Fostul Principe Nicolae, mesaj emoționant pentru români. Când s-a răcit relația lui cu familia regală și ce spune despre mătușa și mama lui

Fostul Principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai, a fost impresionat de iubirea cu care a fost primit de români în timpul în timpul funeraliilor regale. Nicolae, ca de altfel, întreaga familie regală trebuie să țină doliu timp de 40 de zile, timp în care nu vor avea nici o apariție publică. Cu toate acestea, Nicholas Medforth-Mills (32 de ani) a ținut să le multumească românilor printr-un mesaj pe contul lui de facebook.

„Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile deosebite și mesajele transmise în aceste zile de doliu și de despărțire de cel care a fost bunicul meu, Regele Mihai I. Este o pierdere imensă pentru noi toți dar mai presus de aceasta, este o onoare că l-am avut printre noi. Bunicul meu, Regele nostru, a fost pentru noi toți un model și un simbol de loialitate, generozitate si modestie. Va avea mereu un loc de cinste în sufletul neamului românesc. Doresc să îi mulțumesc de asemenea domnului General Nezir și tuturor celor implicați în onorarea memoriei Regelui Mihai I, Regele nostru, pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în organizarea funeraliilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris acesta.

Mesajul lui a venit la scurt timp după ce și Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei, le-a transmis românilor un mesaj prin care le mulţumeşte pentru sprijin.

Citește și: Pe fostul principe Nicolae îl știe toată lumea, dar iată cum arată sora lui. Nu prea vine în țară și nu știe limba română

Relația lui cu familia regală s-a răcit în 2015
Mai mult, într-un interviu mai vechi pentru Antena 3, fostul principe a declarat că relația lui cu familia regală s-a răcit din 2015. „Cât am stat afara totul a fost ok, comunicarea cu mine și familia a fost ok. M-am întors în Romania în noiembrie și am scris un mail mătușii mele că sunt acolo și trebuie să rezolv niște lucruri. Din momentul acesta totul a fost mai dificil, niciun fel de comunicare, nimic. Și relațiile erau foarte reci între mine și toată familia, in afara de tatăl meu vitreg și soră. Înainte de noiembrie 2015, tot timpul am avut o relație foarte bună cu familia, cu mătușa mea. Cu mama mea a fost așa și așa, dar pot să zic că a fost o relație bună. Unchiul meu și mătușa mea, mai ales înainte să mă mut în România, în 2012, erau ca niște părinți pentru mine. Ok, nu erau exact lângă mine fizic, dar de la distanță erau acolo pentru mine, daca am avut nevoie de orice sprijin. La fel și cu bunicii mei”.

Principele Nicolae a vorbit în interviu și despre relația lui cu mama sa, care în ultima vreme a fost foarte rece cu el. „Mama mea tot timpul, mai ales în ultima vreme, în ultimul an poate, a fost mult mai rece cu mine”, a mai spus acesta.

Regele Mihai a fost condus pe ultimul drum pe 16 decembrie
Regele Mihai I a murit pe data de 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani în reşedinţa sa din Elveţia. Majestatea Sa Defunctă a fost condusă pe ultimul drum sâmbătă, 16 decembrie şi înmormântat la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa, Regina Ana. La funeraliile Regelui Mihai I au fost prezente Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Bulgaria, Franţa, Italia, Prusia şi Bulgaria. De asemenea alături de Familia Regală a României a fost prezent şi preşedintele ţării, Klaus Iohannic, alături de premierul Mihai Tudose

sursa:libertatea.ro

10 fobii bizare legate de mâncare care chiar există

Mâncarea este ceva ce ne bucură pe majoritatea – uneori, puțin prea mult. Poate că este greu de crezut că unii oameni se tem de hrană. Dar poate deveni o realitate zilnică îngrozitoare pentru acești oameni. Deși fobiile pot fi dificil de tratat în general, fobiile alimentare sunt adesea mai rele, deoarece ele creează stres social și au potențialul de afecta sănătatea. Unele fobii alimentare pot fi evitate. Dar după cum vom vedea, altele sunt mult mai serioase.

Deipnophobia – Frica de mese sau de conversații la cină

Ideea de a lua parte la sărbători de familie ar fi suficientă pentru majoritatea, dar pentru unii, ideea este chiar terifiantă. Persoanele care suferă de depedophobia preferă să mănânce în tăcere și de obicei singure.

Aceasta înseamnă că este greu de a participa la mesele de sărbători în familie și la cină cu prietenii. Acest lucru este adesea rezultatul unui eveniment traumatic singular, cum ar fi o dată de cină nereușită sau o interacțiune de afaceri, la un prânz care a decurs rău. Din moment ce deipnofobia este o fobie socială, înseamnă că este și rezultatul geneticii.

Tulburările copilariei și experiențele sociale eșuate sunt factori care contribuie. Inhibitorii selectivi ai receptorii serotoninei (SSRI) și terapia cognitivă oferă speranță celor cu deipnofobie.

Oenophobia – Frica de vin

O zi turistica de participare la degustari de vinuri poate suna ca o zi optima pentru unii, dar cei cu oenofobie nu ar fi de acord. Frica de vin este destul de frustrantă deoarece vinul este aproape pretutindeni.

Această condiție face ca alimentația să fie dificilă, iar excursiile la magazinul alimentar devin îngrozitoare, deoarece cele mai multe locuri au un raion întreg dedicat vinului și spiritelor. În unele cazuri, această teamă se poate referi la incapacitatea de a alege vinul potrivit pentru o adunare. Cei care suferă de această boală se tem că dacă aceștia aleg vinul greșit, atunci cei de la petrecere vor da vina pe gazdă.

Poate că nu sună grav, dar cei care suferă de această boală pot avea aceleași simptome ca persoanele cu anxietate: , frisoane și o incapacitate severă de a face față situației. Cei grav afectați de această fobie pot vomita dacă vor bea vinul în mod accidental. Terapia comportamentală este alegerea obișnuită de a vindeca cei afectați de oenofobie, dar poate fi folosită și psihoterapia cognitivă.

Lachanophobia – Frica de legume

Aceasta este fobia pe care majoritatea copiilor ar pretinde fericiţi că suferă dacă ar putea să o pronunțe. Majoritatea oamenilor nu au lachanophobia, ci mai degrabă un dispreț sau o aversiune puternică față de legume. Cei care au o frică reală de legume constată că cumpărăturile și consumul de alimente reprezintă o adevărată provocare.

Doar vederea produselor poate induce dificultaţi ale respiratiei si greața. Pentru cei care suferă de lachnofobie, consumul unei alimentații echilibrate poate fi dificil, deoarece alimentele și zahărurile din amidon acționează adesea ca înlocuitori pentru mâncăruri.

În timp ce majoritatea dintre noi pot fi de acord că prăjiturile și pastele sunt mult mai distractive decât broccoli și verdeturi, deficiențele de vitamine și alte probleme alimentare potențiale care pot rezulta din lachalofobie o fac o condiție mult mai amenințătoare decât pare.

Mageirocophobia – Frica de gătit

Nimănui nu-i place să-și spele ultimul experiment culinar de pe vase, dar pentru cei care suferă de mageirocopobie, acesta este scenariul coșmarului care îi ține departe de bucătărie. De la evitărea bucătăriei și pană la o colecție de meniuri fast-food, îndesate într-un sertar pentru atacuri de panică și anxietate chiar la gândul de a găti, aceasta poate fi o problemă foarte costisitoare.

Mageirocopobia este o fobie socială care poate lua multe forme. Unii sunt îngroziți de ideea de otrăvire alimentelor oamenilor sau de a crea un fel de mancare necomestibil. Alții sunt preocupați de problemele de aranjament pe farfurie. Ideea de a servi mâncare urâtă îi copleșește în întregime și face imposibil gătitul.

Cu toate acestea, alții se tem de ideea de a obține tăieturi sau arsuri în timpul gătitului. Indiferent de frica care stă la baza, poate distruge complet capacitatea unei persoane de a funcționa în bucătărie. Mâncarea sau comanda este un stil de viață pentru cei cu cazuri grave. Cei cu cazuri mai blânde pot mânca sandwich-uri și alimente la microunde pentru a umple golurile.

Arachibutyrophobia – Frica de untul de arahide lipit pe cerul gurii

Aceasta este o frică incredibil de specifică și poate cea mai ușoară fobie din această listă. pentru a face față: pur și simplu nu mancaţi unt de arahide. Teroarea provine de la ideea unei posibile sufocări de la sandvișurile lipicioase. Dar suferinzii nu au probleme în a vedea untul de arahide sau a fi în jurul lui, ceea ce este cu siguranta dificil dacă locuiți în America unde untul de arahide este foarte popular.

Simptomele pot varia de la agitație la panică și anxietate. De asemenea, se poate manifesta în simptome fizice terifiante, variind de la transpirație nervoasă și respirație neregulată până la agitare, bătăi neregulate ale inimii și sufocare. Chiar dacă oamenii cu arahibutyrofobie știu că frica lor este neîntemeiată și irațională, nu pare să ajute. Frica se strecoara indiferent. Deși oribil, această teamă este suficient de uşor de evitat.

Pentru suferinzii cu versiuni mai blânde și o dragoste pentru untul de arahide, trecerea la untul de arahide crocant cu textura sa mai puțin lipicioasă poate face diferența. Alții învață să bea lichide specifice în timp ce mănâncă unt de arahide pentru a ajuta. Cazurile mai severe evită untul de arahide cu orice preț și pot chiar evita arahidele.

citeste continuarea pe pagina2>>>>

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !