Mihai Tudose a anunțat decizia luată în cazul șefului Poliției Române

Premierul nu-l demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu. Anunțul a fost făcut de Mihai Tudose, la începutul ședinței de Guvern, el afirmând că i-a cerut lui Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte concluziile în urma cazului polițistului acuzat de pedofilie.

Mihai Tudose a mai spus că Bogdan Despescu are la dispoziție o săptămână să prezinte măsurile luate în cazul polițistului pedofil Eugen Stan.
Șeful Executivului a afirmat că dorește să facă un anunț mult așteptat, răspunzând la cele ”420 de întrebări venite pe diverse canale despre situația din Poliția Română”.

El a spus că a avut o discuție cu șeful Poliției Române, și acesta i-a prezentat raportul care a fost gata abia în cursul dimineții.

”Am înțeles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a ocupa funcția, și l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile luate pentru a remedia situația. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaș a fost prins în două zile, ceea ce este o notă foarte bună pentru Poliție. De ce nu s-au luat celelalte măsuri și de ce lucrurile au scârțâit, repet, are la dispoziție domnul Despescu o săptămână să îmi prezinte concluziile”, a declarat premierul.

Cătălin Ioniță a refuzat să fie numit în fruntea Poliției Române, a confirmat premierul Mihai Tudose.

Carmen Dan a propus demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, în urma scandalului iscat în cazul polițistului pedofil Eugen Stan. „Am trimis primului ministru propunerea de schimbare a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. L-am propus în locul lui pe Cătălin Ioniță, actualul șef al DGA, având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem”, a anunțat Carmen Dan, într-o conferință de presă care a avut loc marți.

Bogdan Despescu și Mihai Tudose s-au întâlnit miercuri la Palatul Victoria, după ce ministrul Carmen Dan a cerut demiterea lui Despescu.

sursa:libertatea.ro

Top 8 invenții care au fost descoperite din întâmplare

Pentru cei care cred că necesitatea este mama tuturor invențiilor, gândiți-vă din nou. Ați fi uimit să știți cum s-au născut majoritatea invențiilor majore din accidente pure – de la gustările pe care le consumați la lucrurile pe care le utilizați în viața voastră zilnică.

Amintiți-vă cum profesorul Utopium a pus accidental “grosimea chimică” a ingredientelor sale perfecte de “zahăr, condimente și totul frumos” și a ajuns să creeze fetele Powerpuff? Ei bine, invențiile enumerate mai jos au fost, de asemenea, create de accidente complete. Cum ar fi formula de Cola în timp ce încearcau să creeze un medicament pentru durerile de cap.

După cum puteți vedea, soarta cu adevărat funcționează în moduri misterioase.

Raze X

Era anul 1895, iar fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen experimenta cu tuburi cu raze catodice de sticlă când a observat ceva absurd. Rontgen observă că tubul strâlucea, chiar dacă era înconjurat de un carton negru și era ținut în cameră. El și-a dat seama că un fel de radiație trebuie să fie în joc pentru ca acest lucru să se întâmple și, prin urmare, numit fenomenul “X Rays” unde “x” stătea pentru natura necunoscută și inexplicabilă a radiației. Ulterior, a capturat prima sa imagine X-ray, care era cea a mâinii stângi a soției sale. Soția ei încurcată a exclamat că a văzut ochii pe imaginea scheletului: “Mi-am văzut propria moarte!”

Anestezia

În timp ce intervențiile chirurgicale au devenit din ce în ce mai frecvente în zilele și vârstele de astăzi, a existat o perioadă în care intervențiile chirurgicale au fost dureroase în mod chinuitor încât pacienții au ales să se sinucidă mai degrabă decât să suporte acest lucru. Cu toate acestea, numai atunci când dr. Horace Wells a făcut o descoperire care a schimbat cursul de intervenții chirurgicale pentru totdeauna. În 1844, dr. Horace Wells a participat la o expoziție în care membrii publicului s-au sinucis în timp ce erau intoxicați de gazul de râs sau de oxidul de azot. Când a văzut unul dintre membri s-a lovit la picior, Wells la întrebat dacă a fost rănit, dar persoana a remarcat în mod surprinzător că nu simte nimic! Wells a fost curând convins că oxidul de azot ar putea fi folosit ca anestezic. Cu toate acestea, mulți au etichetat această invenție ca fiind “humbug” și au respins-o. Numai după câțiva ani s-a constatat că eterul este un anestezic perfect pentru intervenții chirurgicale.

Cola

Cine s-ar fi gândit, în timp ce bea în mod obișnuit o cola că, de fapt, a fost inventată inițial cu motivul de a vindeca durerile de cap. În 1886, dr. John Pumberton încearcă să inventeze un medicament pentru a vindeca durerile de cap, dar, în schimb, a ajuns să facă o băutură delicioasă care provoacă dependență. Inițial fiind vândut doar la magazinul de medicamente pentru cinci cenţi pe sticlă, Coca-Cola a devenit atât de populară încât a început să fie vândută în sticle și a devenit o băutură răcoritoare pentru copii și adulți.

Penicilina

Uneori cunoscut ca un “tehnician de laborator nepăsător”, Sir Alexander Fleming se întorcea dintr-o vacanță de două săptămâni când a observat ceva destul de absurd la unul din vasurile sale petri. El a observat creșterea unei mucegaiuri misterioase și a observat că bacteriile existente în feluri de mâncare nu au crescut acolo unde mucegaiul a crescut. Acest lucru la făcut să-și dea seama că a ajutat la menținerea bacteriilor nedorite la distanţă. Treisprezece ani după descoperire și cu ajutorul câtorva cercetători care au conceput o cale de a veni cu o matriță care să crească mai bine – s-au creat medicamentele anti-biotice.

citeste continuarea pe pagina2>>

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !