loading...

Femeia stătea în cadă, când câinele ei a muşcat-o de mână. Ea a rămas profund uimită când a ieşit din baie

Femeia stătea în cadă, când CÂINELE ei s-a REPEZIT în BAIE, A MUȘCAT-O de mână și a încercat SĂ O TRAGĂ după el! Ea s-a CUTREMURAT când a ÎNȚELES ce urmează SĂ SE ÎNTÂMPLE! Ce VOIA câinele să ÎI FACĂ:

Istoria câinelui Patch a făcut o mare gălăgie în mass-media, după ce şi-a salvat familia de la incendiu. Patch face parte din familia lui Nola şi Richard Devis împreună cu copii lor Andrew şi Clara. L-au adus în casă pe când era un puiuţ. În timp a crescut atât de mare, încât în casă nu mai era suficient loc şi pentru el.

Din această cauză părinţii se gândeau să-i găsească o altă familie, cu toate că Andrew şi Clara nu erau de acord. Fiind sub presiunea copiilor, maturii au amânat decizia finală. Dar ei nici nu îşi dădeau seama cât de mult le-ar fi influenţat viaţa acea decizie

Într-o seara Nola stătea în cadă, în acel loc unde Patch nu intra datorită fricii faţă de apă. Femeia fiind singură acasă, a decis să se relaxeze şi a dat drumul radioului. Dintr-o dată câinele a intrat peste ea, a apucat-o de mână şi a început să o tragă afară din baie. Nola a înţeles că Patch este deranjat de ceva, astfel şi-a pus halatul şi a deschis uşa. În acel moment flăcările au cuprins deja toată casa şi se îndreptau spre baie.

Câinele şi-a dus proprietara prin foc. “El a mers în faţa mea şi tot se întorcea pentru a se asigura că îl urmez”. Şi au ieşit în curte din casa înflăcărată.

Nola a observat cum maşina lor stătea foarte aproape de flăcări şi instinctiv a vrut să intre în casă după chei, ca să dea mai departe de flăcări automobilul. Însă Patch nu i-a permis să se apropie de casă. S-a pus în faţa ei şi a început să latre ameninţător.

În câteva momente în casă a avut loc o explozie. Nola nici nu putea să-şi imagineze ce s-ar fi întâmplat cu ea, dacă nu era Patch ca să o salveze. În acelaşi an câinele a primit o medalie pentru curaj.

La scurt timp după eveniment familia Devis a fost capabilă să-şi cumpere o casă mai mare, unde era loc suficient şi pentru eroul lor.

Sursa: anamariavasile.com

Cum crează sistemul economic sărăcie, lăcomie, violenţă, boli si distrugerea mediului inconjurător

Fiind obișnuiţi cu sistemul economic în care am fost crescuţi, nu ne oprim nici un moment pentru a pune la îndoială existența lui și pentru a gândi care sunt efectele sale asupra vieții noastre și asupra Pământului. Credem că există așa cum este pentru propriul nostru beneficiu. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr, iar mai jos veți citi exact cum sistemul nostru economic provoacă mai mult rău decât bine pentru dvs. și pentru lume:

Crează sărăcie

Deși avem capacitatea tehnologică de a furniza alimente și adăpost pentru fiecare ființă umană din lume, sistemele noastre economice ne împiedică să facem acest lucru. În sistemul nostru economic, banii nu sunt suficienți pentru fiecare ființă umană. Banii sunt puțini și, prin urmare, inegalitatea economică între oameni este inevitabilă. Potrivit rapoartelor statistice, 40% din averea globală este deținută de 1% din oameni, în timp ce peste 1 miliard de oameni suferă de foame pe această planetă, ceea ce este de necrezut, având în vedere că există suficientă hrană pentru toată lumea și că foametea nu este cauzată de lipsă de resurse.

Dă naştere lacomiei

În sistemul nostru economic, oamenii au nevoie de bani să poată supraviețui, dar din moment ce banii sunt puțini şi, în mod inevitabil, unii vor avea mai mulți și alții mai puțini, aproape toți suntem în competiția nesfârșită de a câștiga bani. Dar, deoarece nimeni nu ne poate garanta că vom avea destui bani în viitor, dorim mereu tot mai mult și indiferent cât de mulți bani colectăm, ne simțim mereu nesiguri din punct de vedere financiar, și de aceea vedeți că chiar și milionarii, care poate trăiesc în confort și lux, doresc mereu să câștige mai mulți bani – exact ca dependenții de droguri doresc întotdeauna doze mai mari și mai mari de medicamente.

3.Declanşează violenţa

Într-o lume în care există un decalaj de bogăție atât de mare între oameni, este inevitabil că va exista violență și conflict. Sărăcia sporește violența, mai ales când atât cei bogați, cât și cei săraci locuiesc aproape unul de celălalt, arătând cum simțul nedreptății afectează profund oamenii. Studiile statistice au arătat în repetate rânduri că o creștere a șomajului este de obicei urmată de o creștere a violenței. Evident, atunci când o persoană nu are suficiente resurse pentru a trăi decent, el sau ea se simte forțată să acționeze violent față de cei care au mai mult decât ei înșiși. În plus, abuzul asupra copilului, atât fizic, cât și emoțional, împreună cu nivelurile tot mai dificile de stres personal, care pot fi întâlnite de persoanele sărace, au o corelație directă cu actele de violență premeditate și impulsive.

Crează boli

Sistemul socio-economic afectează foarte mult sănătatea noastră, dar majoritatea oamenilor nu recunosc acest fapt. Datorită sărăciei care predomină în întreaga lume, din cauza inegalității create de sistem, peste un miliard de oameni mor, aproximativ 1,5 milioane de copii în societățile sărăcite fiind uciși de bolile diareice în fiecare an, care ar putea fi ușor prevenite și tratabile. Studiile au arătat că persoanele care trăiesc în sărăcie au mai multe șanse de a dezvolta boli fizice, cum ar fi bolile de inimă, din cauza unor obiceiuri de sănătate proaste care apar în medii cu venituri mai mici, din cauza lipsei de fonduri pentru o mai bună nutriție, asistență medicală și educație. În plus, aceștia sunt mai susceptibili de a suferi de boli mentale, cum ar fi depresia, din cauza stresului lor ridicat cauzat de condițiile dure de viață.

Distrugerea naturii

Modul în care funcționează sistemul nostru economic provoacă pagube ireparabile planetei noastre, distrugând mediul în care trăim zi de zi. Acest lucru se datorează în principal faptului că sistemul nostru economic se bazează pe consum. Dacă oamenii nu ar mai cumpăra atât de multe lucruri ca în prezent, nu ar mai fi atât de multe vânzări, ceea ce înseamnă că vor fi necesare mai puține locuri de muncă, așadar se va crea mai mult șomaj. Dacă acest lucru s-ar întâmpla într-o mare măsură, economia s-ar prăbuși foarte curând, de aceea sistemul nostru socio-economic ne îndeamnă în permanent să consumăm fără întrerupere. Cu cât consumăm mai mult, cu atât creem mai multe deșeuri și unde ajung deșeurile? Pe pământ, omorând animalele si plantele marine, distrugând solul, poluând atmosfera, otrăvind alimentele pe care le mâncăm și provocând distrugerea mediului în multe alte moduri.

“Numai atunci când ultimul copac a fost tăiat, ultimul pește a fost prins, iar ultimul pârâu a fost otrăvit, ne vom da seama că nu putem mânca bani”. ~ Proverbul indian Cree

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !