GUVERNUL SARE CU BANI ! Veşti bune pentru mulţi români. Guvernul promite că va vira banii până la sfârşitul lunii martie

Guvernul promite ca va inapoia, pana la finalul lunii martie, sumele datorate celor care s-au trezit cu bani mai puţini pentru concediile medicale şi de maternitate.

Situaţia a fost cauzată de modificarea cuantumului de contribuţii sociale datorate, care acum se face în funcţie de salariul mediu brut.

După ce a fost acuzat că strânge bani la buget pe spatele bolnavilor şi a mamelor, Executivul a decis să dea o ordonanţă de urgenţă, prin care practic va plafona CAS in cazul acestor concedii.

Eugen Teodorovici: Mamele şi cei care sunt în concediu medical nu vor primi mai puţini bani
Scăderea veniturilor pe perioada concediilor medicale vine după ce povara contribuţiilor sociale a crescut pentru angajat, iar guvernul a decis şi scoaterea plafonului prin care e calculată contribuţia la pensie.

Un angajat plătit cu salariul mediu pe economie şi care este acum în concediu medical pierde la venit în jur de 10% faţă de decembrie 2017, iar paguba creşte pe măsură ce Ministerul Finanţelor întârzie cu o soluţie concretă. De exemplu, în Educaţie, miile de angajaţi cu probleme de sănătate pierd, în medie, 20% din indemnizatie.

Un profesor bolnav de cancer, de exemplu, a pierdut 260 de lei la indemnizaţia de concediu, adică 15% din venit, semnalează Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

O ordonanţă de urgenţă care să ″corecteze″⁣ problemele va fi adoptată de Cabinetul Dăncilă. ”Toti cei aflaţi în concedii, că sunt mame, că sunt din alte motive, că sunt bolnavi de cancer sau oricine altcineva, în cazul în care va avea diferenţe de plătit faţă de anul trecut, acest lucru se va plafona la nivelul lui 2017, deci nimeni nu va plăti în plus faţă de ce a a fost în 2017, nimeni nu va pierde″, susține Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe.

Potrivit unei variante de lucru a ordonanţei pregătite de Finanţe, contribuţiile vor fi plafonate la nivelul anului 2017, iar angajaţii care au avut de pierdut până acum îşi vor primi banii înapoi de la angajatori până pe 31 martie.

5 Minciuni pe care companiile de publicitate îşi doresc să le crezi

Fiind obișnuiți cu prezența lor constantă, nu le acordăm atenție în mod conștient și nu putem realiza impactul negativ extraordinar pe care îl au asupra noastră și asupra lumii.

Mai jos sunt cinci minciuni destul de dăunătoare pe care reclamele doresc să le credeți și pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a evita căderea în capcană.

Sunteți incomplet. Anunțurile fac tot posibilul pentru a vă convinge că nu sunteți de ajuns așa cum sunteți. Odată ce au reușit să te facă să te simți rău despre tine, îți oferă o soluție pentru a te face să te simți bine din nou: aceea de a cumpăra produsele pe care le vând.

Tot ce aveți nevoie este de vânzare. Anunțurile vor să te convingă să crezi că orice poți dori poate fi cumpărat. Vrei să te simți încrezător? Atunci cumpărați această mașină strălucitoare! Crezi că nu ești atrăgător? Cumpără aceşti pantofi! Esti stresat? Consumă aceste pastile magice!

Posesiile materiale sunt tot ce contează în viață. O altă minciună dăunătoare promovată prin publicitate este că dobândirea de lucruri materiale este cheia pentru a trăi bine. Nu trebuie să căutați în altă parte fericirea și împlinirea, cum ar fi urmărirea pasiunilor dvs. sau construirea unor relații sănătoase cu oamenii – există întotdeauna un produs care poate înlocui toate aceste lucruri.

Succesul este măsurat de lucrurile pe care le dețineți. Anunțurile încearcă să te păcălească în a crede că dacă ai lucruri mai mici și mai rele decât cei din jurul tău, atunci ești o persoană care trebuie privită în jos și că singurul mod de a-ți dovedi importanța este să ai mai multe lucruri mai bune decât altii. Prin urmare, reclamele vă îndeamnă să vă comparați în mod constant cu ceilalți și să concurați.

Consumul fără sfârșit este normal. În cele din urmă, poate chiar cel mai important, anunțurile încearcă să te convingă că scopul tău în viață este de a consuma, și că numai prin acest lucru te vei potrivi în societate. În consecință, acestea vă pot complica foarte mult viața, subliniind că veți urmări în mod constant următorul lucru bun, indiferent de cât de risipitor este acest comportament și de consecințele negative pe care le are asupra planetei.

După cum puteți înțelege, singurul scop al reclamei este să vă vândă lucruri astfel încât companiile și corporațiile să poată obține un câștig economic și tacticile pe care le folosesc pentru a face asta sunt hidoase și înșelătoare. Cu cât realizați mai repede acest lucru și nu mai cumpărați minciunile, cu atât veți putea trăi mai liber, fără să simțiți presiunea constantă de a pierde timpul, energia și resursele finite ale pământului pentru a vă satisface nevoile artificiale.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !