loading...

Luminiţa Anghel, despre fiul ei adoptiv, David Puşcaş. ”Va veni o zi când va realiza că…”

Luminiţa Anghel şi-a iertat fiul rătăcitor, pe David, care a avut mult timp numai lucruri negative de spus la adresa ei şi aşteaptă momentul când acesta va realiza că a greşit şi îşi va cere iertare.
Luminiţa Anghel a vorbit despre ultimii ani din viaţa ei, care nu au fost deloc uşori, în emisiunea lui Măruţă. A adoptat doi copii şi l-a născut pe al treilea, fiul ei biologic.
”Am intrat în scandaluri pe care nu am putut să le controlez. Eu nu sunt genul de artist care să facă acte caritabile cu camerele după mine. Când am luat-o în plasament pe Măriuca, ceilalţi bani îi cheltuiam pe mâncarea copiilor rămaşi în centru. Cumpăram brânză şi lapte şi le duceam acolo cu şoferul, am cumpărat cănuţe, perdeluţe pentru bucătărie, păturici. Toată viaţa mea am făcut foarte mult bine, în cei 10 ani am făcut multe lucruri. Au fost foarte grei, în afară de moartea părinţilor mei, nu am devenit un om rău, nu sunt ranchiunoasă, relele din viaţa mea nu m-au schimbat, în continuare sunt foarte bleagă sunt foarte empatică, plâng uşor la durerea celorlaţi şi imediat sar să ajut” a povestit Luminiţa Anghel.

Artista nu este supărată pe fiul ei adoptiv, David Puşcaş, care a dezamăgit-o de multe ori prin comportamentul său.

”Au fost multe întâmplări care nu s-au văzut la televizor, se născuse şi Filip în această perioadă. M-am căsătorit, acasă mă aştepta un soţ iubitor care m-a susţinut imediat şi un copil minunat ”E în clasa pregătitoare şi va merge la şcoală la anul. Alegerea cu Măriuca am făcut-o în 2001, în timpul mandatului de subsecretar de stat la Autoritatea pentru Protecţia Copilului. În 1998 l-am luat pe David.(…) Nu mă mai doare, l-am iertat şi va veni o zi când va realiza că a greşit faţă de mine.”

Care sunt cele 10 lucruri esenţiale pe care copii ar trebui sa le înveţe la şcoala

Școala trebuie să ajute copiii să crească în oameni înțelepți și conștienți, oferindu-le instrumentele necesare pentru a trăi o viață frumoasă și împlinită.
Totuşi, modul în care funcționează școala în majoritatea locurilor din întreaga lume este departe de a învăța copiii lecțiile esențiale pentru a trăi astfel de viață.
Iată 10 astfel de lecții care nu se predau la școală, deși sunt de o importanță reală și pe care fiecare persoană ar trebui să o cunoască.

Informaţia si cunoştiinţa sunt lucruri diferite

Unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care le-am învățat în școală este că memorând informaţii despre lucruri înseamnă să le înțelegi. Prin urmare, majoritatea dintre noi nu am învățat să ne dezvoltăm gândirea critică și să ne bazăm raționamentul asupra propriilor experiențe și înțelegerii lucrurilor. În schimb, am învățat să credem ceea ce ne-a fost predat din tradiție, fără a ne opri și a pune întrebări dacă ceea ce știm este adevărat sau nu, ne împiedică să învățăm și să evoluăm în indivizi mai înțelepți.

Un titlu pe hârtie te va face sa te simţi mai important

De la o vârstă fragedă, copiii sunt păcăliți să creadă că dobândirea unei diplome universitare sau universitare îi va face să se simtă semnificativi și mândri de ei înșiși, indiferent de cât de multă suprimare vor trebui să îndure. Adevărul este însă că titlurile și diplomele nu sunt niciodată suficiente pentru a ne face să ne simțim semnificativi, deoarece nu ne pot oferi ceea ce cu adevărat dorim – împuternicirea unor lucruri precum munca creativă, relațiile semnificative și pacea interioară. Titlurile ne pot oferi doar o plăcere egoistă temporară, dar în cele din urmă ne vor lăsa mereu goi și nesiguri.

Eșecul poate fi un lucru bun

Majoritatea oamenilor, când erau elevi, erau într-o frică constantă de eșec. Elevii sunt învățați că eșecul este un lucru rău de care toată lumea ar trebui să se teamă și că în viață trebuie să evităm eșecul prin toate mijloacele. Dar, din moment ce greșelile și eșecul sunt de fapt modul prin care ajungem sa înţelegem si să distingem binele de rău, frica de a face greșeli ne poate împiedica să încercăm să realizăm lucruri noi, ceea ce ne poate împiedica dezvoltarea personală.

Citeste continuarea pe pagina >> 2 >>

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !