Anunţ important pentru o categorie de români. Vor avea salariile mărite cu 15% în 2018

Anul 2018 vine cu creşteri salariale pentru o categorie de români. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Muncii.

ngajaţii din Ministerul Muncii vor avea salarii mai mari cu 15%, anul viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la dezbaterea bugetului asigurărilor sociale din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, care a precizat că suma necesară a fost inclusă în bugetul pe anul viitor. Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că nu vor exista probleme la pensii. Asta, în ciuda faptului că în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii.

Bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale a fost avizat favorabil marți de comisiile de specialitate din Parlament, cu 28 voturi pentru, 10 voturi împotrivă și o abținere.

În total au fost depuse 136 de amendamente, din care trei nu au fost susținute. Toate amendamentele au fost respinse.

„A fost o şedinţă de buget astăzi în care s-au majorat salariile de la Ministerul Muncii cu 15 la sută pentru absolut toata lumea nu e vorba de autoritatea centrala, ci este vorba de tot ce inseamna ITM din teritoriu, casele de pensii. La ora actuala salariul mediu este 2000 si ceva de lei, fata de externe unde e 10 mii şi am înţeles că cei de la externe sunt nemultumiti. Pot sa va dau lista cu salariile pe fiecare minister”, a spus Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale are prevăzut un buget de 31,693 miliarde de lei (credite bugetare), în scădere cu 13,2% față de anul 2017, scăderea provenind din diminuarea transferurilor de la bugetul de stat, pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat, de la 13,599 miliarde de lei în anul 2017, la 7,408 miliarde de lei în anul 2018. Creditele de angajament se ridică la 31,74 miliarde de lei.

Cheltuielile de personal se ridică la 248,8 milioane de lei, în creștere cu 8,10% față de execuția preliminată pe anul 2017, iar pentru bunuri și servicii este prevăzută suma de 184,8 milioane de lei, în urcare cu 6,57%.

În ciuda faptului că în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii, Olguţa Vasilescu a anunţat că nu vor exista probleme la pensii.

„Asa au tipat si anul trecut. Eu nu am auzit un pensionar din Romania care sa spuna ca nu i-a fost adusa pensi”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

sursa:rtv.ro

Ghimbirul – remediu eficient impotriva raului de masina

Răul de mișcare sau kinetosis este o tulburare medicală care afectează unele persoane atunci când sunt supuse la mișcare, în timpul călătoriei cu un mijloc de transport.

Cel mai bun remediu natural pentru rău de mișcare trebuie să fie ghimbirul! Acesta a fost folosit ca tratament pentru rău de mișcare de secole (se spune ca a fost folosit pentru prima dată de către vechii chinezi) și, deși acesta nu funcționează pentru toată lumea, foarte multi il consideră cu adevarat foarte eficient.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este natural, disponibil pe scară largă și ieftin. Mai mult decât atât, il putem gasi în numeroase forme – de la radacina cruda la capsule, de la prajiturele la ceai – astfel încât, chiar dacă nu ești un mare fan al gustului, e posibil să gasesti ceva sa-ti placa. Și funcționează rapid (unii oameni spun ca are efect instantaneu!), chiar și după ce au început senzatiile de greață.

Ghimbirul si efectele secundare
Pentru cei mai mulți oameni, ghimbirul este foarte sigur și fara efecte secundare. Cu toate acestea, este contraindicat (poate interacționa negativ) in combinatie cu anumite medicamente, in special cele care subtiaza sangele (de ex. aspirina). Dacă luați anumite medicamente și / sau dacă nu sunteți deloc sigur că ghimbirul este potrivit, consultați medicul.

Cum să luați ghimbir
Ghimbirul este disponibil pe scară largă ca si rădăcină de ghimbir, dar la fel de bine ca și în starea proaspătă, acesta poate fi utilizat uscat, sub formă de pulbere și sub formă de suc sau de ulei. Il veți găsi disponibil sub formă de suplimente, pastile și capsule, ceai, băuturi (bere de ghimbir) si in dulciuri si prajituri.

Rădăcina de ghimbir crud
O bucată de rădăcină de ghimbir crud: eficienta impotriva raului de masina. Cel mai ieftin mod de a consuma ghimbir este radacina proaspata cumparata de la supermaket. Se curata de coaja, se taie un cub mic sau o felie si se mesteca incet. Are un gust dulce-picant, unora le place, altora nu.

Pastile, tablete și capsule de ghimbir
În cazul în care ghimbirul crud este prea mult mult pentru tine, cautati ghimbir în formă deshidratată sub forma de capsule sau tablete de mestecat.

Ghimbirul pudră
Se găseste la raionul de condimente la supermarket. Ghimbirul sub formă de praf poate fi eficient luat jumătate de linguriță plină într-un pahar cu apă sau suc de fructe. Se poate adauga un pic de miere dacă aveți încă probleme cu gustul.

In mod similar, radacina cruda de ghimbir poate fi rasa si fiarta pentru a face un „ceai”. Se strecoara bucatile rase si se bea lichidul, fie ca atare sau cu adaos de zahăr brut sau miere. Poate fi consumat atat cald, cat si rece la temperatura camerei. Se mai poate adauga lamaie.

sursa:suntsanatos.ro

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !