care vor găsi mereu o cale de scăpare de la lege.

Unele state nici nu au un regulament impus, și lasă toată responsabilitatea proprietarilor. Nu trebuie să înregistreze numărul accidentelor și a rnilor, inclusiv cele foarte vizitate.

Numărul anual al rănilor și accidentelor este complet ignorat de cel puțin jumătate din parcurile de distracții, ceea ce face să fie și mai greu să existe control.

3. Meduzele ucid mai des ca rechinii – tindem să ne temem de animalele mari care arată ca niște monștri, și, atunci când vine vorba despre ocean, rechinii sunt cele mai periculoase bestii în ochii majorității.

Nici dacă nu am fi fost influențați de filmele americane în care rechinii giganți carnivori cu dinți imenși, tot ne-ar fi fost frică de ei și este absolut normal.

Totuși, dacă privești statisticile dure, există un număr mic de fatalități cauzate de rechini, deși există incidente. Rechinii nu au interese atât de mari să vâneze oamenii.

Ceea ce este extrem de periculos în ocean este numărul mare de meduze, care chiar atacă oamenii.

4. Scările rulante – deși te gândești mai mult la lifturi atunci când faci un top al lucrurilor periculoase, ești influențat de numărul mare de filme în care accidentele din lift ne-au făcut să ne fie frică de el.

Iată că, de fapt, ar trebui să ne fie teamă mai mult de scările rulante decât de lift, pentru că acestea sunt mult mai periculoase decât ți-ai imaginat. Problema este modul în care au fost construite.

Dacă se strică ceva în interiorul mecanismului, nu există un mod în care să se detecteze problema pentru a se opri la timp. Asta poate cauza accidente grave în care oamenii chiar o pățesc grav.

Scările rulante pot cauza incendii în clădirile mici pentru că sunt compuse din materiale care se aprind ușor.

5. Spray de corp – chiar dacă reclamele te fac să crezi că un spray te transformă într-o persoană nouă cu o singură pulverizare, oamenii vor doar să miroasă frumos.

Atunci când este folosit în exces și în spații închise, poate cauza probleme mari, mai ales pentru persoanele cu probleme respiratorii.

6. Căștile – în zilele noastre, toată lumea folosește căștile ca pe ceva sfânt. Fie că asculți muzică atunci când ești în mijloacele de transport, fie că lucrezi într-un domeniu care le necesită, căștile sunt mai periculoase decât crezi.

Problema vine atunci când căștile pot crea probleme de auz fără ca oamenii să realizeze, iar această necunoștință de cauză cauzează și mai mari dificultăți.

Sunetul este din ce în ce mai conținut, permițând sunetelor să se audă din ce în ce mai tare. Unele sunete pe care le poți auzi în căști sunt mai mari decât acelea al unei drujbe, sau alte sunete care te-ar deranja în viața de zi cu zi.

Încearcă să investești într-o pereche de căști mai performante care să nu îți afecteze auzul, pentru că nu este un subiect neglijabil.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !