Semne zodiacale menite să se îmbogăţească. Află dacă eşti printre ele!

Tu cum stai cu banii? Oare sunt sanse sa te imbogatesti? Stii ce zodii sunt Bill Gates sau Mark Zuckerberg? Potrivit CareerBuilder.com sunt patru semne zodiacale care sunt menite sa se imbogateasca. Afla daca te esti printre ele.

Planeta Venus care ii guverneaza pe Tauri ii face pe acestia sa isi doreasca luxul. Iar ca sa ajunga la lux, Taurii vor munci asiduu si vor reusi. Vor ajunge la nivelul de confort, securitate si stabilitate de care au nevoie. Mark Zuckerberg este Taur.

Scorpionii ii urmeaza indeaproape pe Tauri. Scorpionii sunt atrasi de bunurile materiale care sa le starneasca senzatii puternice. Ca de exemplu, masinile de viteza, sampania scumpa si vacantele exotice. Abilitatile lor de a umbla cu banii ii fac pe Scorpioni sa se incadreze in topul zodiilor bogatase. Iar exemplul Bill Gates nu este deloc de neglijat.

Leii sunt regii cand vine vorba de nevoie de adoratie. Si cum obrazul subtire cu cheltuiala se tine, este clar ca si Leii au toate sansele sa ajunga in topul bogatasilor. Abilitatile lor innascute de lider le aduc castigurile de care au nevoie.

Nevoia de siguranta si confort ii mobilizeaza pe Raci sa atinga culmile succesului. Ambitia lor este nemargita, deci nu e niciun mister daca vor reusi sa se imbogateasca.

La polul opus se afla Varsatorii si Capricornii, spun cei de la CareerBuilder.com. Gratie dorintei lor de a-i ajuta pe ceilalti, Varsatorii aleg serviciile publice sau voluntariatul, asa ca sansele de a deveni bogati sunt destul de mici. In ceea ce-i priveste pe Capricorni, pentru acestia este mai important prestigiul job-ului decat plata salariului, asa ca nici ei nu sunt atrasi de ideea de bogatie.

Totusi, daca ne gandim ca Oprah Winfrey si Michael Bloomberg sunt Varsatori, iar LeBron James si seful Amazon – Jeff Bezos – sunt Capricorni, am putea spune ca zeita Fortuna poate surade oricui. Totul e sa vrei si sa iti dai silinta sa ajungi in varf si sa actionezi ca atare.

sursa:rtv.ro

Cadoul imaginației umane și costul mare al pierderii

Imaginația este unul dintre acele lucruri care au fost discreditate si judecate în mod greșit în întreaga istorie și până la un anumit punct vilificat prin creșterea cinismului unei lumi modernizate. Societatea promovează consensual ideea imaginației în copilărie și deseori o echivalează cu imaturitatea sau lipsa de gândire în mod serios și rațional. Chiar și artiștii și oamenii cu un îndemn creativ, în general, au fost discreditați direct sau indirect la un moment dat în viața lor – fie la școală, la domiciliu sau de colegii lor. Este ca și cum folosirea liberală a imaginației este evitată în tăcere de societate.

Decesul istoric al imaginației

Rădăcinile acestui fapt provin dintr-o cultură globală în țările dezvoltate, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre o societate patriarhală, logică și rațională. În literatura spirituală, creativitatea este văzută a fi mai mult domeniul femininului și în neuroștiință, imaginația creatoare se găsește mai mult dominantă în emisfera dreaptă a creierului. Dacă te uiți la istoria lumii occidentale, se poate vedea un crescendo, mai ales în ultimii 200 de ani, a unei tendințe către o societate dominată de “creierul-stâng”. La începutul secolului XX, ideologiile precum fascismul și mișcarea științifică cunoscută sub numele de “pozitivism logic” vin în minte. Acestea sunt exemple notorii ale ideologiilor “șovine” sau “stângace”.

Imaginația ne conduce în viitor

“Ce ne-a făcut să facem saltul înainte ca oamenii de când am inventat focul este imaginația noastră”

Ceea ce mi se pare interesant când privesc cele două părți ale creierului nostru – raționalitatea logică vs. imaginația creatoare – dintr-o perspectivă istorică, este că lumea nu a progresat din cauza logicii și gândirii raționale, ci în ciuda acesteia. Ceea ce ne-a făcut să facem acest salt înainte ca oameni, de când am inventat focul, este imaginația noastră. Nu discreditez gândirea rațională. Rationalitatea a fost și este utilă pentru a rafina, a face idei și gânduri mai clare și de structură. Este, de asemenea, necesar să păstrăm imaginația în echilibru pentru că, dacă imaginația este prea sălbatică și în afara controlului, ea poate fi și ea distructivă, la fel de mult ca o societate complet lipsită de ea.

Chiar și știința care este considerată ca aparținând exclusiv domeniului gândirii logice și analitice a progresat din cauza imaginației umane. Dacă te uiți la cele mai mari teorii și descoperiri științifice, vei vedea că au fost impulsionate de folosirea imaginației și a intuiției. Rationalitatea, logica și matematica sunt ulterior folosite pentru a verifica (sau a falsifica), a structura și a defini acele presupuneri și idei. Pe scurt, imaginația este ceea ce face lumea să funcţioneze.

Puterea de a vă imagina lumea în ființă

“Cred că imaginația nu este doar puterea de a vedea imagini și fantezii în minte, ci mai degrabă puterea de a face ceva din ele …”

Revenind la motivul pentru care imaginația a fost judecată greșit, cred că i s-au dat atribute greșite. De exemplu, gândim că imaginația este în contradicție cu realitatea sau că este complet iluzorie și, prin urmare, nu are loc în viața de zi cu zi. Cred că imaginația nu este doar puterea de a cita imagini și fantezii în minte, ci mai degrabă puterea de a face ceva din ele și, prin urmare, are și o dimensiune practică.

Da, imaginația poate fi doar jucăușă și distractivă, fără nici o consecință în afară de a pune împreună niște imagini mentale fanteziste. Cu toate acestea, imaginația poate fi folosită și pentru a vă crea lumea în ființă. Vă poate face să vedeți lucrurile în mod diferit și dincolo de limitele a ceea ce vă “hrănește” realitatea. Te poate face să sari în afara matricei sociale și să te uiți la o situație din diferite unghiuri. Poate invoca viziuni puternice care te motivează să avansezi atunci când ești blocat și debilitat de a lua măsuri.

Cine ne-a omorât imaginația?

Nimeni nu știe dacă a fost un vinovat sau un asasin. Imaginația a fost o victimă a vremurilor noastre. Unii spun că pierderea noastră de a folosi imaginația creatoare, cum ar fi mai multe culturi “primitive”, a fost o consecință inevitabilă datorită schimbării ciclice a epocii și acum ne îndreptăm spre o epocă în care partea noastră creativă și imaginativă va fi îmbrățișată din nou.

“Sistemul nostru educațional are multe de-a face cu subversiunea părților noastre creative”

Într-o notă mai practică, cred că mulți dintre noi, sistemul educațional, au mult de-a face cu subversiunea părților noastre creative. Am construit un sistem de școlarizare adaptat pentru a încuraja gândirea academică, dar nu cum să gândim mai bine în primul rând, chiar mai puțin cum să folosim imaginația creatoare în moduri extraordinare.

Ce ratăm?

Cred că cea mai interesantă discuție despre imaginație are legătură cu modul în care poate fi folosită și aplicată. Din alt punct de vedere ne putem întreba “ce potențial ne lipsesc dacă ne pierdem imaginația”?

Există diferite aspecte practice ale imaginației, în afară de cele mai evidente, cum ar fi în Arte. Iată câteva dintre ele pe care aș vrea să le împărtășesc:

Schimbarea pozitivă inspirată:

Când sunteți blocat sau debilitat în luarea de măsuri, este pentru că nu puteți vedea peste situația actuală. Percepția și perspectiva dvs. sunt limitate. Imaginația vă poate face să depășiți această limitare prin “a vedea” lucrurile într-o posibilitate alternativă. Vă puteți imagina o realitate alternativă cu un supleant și cu cât este mai imaginabilă această imaginație, cu atât poate crea mai mult o atracție puternică față de acea realitate imaginată. Pe scurt, imaginația este ceea ce ne inspira să ne schimbăm. Nimeni nu sa inspirat vreodată să se schimbe, văzând lucrurile așa cum apar și fără a folosi puterea imaginației.

citeste continuarea pe pagina2>>

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !