O planta ucide 14 tipuri de cancer si 13 infectii diferite! – de ce nu o recomanda medicii?

Probabil ca te intrebi care este numele plantei secrete. Ei bine, raspunsul este simplu – e vorba despre sanatosul usturoi!

Putem spune cu usurinta ca usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Multe persoane din lumea intreaga folosesc usturoiul crud ca remediu traditional pentru a controla tensiunea, nivelul ridicat al colesterolului, afectiunile coronare de la nivelul cordului, atacul de inima, circulatia redusa a sangelui din cauza arterelor inguste si arteroscleroza.

Multiple studii diferite au confirmat ca alicinul, compusul activ din usturoi, foloseste acelasi mecanism ca medicamentele pentru tensiune, numiti inhibitori ACE, ca sa micsoreze tensiunea. Se crede ca usturoiul previne crearea angiotensinei II, un hormon ce ajuta vasele de sange sa se relaxeze. Asa cum spuneam, usturoiul este extrem de folositor si eficient in controlarea colesterolului LDL.

In lista de mai jos iti vom prezenta o mica parte din afectiunile care pot fi prevenite de usturoi, gratie proprietatilor sale antifungice si anticanceroase:

– Infectii cu Citomegalovirus

– Infectia Helicobacter Pylori

– Candida

– Afte

– Aflatoxicoza asociata cu micotoxina

– Rezistenta la Meticilin Staphylococcus Aureus (RMSA)

– Infectii virale (Herpes Simplex 1 si 2, stomatita aftoasa si veziculara, rinovirus uman de tip 2 )

– Infectia cu Streptococ de Grupa B

– Infectia Klebsiella

– HIV-1

– Pseudomonas Aerigonosima

– Tuberculoza microbacteriala

– Infectia cu Clostridium

Cum sa folosesti aceasta leguma uimitoare si extrem de sanatoasa pentru a trata infectiile fungice – trebuie sa consumi cel putin 5 catei de usturoi pe zi. Nu uita ca trebuie sa il pisezi inainte de a-l consuma.

De obicei, un usturoi are 10-12 graunti. Trebuie sa stii ca e foarte important ca dupa ce zdrobesti usturoiul sa il lasi sa mai stea 15 minute descoperit. Acest lucru e necesar deoarece usturoiul elibereaza o enzima – alicinul, care produce aceste proprietati antifungice si anticanceroase.

Unele persoane consuma usturoi crud, iar altora le place gatit. Eu ma incadrez in categoria celor care prefera usturoiul crud. Exista diferite feluri de asezonare a mancarurilor cu usturoi. Il poti adauga in sandwich-urile tale preferate, la carne sau in salate. Se recomanda evitarea unor suplimente artificiale de usturoi, caci asa cum arata expertii medicali, acestea nu au aceleasi efecte benefice asupra organismului.

Conform cunoscutei baze de date medicale MEDLINE, oferita de BNM (Biblioteca Nationala de Medicina), expertii estimeaza existenta a mai mult de 4245 de studii abstracte despre usturoi.

In timpul cercetarilor efectuate, am cautat in toate informatiile oferite si am descoperit ca usturoiul este un ingredient extrem de important in prevenirea si tratarea a peste 150 de afectiuni. Si facem referire la boli ca diabetul sau cancerul, infectii ale arterelor, afectiuni ale ADN-ului cauzate de otravirea cu mercur.

Alti experti au aratat ca usturoiul are puternice beneficii asupra sanatatii si este un ingredient extrem de folositor in ceea ce priveste 167 de afectiuni sau simptome. Este evident ca, cea mai mare parte a cercetarilor a aratat ca rolul usturoiului e esential in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Asa cum stim, aceste doua boli sunt cauze primare ale mortalitatii in tari cu venituri ridicate. Aceste remedii naturale (ca usturoiul) nu sunt scumpe, sunt testate, sigure si gustoase.

Oamenii zilelor noastre incep sa constientizeze beneficiile sale si evita contactul cu medicul, care le va prescrie intotdeauna tratament medicamentos, indiferent de situatie.

Ei bine, oameni buni, cred ca totul tine de fiecare dintre voi! Sunt alegerile voastre, caci sunteti raspunzatori de sanatatea voastra. Puteti sa acceptati acest lucru si va folositi de ingredientele si legumele oferite de natura ca sa va imbunatatiti si protejati sanatatea in general.

16 dintre cele mai bune analgezice ale naturii

Christina Sarich | Te doare? Nu trebuie să ajungi la farmacie sau la medicul tău; există literalmente sute de analgezice naturale care vă așteaptă în abundența naturii. Puteți conta pe plante și ierburi pentru a atenua totul, de la dureri de artrită, la dureri de cap, la arsuri – citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Multe medicamente farmaceutice, în timp ce sunt eficiente și utile uneori, pot fi periculoase, dar există o altă soluție pentru problema dvs. de durere. “Aproape întotdeauna, dacă găsim medicamente care fac acest truc, găsim o plantă care face același truc – și o face mai sigur”, remarcă botanistul James A. Duke, dr., Autor al Ghidului de Farmacie Verde pentru Healing Foods.

James N. Dillard, MD, autor al soluției de durere cronică, spune:

“Indiferent de cât de bine le este prescrisă medicația, suferinzii cronici nu primesc o ușurare completă. Este o enormă problemă, iar comunitatea medicală face un lucru rău care o rezolvă.”

Înainte de a face orice altceva, totuși, trebuie să renunți la mâncarea nesănătoasă care alimentează sistemul nervos al organismului. Dieta modernă occidentală este compusă din alimente foarte rafinate, zaharuri și carbohidrați rafinați, în timp ce lipsite de fructe, legume, cereale integrale, etc, va bloca capacitatea altor remedii non-farmaceutice de a opri durerea.

Odată ce ați făcut acest lucru, puteți să vă îndreptați către multe plante care se livrează cu adevărat. Există, de asemenea, peste 60 de uleiuri esențiale diferite pentru durere care au proprietăți analgezice. Analgezic înseamnă că o substanță a demonstrat că ușurează sau reduce durerea. Atât de multe plante au proprietăți de ameliorare a durerii.

Iată doar câteva analgezice naturale.

15 analgezice naturale

1., 2. și 3. Ginger, Turmeric şi busuioc- Acest set de ierburi formează un fel de trinitate în medicina ayurvedică. Toate acestea au proprietăți antiinflamatorii. Turmeric (un ingredient curry) conține curcumine care ușurează condițiile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă și psoriazisul, potrivit Institutului de Cercetare Metodistă din Indianapolis. Fiecare planta are o baza de date stiintifica proprie, spune James Dillard, MD, autor al solutiei de durere cronica.

Gheara diavolului (Harpagophytum procumbens) – Aceasta planta este de fapt excelenta pentru tratarea numeroaselor conditii de sanatate, printre care se numara probleme hepatice si arsuri cardiace. De asemenea, are efecte anti-inflamatorii și poate reduce durerea din artrită, dureri de cap și disconfort scăzut în spate. Centrul Medical al Universității din Maryland a publicat câteva studii care au avut un mare succes în tratarea osteoartritei cu ghearele diavolului.

Frunze de mesteacan (Betula Lenta) – frunzele din arborele de mesteacan acționează cum acţionează cortizonul, un medicament pe bază de rețetă folosit pentru a trata tulburările endocrine, artrita, lupusul, boala pielii, tulburările autoimune și multe altele. Un compus chimic principal găsit în frunze de mesteacăn este salicilatul de metil, similar cu acidul salicilic utilizat în aspirină. Este anti-spasmodic, analgezic, astringent, antifungic, diuretic, detoxifiant, reduce deteriorarea oxidantă a pielii (oprirea ridurilor) și îmbunătățește circulația. De asemenea, promovează secrețiile enzimatice în organism. Este cu adevărat unul dintre primii utilizatori puternici de durere folosiți vreodată.

Uleiul esential Wintergreen – De asemenea, printre uleiurile naturale, Wintergreen Essential Oil contine 85-99% salicilat de metil, aceeasi componenta a aspirinei.

Coaja albă de salcie (Salix alba) – Ingredientul activ în salcia albă este salicina, pe care organismul o transformă în acid salicilic. Acoperirea acestui copac scade nivelul de prostaglandine al organismului, compuși hormonali, care pot provoca dureri, dureri și inflamații. Mai mult, coaja de salcie albă nu deranjează stomacul sau cauzează sângerări interne ca multe aspirine de tip over-the-counter. Întoarceți-vă la această plante pentru a vă scuti de crampe menstruale, dureri musculare, artrită sau după intervenția chirurgicală la genunchi sau șold deoarece aceasta promovează fluxul sanguin și reduce inflamaţia.

6 alimente și ierburi pentru artrită și durere inflamatorie

Capsaicina (capsicum) – găsită în ardei iute, acest remediu natural face minuni pentru durere. Capsaicina, ingredientul activ de reducere a durerii, desensibilizează temporar receptorii nervilor numiți fibre C care provoacă răspunsul la durere. Capsaicina diminuează, de asemenea, durerea timp de 3 până la 5 săptămâni, în timp ce fibrele C își recapătă senzația. O singură aplicare de 60 de minute la pacienții cu durere neuropată a produs o ameliorare eficientă a durerii de până la 12 săptămâni. Pacientii de la Centrul de New England pentru dureri de cap si-au redus migrena si intensitatea cefaleei prin aplicarea de crema capsaicina in pasajele lor nazale.

Acidul gama-linolenic (GLA) – GLA poate fi găsit în numeroasele uleiuri de semințe. Potrivit Universității din Maryland, persoanele care consumă acești acizi grași esențiali pot să reducă durerea nervoasă asociată cu afecțiunile diabetice.

Cireșe – Datorită prezenței compușilor numiți antociani – aceleași fitonutrienți care dau cireșelor o nuanță de rubin bogată – puteți conta pe cireșe pentru a diminua durerea. Muraleedharan Nair, dr., Spune: “Ei blochează inflamația și inhibă enzimele durerii, la fel ca și aspirina, naproxenul și alte antiinflamatoare nesteroidiene.” Cireșele se spune că au cel mai mare conținut antiinflamator al oricărui produs alimentar, remedierea unor probleme cum ar fi artrita.

Aquamin – derivat din alge marine rosii, aquamin este un puternic reductor de durere, de asemenea. Într-un studiu publicat în Nutrition Journal, din 70 de voluntari, utilizatorii Aquamin au redus durerea artritei cu 20% într-o lună și au avut o rigiditate mai mică decât pacienții care au luat un placebo. Ajutand la diminuarea inflamatiei si ajuta la construirea oaselor, aquaminul este bogat atat in calciu cat si in magneziu.

Arnica – o frecare excelentă pe bază de plante care se folosește după sporturi intense, o leziune acută sau chiar o intervenție chirurgicală ulterioară, arnica este un binecunoscut ucigaș de durere printre sportivi și yoghini. Este derivată dintr-o floare europeană și are proprietăți antiinflamatorii, deși adevărata natură a acțiunii sale de vindecare este încă necunoscută.

Mentha piperita – Mentă este cel mai adesea folosit ca remediu natural pentru durerile de dinți, disconfort la balonare și gaz, condiții articulare, iritații ale pielii, dureri de cap și dureri musculare.

Boswellia – Această plantă este obținută din arborele de tămâie. Rășina sa este utilizată pentru a contracara reacțiile chimice care provoacă inflamații și, astfel, durerea. Oamenii de știință ayurvedici au folosit de secole Boswellia pentru a trata afecțiunile artritice, precum și boala inflamatorie intestinală.

Bromelain – Acest reducător natural de durere provine din enzimele prezente în tulpinile de ananas. Cercetarile arata ca reduce nivelul de prostaglandine, care sunt hormoni care induc inflamatia. Bromelaina poate aduce beneficii persoanelor cu artrită și afecțiuni marcate de tensiune musculo-scheletică (cum ar fi sindromul TMJ), în plus față de cei care suferă de inflamație asociată traumei. Enzima promovează de asemenea vindecarea în mușchii și țesuturile conjunctive.

Suc de afine – Având o criză de ulcerită? Ulcerele sunt de obicei rezultatul unui agent patogen numit H. pylori care atacă mucoasa stomacului și intestinelor subțiri, dar sucul de afine poate să-l omoare – reducând durerea. În loc să vă întoarceți la antibiotice, distrugeți bacteriile care cauzează ulcere și infecții ale tractului urinar cu afine.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !