loading...

Vreți autostrăzi și spitale? Atunci tăiați ajutoarele sociale pentru putori! SHARE DACĂ EȘTI DE ACORD

Recunosc, îi detest pe toți aceia care își beau ajutoarele sociale pe marginea șanțului sau, mai rău, beneficiază de stipendii de la stat locuind prin vreo vilă, având mașini de zeci de mii de euro și diferite afaceri ,,la negru’’. Ne-au ajuns la urechi informații cum că, în anumite zone din județ, multe persoane își iau ajutoarele sociale, chiar și pe cele alimentare, de la UE, cu vreun BMW sau Audi. Chiar și țiganii de la Berevoiești care țineau în lanțuri, la propriu, zeci de sclavi, beneficiau de ajutor din banii statului. În timp ce majoritatea comunelor din România sunt desprinse, parcă, din Evul Mediu, nefiind bani de drumuri sau de canalizare, mare parte din buget se duce pentru ajutorarea unor oameni certați cu munca și cu bunul simț.

Cum noi nu scriem fără a avea niște date în față, putem afla din statistici că aproximativ jumătate din bugetul consolidat al statului, echivalentul a 16% din PIB, se duce către asistența socială. Da, mai mulți bani se duc pe asistență socială decât pe Sănătate, Educație și Apărare la un loc.

Citeste si : Afla beneficiul unui animal de companie in viata copiilor

Să ne înțelegem, România nu a fost niciodată un stat social în adevăratul sens al cuvântului, nici măcar pe vremea lui Ceaușescu. Dacă am avea un stat social, resursele statului s-ar concentra pe integrarea cetățenilor dezavantajați în câmpul muncii, pe oferirea resurselor necesare copiilor din comunitățile sărace de a-și asigura o pregătire cerută pe piața muncii sau pe crearea de locuri de muncă pentru persoanele cu handicap, așa cum se întâmplă în țările cu apă caldă. Adică, să îi transformăm pe majoritatea celor care sunt ajutați de stat în plătitori de taxe și impozite.

Nu, România, în ultimii 27 de ani, a devenit un stat ASISTENȚIAL! Mulți dintre locuitorii acestei țări nu au fost niciodată la vreun ghișeu al Fiscului, nu și-au plătit niciodată o asigurare medicală (în condițiile în care spitalele de stat sunt pline de astfel de, să le spunem, cetățeni) și, niciodată, nu vor contribui cu ceva la progresul acestei nații! Dimpotrivă! Mulți dintre ei, în special cei tineri, nu au muncit niciodată, în ciuda oportunităților oferite de o piață a muncii colosală, la nivelul UE.

De ce statul român alocă, totuși, 16% din PIB pentru asistență socială? Păi, milioanele de români care își iau aceste stipendii de la stat sunt votanți disciplinați. De aceea primarii închid ochii când vine vorba de a face analize la sânge ale ,,candidaților’’ pentru ajutoare sociale. La următorul scrutin, după ce ar tăia din ajutoarele sociale, ar pierde scaunul de edil! Personal, cunosc numeroase situații în județ, când primarii sunt, pur și simplu, șantajați de acești puturoși.

Autoritățile județene se duc în control numai în cazul spargerii unui puroi social, precum cel de la Berevoiești, în timp ce autoritățile centrale… Ce glumă bună!

Când milioane de români beneficiază de aceste alocații, mizerabile, dacă e să le luăm individual, dar colosale prin numărul extrem de mare de membri care beneficiază de acestea, este de înțeles cum categoriile privilegiate ale României au mână liberă să-și ofere pensii speciale și alte avantaje, fie că ne referim la securiști, militari, parlamentari etc.

În următorii ani, bugetul nu are cum să crească foarte mult, ținând cont de apatia cu care statul impozitează anumite categorii sociale și profesionale și de recuperarea banilor din averile făcute prin furtul banului public.

În schimb, am putea tăia din cheltuielile pe protecția socială. Aproape că nu este buletin de știri în care să nu aud că asistații din nu știu ce comună din sudul Moldovei sau din Oltenia au refuzat să se angajeze la o fabrică abia deschisă, care vrea să angajeze sute de persoane, pe motiv că salariile nu sunt de mii de euro, preferând să lenevească pe ajutoare sociale.

Citeste si :  Afla de ce dietele vegetariene sunt cele mai recomandate de catre medicii nutritionisti

Dacă vrem autostrăzi și spitale mai de Doamne-ajută, e necesar ca aceste cheltuieli cu protecția socială să scadă mult sub 16% din PIB, cât sunt acum! Nu de alta, dar românii care muncesc și plătesc cu conștiinciozitate impozitele, lună de lună, vor să circule pe autostrăzi moderne și să nu fie mâncați de viermi în spitale, nu să-l țină pe nea Gheorghe la cârciuma din sat sau pe Mercedesa într-un cătun de țigani, pirandă care fată puradei pe bandă rulantă! Puradei crescuți, hai să fim serioși, tot pe banii proștilor care își plătesc taxele.

sursa: http://www.argesplus.ro

3 combinatii de alimente care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Potrivit unor cercetări recente efectuate de USDA, obiceiurile noastre de a manca prajituri adaugă prea multe calorii și prea puține substanțe nutritive la alimentația noastră. Nu trebuie sa fie asa, spune Susan Bowerman, RD, director adjunct al Centrului UCLA pentru Nutritia Umana. “Când se face bine, (snacking-ul) vă menține nivelul de energie și vă oferă mai multe oportunități de a vă satisface toate nevoile dvs. nutriționale”.

Ce gustări contin grăsimi?
Mananca gustări cu raportul potrivit al nutrienților, cu calorii corecte, vă va ajuta să vă mențineți corpul energizat și vă veți ajuta să pierdeți în greutate. Proteina (plus exercițiu) combină creșterea masei musculare slabe, care crește rata metabolică și crește arderea caloriilor. Fibrele, în același timp, ajută la îmbunătățirea digestiei și vă împiedică să vă lipiți de grăsimi și zaharuri. Deci, în timp ce nu există alimente care să “ardă grăsimile” în timp ce o mănânci, alegerile inteligente cu aceste ingrediente vor ajuta organismul să funcționeze la o eficiență maximă. Bowerman sugerează gustări sub 200 de calorii, cu 10 grame de proteine ​​și aproape 5 grame de fibre. Iată cateva gustări preferate pentru arderea grăsimilor.

Ton cu biscuiți de grâu integral
Dacă nu doriți să includeți laptele în fiecare gustare, o cutie de ton (împachetată în apă) este o altă sursă excelentă de proteină slabă și Omega-3 sănătoasă. Pentru aproximativ 200 de calorii, vă puteți bucura de 3 uncii de ton și 6 biscuiti de grâu întregral.

Un măr și lapte degresat

Citeste continuare pe pagina > 2 >

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !