Rasturnare de situatie! Anuntul facut de tatal educatoarei din Timisoara care si-a ucis fetita

Tatăl educatoarei care și-a ucis copilul de patru ani a făcut dezvăluiri. El a afirmat că fiica lui, Oana Neț, nu a dat nicio clipă senzația că ar avea probleme de comportament. Acesta a mai declarat că atât el, cât și mama criminalei sunt debusolați de ceea ce s-a întâmplat.

Oana Neț, educatoare și mamă, și-a înecat fiica de doar patru anișori în cadă, apoi a încercat să-I taie venele. La rândul ei, a vrut să se sinucidă, dar nu a reușit. A sunat la Poliție după șase ore și a anunțat abominabila faptă. A fost reținută pentru 30 de zile.

În timpul interogatoriului, femeia a declarat că nu-și poate explica gestul, dar că în ultimele zile a fost măcinată de gândul divorțului de soț.

„Aşteptăm analizele, aşteptăm să putem legătura cu ea. Nu ştim, nu putem declara nimic. Nu am avut nicio sursă, niciun indiciu (n.r. – referitor la posibile probleme din viaţa femeii). Nimic, nimic. Noi am fost rupţi de realitate. Suntem debusolaţi,” a declarat tatăl Oanei Neț, conform Adevărul.

Oana Neț provine dintr-o familie bună!
Bunica unei fetițe care învață la grădinița din Murani, acolo unde Oana Neț profesa, a mărturisit că nimeni nu poate înțelege cum a fost în stare de așa ceva.

„Provine dintr-o familie bună. Mama ei e cu pregătire, a fost învăţătoare atâţia ani. Sunt o familie de oameni deosebiţi. A fost un şoc. O fi avut săraca un moment de slăbiciune sau probleme cu soţul său, cum am văzut. Nu ştiu ce discuţii a avut de a împins-o să facă aşa un gest. Suntem şocaţi cu toţi. Nu putem să credem că a fost în stare de aşa ceva. Pentru fetiţă a fost o mamă foarte bună. A iubit-o enorm pe fetiţă. Noi nu am ştiut să fi avut probleme cu soţul,” a explicat femeia, potrivit sursei citate.

sursa:cancan.ro

Te-ai intrebat vreodata daca stresul poate provoca acneea? Afla aici raspunsul
Experții spun că asociațiile dintre stres și acnee sunt acum bine stabilite.

 

Cand am intrat in studiul nostru, am fost sigura de rezultatele – am crezut ca am putea dezvalui unele mituri, spune dr. Alexa Kimball, profesor de dermatologie la Beth Israel Deaconess Medical Center. Se referă la un studiu pe care ea și colegii l-au efectuat în 2003, când legăturile dintre stres și acnee erau în mare parte anecdotice. Dar cercetarile lui Kimball asupra studentilor au descoperit ca stresul ar putea declansa intr-adevar un episod de acnee. Și cu cât stresul este mai mare, cu atât este mai pronunțată acneea.

De atunci, multe studii de urmărire au ajutat la elucidarea relației dintre hormonii de stres și zits. În timp ce stresul nu este singura cauza a acneei – vârsta, hormonii, bacteriile producătoare de acnee și alți factori sunt la mijloc – este evident că stresul poate declanșa anomalii și poate face mai rău problemele de acnee existente.

Stim ca exista mai multe lucruri care se intampla aici, spune dr. Adam Friedman, profesor asociat de dermatologie la Universitatea George Washington. El indică un hormon legat de stres numit CRH sau hormon eliberator de corticotrofină, ca un vinovat. CRH se poate lega de receptorii din glandele sebacee ale pielii, iar legarea determină producția de ulei a pielii – care poate provoca cosuri.

Aceste glande sebacee sunt, de asemenea, organe imune, si pot crea inflamatie, adauga Friedman. La sfarsitul zilei, o acnee este o inflamatie necorespunzatoare si, prin urmare, inversarea raspunsului imun poate exacerba umflarea sau inrosirea.
Chiar mai multe vesti proaste: “Stim ca atunci cand oamenii sunt stresati, exista o crestere a semnalizarii nervoase care cauzeaza mancarimi”, spune el. “Acest lucru poate face ca oamenii să se scarpine sau să-și lezeze pielea, ceea ce poate crea și umflături și roșeață”.

În afară de acește idei despre acnee legate de stres, Kimball spune că senzația de frământare poate provoca, de asemenea, oamenilor să doarmă prost, să consume alimente mai puțin sănătoase și să se desprindă de rutinele lor obișnuite de îngrijire a pielii – toate acestea ar putea promova în continuare acneea.
Până în prezent, toate aceste aspecte au legătură cu stresul pe termen scurt sau “acut”. Dar stresul cronic ar putea afecta, de asemenea, durata și rezoluția acneelor. Există dovezi că stresul cronic poate afecta sistemul imunitar în moduri care încetinesc vindecarea, spune Friedman. Dacă aveți de-a face cu stresul de durată, acneea se poate stinga în jurul valorii de mai mult timp, și ar putea fi mai probabil să ducă la cicatrizare, spune el.

Ca și cum toate acestea nu ar fi destul de rele, există cercetări că acneea este în creștere în rândul femeilor.

“Vedem mai multe acnee la femeile adulte decât am văzut vreodată, și există teorii că stresul ar putea fi o influență”, spune Kimball. Un studiu efectuat în anul 2014 în Arhivele de Cercetare Dermatologică, a speculat că zgomotul urban și presiunile socio-economice crescătoare ar putea fi un factor de creștere a acneei adulte feminine.

Ce poate face o persoană pentru a preveni apariția stresului legate de acnee? Practica tehnicilor dovedite de reducere a stresului este un început bun.
Meditația și exercițiul de meditație sunt două crize de stres susținute de cercetare. Deci, sunt tai chi și yoga. Când vă aflați la lucru, organizarea spațiilor dvs. – atât reale, cât și virtuale – și tăierea e-mailului dvs. permanent de verificare a obiceiului poate ajuta, de asemenea. Kimball recomandă de asemenea să practicati regimurile tipice de alimentație, somn și îngrijire a pielii.

În cele din urmă, dacă puteți observa un eveniment stresant la orizont, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor. “S-ar putea să prescrie unele tratamente topice mai agresive sau antibiotice orale sau alte lucruri care ar putea ajuta”, spune Kimball. “Toate tratamentele noastre sunt mai bune la prevenirea acneei decât la tratarea acesteia, așa că dacă știți că aveți o nuntă sau ceva stresant vine, spuneți dermatologului dumneavoastră”.

Sursa: health.com

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !