loading...

Pe el nu-l vede presa! Preotul care trimite sute de elevi sărmani la şcoală. „Nu mă opresc. N-am de gând să trag linie la 1.000 de copii ajutaţi“

Dan Damaschin, preotul misionar de la Biserica „Naşterii Domnului” din curtea Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi, pregăteşte pentru începerea şcolii 1.000 de copii nevoiaşi din comunele judeţului Iaşi.

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, părintele Damaschin se îngrijeşte să le ofere elevilor sărmani haine, încălţăminte, rechizite produse de igienă şi curăţenie.

Damaschin derulează proiectul numit „Grăuntele de muştar” de trei ori pe an: la începutul anului şcolar, de Crăciun şi de Paşte.

„Prin acest proiect oferim sprijn copiilor din familii numeroase, cu situaţie financiară precară, la început de an şcolar. Am început proiectul în 2005, când am ajuns la biserica în care slujesc şi în prezent. În primii ani ajutam de fiecare dată câteva sute de copii. În ultimii doi ani, ne-am propus şi am reuşit să umplem ghiozdanele a 1.000 de elevi cu tot ce au nevoie pentru şcoală”, a relatat preotul Dan Damaschin.

Pentru anul şcolar şi universitar 2017-2018, preotul şi-a propus să ajute, pe lângă cei 1.000 de elevi, şi 30 de studenţi cu rezultate deosebite, dar cu o situaţie financiară dificilă. Cu sprijinul colaboratorilor părintelui, tinerii vor primi lunar o bursă cu o valoare cuprinsă între 200 şi 400 lei.

În ultimele zile, Damaschin a reuşit să ajungă la peste 600 de copii cărora să le ofere ghiozdane, rechizite, haine şi papuci cu care să meargă la şcoală peste câteva zile.

În weekend, încă 300 de elevi din familii nevoiaşe vor primi cadouri pentru anul şcolar 2017-2018. „Pe lângă cei 1.000 de copiii pe care îi avem pe liste, ne vin mame direct la biserică şi ne cer ajutor pentru începutul anului şcolar. Nu pot să nu le dăm şi lor ce au nevoie. Altfel spus, nu mă opresc şi nu am de gând să trag linie la 1.000 de elevi ajutaţi”, a mai precizat Damaschin.

Preotul Dan Damaschin derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din comunele judeţului Iaşi. Prin acestea peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din ţară impresionaţi de iniţiativa preotului.

De ce este sinceritatea un lucru dificil

În China exista un bărbat căruia îi plăceau imaginile cu dragoni, iar îmbrăcămintea și mobilierul lui erau proiectate în acest fel. Afecțiunea sa profundă pentru dragoni a fost adusă în atenția zeului dragon și, într-o zi, un dragon adevărat a apărut în fața ferestrei sale. Se spune că a murit de frică. Probabil a fost un om care a vorbit întotdeauna cuvinte mari, dar a acționat diferit atunci când se confruntă cu adevăratul lucru “.

Este ușor să fii bărbat sau femeie care vorbeşte cuvinte mari, dar extrem de greu să pui aceste cuvinte în practică.

Este un fenomen comun pentru oameni de a predica, dar nu de a practica ceea ce predică. Pot vorbi despre ce este bine și rău, cum să se comporte și cum să nu, ce este bine și rău. Dar întregul lor stil de viață nu reflectă nici un lucru despre ceea ce vorbesc.

Un om ar putea să propovăduiască despre cum să fie o persoană drăguță, bună și plină de compasiune și, în același timp, să se găsească cu ușurință posedată de ură atunci când ideologia sa religioasă sau filozofică este respinsă. Un alt om poate vorbi despre cât de bun este să fii sănătos și totuși să se răsfeţe cu mâncare fast-food sau să fumeze incontinuu. Altul poate fi împotriva banilor și a puterii atunci când este sărac lipit, dar odată ce i se oferă o poziție de bogăție și de putere, nu ezită să o ia.

Citeste continuarea pe pagina >> 2 >>

 

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !