loading...

Nu s-a uitat la bani! Gestul uriaș făcut azi de Cătălin Botezatu pentru niște bătrâni. Respect! Dacă am face mai mulți așa…

Cătălin Botezatu s-a gândit să facă un gest frumos pentru bătrânii de la un azil din Bucureşti. Designerul le-a făcut pachete şi le-a dăruit de Moş Nicolae. Botezatu i-a îndemnat pe toţi oamenii să facă un gest pentru bătrâni, fie că le dăruieşte ceva, fie că se duce să le fie alături de Sărbători, atunci când se simt foarte singuri.

„Este prima acţiune de genul ăsta. Îmi place să ajut oameni, oamenii simpli care contează pentru mine. Mă aflu la un comin de oameni special, de oameni vârstnici. M-au impresionat prin condiţiile pe care le au. Este emoţionant.

Nu mi-este ruşine să spun…îmi dau lacrimile. Este cel mai minunat lucru să dăruieşti. Dacă vrei să fii bun, trebuie să fii bun pe toată perioada anului. Nu trebuie să le aduceţi neapărat pachete. Puteţi să le daţi un telefon în această perioadă. Puteţi să veniţi aici. Le-am adus câte o atenţie de Moş Nicolae. Contează cel mai mult gestul. Nu contează cantitatea, ci iubirea cu care dăruieşti. În România sunt foarte mulţi vârstnici, foarte mulţi copii care au nevoie de noi”, a spus Cătălin Botezatu, la „Vorbeşte lumea”

SURSA: CANCAN.RO

10 Fobii ciudate de care probabil nu ai auzit niciodată

Ați auzit probabil despre anxietate socială sau agorafobia, dar există unele fobii neobișnuite și ciudate pe care nici măcar nu aţi știut că există.

Experiențele din trecut pot avea o influență profundă asupra reacției noastre la mediul înconjurător. Dar atunci când apar evenimente traumatice, fobiile sunt de obicei un rezultat, chiar dacă unii cercetători susțin că nu toate tipurile de fobii se dezvoltă neapărat din cauza traumelor psihologice. Veți fi surprinși să aflați că există și unele fobii ciudate mai puțin frecvente care nu sunt cunoscute.

Ce este o fobie?

Fobia este o frică disproporționată de ceva care nu reprezintă un pericol real, dar persoana o percepe ca atare. Prin urmare, este o teamă intensă, persistentă și durabilă asociată cu un anumit lucru.

Cum o puteţi recunoaște?

Este o manifestare emoțională disproporționată a ceva care nu este o amenințare reală. Cei care suferă de fobii, de fapt, sunt copleșiți de teroarea de a intra în legătură cu ceea ce se tem.

Simptomele fiziologice experimentate de cei care suferă de fobii includ tahicardie, amețeli, tulburări gastrice și urinare, greață, diaree, sufocare, înroșire, transpirație excesivă, tremurături și epuizare. Evident, astfel de evenimente patologice au loc numai în fața obiectului temut sau a gîndului de a îl vedea.

Principalele tipuri de fobii:

Există fobii generalizate, cum ar fi agorafobia (teama de spații deschise), fobia socială (teama de expunere la public) și fobiile specifice care pot fi:

Situaţii. Acestea sunt fobii în care frica este cauzată de o situație specifică, cum ar fi transportul public, tunelurile, podurile, lifturile, zborurile, şofatul sau zonele închise (claustrofobia sau agorafobia).

Animale. Frica de păianjeni (arahnofobie), fobie de păsări sau fobie de porumbei, fobie de insecte, fobie de câine (cynofobie), cobra fobie, fobie pisică (ailurofobie), fobie de șoareci etc.

Mediul inconjurător. Fobia de înălțime (acrophobia), frica de intuneric (scotopobia), frica de apă (hidrofobia) etc. frica de sânge (hemofobia), frica de ace etc. Acestea pot include și fobiile în care teama este cauzată de vederea sângelui, răni sau este asociată cu administrarea unei injecții și a altor proceduri medicale.

Cu toate acestea, psihologii au identificat o gamă mai largă de fobii, care pot părea neobișnuite. Aceste fobii ciudate au încă o influență semnificativă asupra calității vieții individului.

Iată primele zece fobii ciudate pe care probabil că nici nu le știai:

  1. Euphobia

A auzi o veste bună este poate ceea ce dorim cu toții în fiecare zi. Când se întâmplă, avem de obicei emoție și bucurie. Pe de altă parte, indivizii care suferă de euphobie au reacții opuse și, ca atare, bucuria este înlocuită de frică. Deși cauzele rămân necunoscute, se poate presupune că teama de evenimente care nu pot fi controlate poate fi rădăcina acestei fobii ciudate.

  1. Xanthophobia

Galbenul este o culoare asociată cu vara și căldura, care, ulterior, ar trebui să evoce emoții pozitive. Cu toate acestea, există persoane care  simt frica și anxietate la vederea acestei culori. Se presupune că evenimentele traumatice trecute sunt legate de acest tip de frică, în care era prezentă și culoarea.

  1. Nomofobia

Aceasta este teama de a nu utiliza telefonul mobil, considerat o tulburare cu care se confruntă generația tânără. Cu toate acestea, unii cercetători susțin că termenul “fobie” este abuzat aici, deoarece această frică particulară pare mai degrabă o formă de anxietate

  1. Koumpounophobia

Spre deosebire de alte tipuri de fobii, “teama” de butoane este de obicei simțită ca o senzație de dezgust față de textura sau aspectul butoanelor. În mod surprinzător, indivizii care suferă de Koumpounophobia refuză să poarte sau să atingă doar butoanele din plastic, ceea ce înseamnă că butoanele din metal nu declanșează emoții înfricoșătoare.

Citeste articol pe pagina  >> 2  >>

 

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !