loading...

Alege o pălărie și află cât de bine știi să te descurci în viața de zi cu zi!

Pălăria, pe lângă accesoriul vestimentar ce transformă o ținută banală în una ideală, este și un bun scut contra soarelui și contra lucrurilor ce ne-ar putea face vreun rău.

Exact așa îl va interpreta și subconștientul tău, precum un scut ce te apără de lucrurile rele. În funcție de pălăria pe care o vei alege vom putea afirma cât de bine știi să te descurci în viață.
Fiecare lucru, fiecare detaliu și fiecare aplicație de pe pălăria pe care o vei alege sau pe care dea ai ales-o are ceva important de spus despre tine, prin urmare, dacă vei face alegere într-un mod corect vei obține un rezultat valid și adevărat, citește rândurile de mai jos și află.

Prima pălărie – Bandana albastră semnifică faptul că știi să iei decizii foarte bune în viață, datorită optimismului veșnic aprins în inima ta. Acesta este un mare avantaj, în special în situațiile în care pesimismul pare să ia amploare și să conducă mintea oamenilor din jur.
Marginile acesteia nu sunt complet drepte, ceea ce înseamnă că în unele zile starea ta depinde de cât de bună a fost acea zi, chiar dacă dorești să fii mereu o persoană optimistă. Însă te descurci în viață chiar și într-o stare proastă. Încrederea pe care o ai în propriile puteri se poate vedea în faptul că purtând această pălărie ochii îți sunt vizibil, ceea ce înseamnă că nu ai rețineri în a te afișa.

A doua pălărie – Faptul că acesta este albă semnifică faptul că ai o inimă pură și sinceră ce dorește numai binele oamenilor din jur. Asta îți poate aduce dificultăți în viață, căci deseori ajungi să fii foarte rănit de ceea ce oamenii din jur spun despre tine. Această pălărie acoperă ochii, ceea ce semnifică timiditatea de a-ți exprima punctul de vedere și de a socializa în general. Acest lucru îți pune mari piedici în a te descurca în viață, fapt ce nu o să fie niciodată în avantajul tău.
Chiar dacă lucrurile menționate mai sus scot în evidență că nu știi să te descurci în viață și mereu îți pui bariere, totuși banda neagră are o semnificație în antiteză. Aceasta înseamnă că știi să faci multe lucruri și te descurci în multe situații, însă se pare că barierele pe care ți le tot pui te trag în jos.

A treia pălărie – Această pălărie are o acoperire foarte mică, ceea ce înseamnă că ai orizonturi mari și scopuri enorme . Iar mintea ta deschisă o să reușească să te ducă ușor, ușor către succesul mult așteptat!
Are o singură culoare, ceea ce înseamnă că ești o persoană sigură pe tine ce știe să se descurce în absolut orice situație. Nu există nimic ce să îți poată pună bariere sau ce să îți poată opri mintea din a avea vise mari! Marginile nu sunt în totalitate drepte, ceea ce înseamnă că te adaptezi ușor situațiilor și te integrezi repede în grupurile de oameni indiferent de cât de mari ar fi acestea. Ceea ce îți este benefic și demonstrează cât de bine știi să te descurci în viață.

A patra pălărie – Pălăria este una foarte elegantă ce nu poate fi purtată oricând, ceea ce înseamnă că ești o persoană liniștită și rafinată ce nu dorește să deranjeze pe nimeni. Unicul tău scop este să îi faci pe oamenii ce te iubesc să se simtă norocoși că te-au întâlnit. Aplicațiile numeroase sunt reprezentante ale realizărilor tale. Sunt multe la număr, unele mai mari, altele mai mici. Încântă privirea, însă faptul că nu prea știi cum să te descurci în viață a făcut ca în spatele acestora să se ascundă multă muncă teribilă.
Ai muncit mereu din greu chiar și pentru cele mai mărunte lucruri. Iar transparența nu foarte accentuată arată că ai uneori încredere în oamenii din jur, alteori nu, iar acest lucru te face o persoană nehotărâtă, lucru deloc benefic ție.

A cincea pălărie – Interesantă alegere! Faptul că această pălărie este una foarte mare semnifică faptul că deții controlul total a tot ceea ce se întâmplă în viața ta și nu lași pe nimeni și nimic să te demoralizeze sau să preia controlul vieții tale. Tu ai știut mereu ceea ce este mai bine pentru tine.
Faptul că aceasta este în două culori semnifică faptul că ești o persoană precaută și pui înainte și albul, ce semnifică binele, și negrul, ce semnifică răul. Acest lucru te ajută în măsuri considerabile atunci când vine vorba de o situație mai complicată. Iar faptul că ți se vede privirea semnifică ambiția și încrederea pe care o ai în tine atunci când vine vorba de visele și scopurile tale! Faci tot ceea ce îți stă în putință să ajungi acolo unde ți-ai propus.

 

Este consumul de vin benefic pentru inima ta?

Cele mai multe ghiduri medicale sugereaza un consum moderat de alcool, adica nu mai mult de una sau doua bauturi alcoolice pe zi. Insa asta inseamna ca trebuie sa tinem cont si de dimensiunile paharului.

Probabil ca te intrebi de ce este vinul atat de popular. Pe langa aromele sale si capacitatea sa de a ajuta oamenii sa se relaxeze, vinul a castigat un fel de reputatie de alcool „sanatos”, mai ales pentru ca, in trecut, cercetatorii au observat asocieri intre consumul de vin rosu in Franta si o incidenta scazuta a bolilor de inima.

Cu toate acestea, consumul de vin, dupa cum se stie, creste riscul unor probleme de sanatate grave, inclusiv ciroza hepatica, moarte subita cardiaca, cardiomiopatii alcoolice si tulburari ale ritmului cardiac. Consumul excesiv de alcool si folosirea gresita cronica sunt factori de risc care contribuie la o crestere a imbolnavirilor la nivel global, scrie medicalxpress.com.

Vinul si bolile de inima
Interesul fata de vin a crescut foarte mult inca din anii ’70, cand studii internationale foarte ample au raportat pentru prima data o legatura intre consumul scazut pana la moderat de alcool si incidente scazute de boli arteriale coronariene (cunoscute si sub numele de cardiopatia ischemica) si decese asociate. Bolile arteriale coronariene sunt un grup de boli caracterizate de o reducere a fluxului de sange catre inima si sunt responsabile de un numar mare de decese la nivel mondial.

Rezultate similare s-au raportat in mod individual pentru vin, in special pentru vinul rosu. Acest fenomen a fost in cele din urma numit „paradoxul francez”, dupa Renaud si de Lorgeril, doi oameni de stiinta care au devenit cunoscuti pentru aceasta cercetare, care au observat un risc relativ scazut de mortalitate asociata cu bolile arteriale coronariene in cazul bautorilor de vin rosu, in ciuda faptului ca aveau o dieta bogata in grasimi saturate.

Asta inseamna ca vinul rosu este bun pentru inima noastra? Aceasta este o intrebare complexa si specialistii inca nu au ajuns la un consens in ceea ce priveste raspunsul. Mai multi factori trebuie luati in considerare pentru a explica aceasta situatie. Obiceiurile legate de consumul de alcool, caracteristicile stilului de viata si aportul de alimente sunt toate importante pentru ca indivizii sa aiba un profil cardiovascular sanatos.

Colesterolul, inflamatia, tensiunea arteriala
Vinul rosu contine peste 500 de substante chimice diferite. O clasa, numita polifenoli, a fost foarte investigata la scara larga, pentru a informa oamenii despre efectele aparente antioxidante si antiinflamatoare ale vinului rosu.

Se crede ca alcoolul si polifenolii au multe efecte pozitive asupra sanatatii. Unul dintre efecte este o contributie la cresterea nivelului colesterolului HDL (considerat colesterolul „bun”) si o scadere a oxidarii colesterolului LDL (numit si colesterolul „rau”). Acesti factori contribuie, de asemenea, la o scadere a inflamatiei. Se mai crede ca polifenolii cresc sensibilitatea la insulina, iar acesti factori, dupa cum se intelege, imbunatatesc tensiunea arteriala.

Nu exista un model consistent cand vinul este comparat cu berea si cu bauturile spirtoase. Unele studii au raportat superioritatea vinului, pentru ca reduce bolile coronariene si mortalitatea. Alte studii raporteaza aceste aspecte in cazul berii si bauturilor spirtoase. Altii sunt de parere ca nu exista nicio diferenta. Acest lucru sugereaza ca alcoolul si polifenolii contribuie la explicarea paradoxului francez, pe langa factorii ce tin de stilul de viata.

Cat de mult alcool ar trebui sa bei?
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul de alcool cu risc scazut si spune ca nu ar trebui sa bem mai mult de doua bauturi alcoolice standard pe zi si sa avem cel putin 2 zile pe saptamana in care sa nu consumam alcool. In acest caz, o bautura standard este definita ca 10 g de etanol pur.

Asociatia Americana a Inimii recomanda alcoolul cu moderatie – adica mai putin sau egal cu una sau doua bauturi pe zi, pentru barbati, si o bautura alcoolica pe zi, pentru femei. Aici o bautura alcoolica este definita ca: 350 ml bere, 120 ml vin, 45 ml bauturi spirtoase cu alcool de 80 de grade sau 30 ml de bauturi spirtoase cu alcool de 100 de grade.

 

 

sursa:romaniastar.ro/doc.ro

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !