loading...

Veşti proaste pentru sute de mii de şoferi din România. Tarifele pentru asigurările auto vor creşte

A mai rămas puțin timp până când Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) va intra în vigoare, iar printre persoanele care vor beneficia de această lege se numără șoferii. Aceștia vor putea cere ștergerea informațiilor din istoricul accidentelor rutiere, însă acest lucru va duce la creșterea asigurărilor, atrag atenția specialiștii.

Ținând cont de faptul că toți asiguratorii și brokerii de asigurări folosesc, la încheierea unei polițe de asigurare, baza de date CEDAM în care sunt trecute toate accidentele produse în trafic, prețul unei asigurări ar putea să crească, întrucât începând cu data de 25 mai, cei care administrează CEDAM vor fi obligaţi să permită clienţilor să îşi şteargă printr-o aplicaţie electronică accesul la datele personale, în cazul în care există „un motiv întemeiat”, scrie a1.ro.

Atunci când această lege va intra în vigoare, asiguratorii nu se vor mai putea folosi de sistemul Bonus-Malus (să-i fie pusă o asigurare mai ieftină sau mai scumpă în funcţie de istoricul din trafic), fapt pentru care aceștia ar putea să crească tarifele la asigurare.

Sursa: romaniatv.net

Iubitorii de prăjituri cu mere sigur nu vor putea rezista acestui desert delicios

Tort de mere delicios. Această rețetă este o adevărată minune

Blatul îl puteți pregăti într-o oală rezistentă la coacere sau într-o formă de tort cu pereții detașabili. Acest tort va deveni preferatul familiei!

Ingrediente:

– 100 g unt

– 250 g zahăr

– 7 linguri făină

– 7 linguri zahăr

– 1 plic zahăr vanilat

– 6 ouă

– Coaja rasă de la o lămâie

– 1 lingură pesmet

– 7 mere mari

– 6 lunguri apă

– Dulceață

– Frișcă

Mod de preparare

Într-un vas de 3 litri punem 100 g unt tăiat felii, 250 g zahăr și pesmetul, apoi întindem pe fundul vasului. Spălăm merele și le scoatem sâmburii. În locul sâmburilor punem dulceață, după gust. Așezăm merele în vasul pregătit mai sus. Le punem de jur împrejur și punem un măr și în mijlocul vasului.

Punem la cuptor și lăsăm până se topește untul și zahărul. Cât timp merele sunt în cuptor, pregătim blatul. Frecăm gălbenușurile împreună cu 7 linguri de zahăr, adăugăm încet 3 linguri de apă și amestecăm. Apoi adăugăm făina și spuma bătută din albușuri amestecată cu cele 3 linguri de apă rămase.

Amestecăm cu grijă spuma cu crema de gălbenușuri. Scoatem merele din cuptor, lăsăm puțin să se răcească, apoi turnăm compoziția pregătită mai devreme peste mere și punem totul înapoi la cuptor.

Coacem la foc mic.

Când s-a copt scoatem tortul din cuptor, iar dacă ne dorim să fie mai suculent, îl stropim cu puțin suc de mere. După câteva minute punem un platou peste vas și răsturăm tortul. Lăsăm să se răcească, apoi ornăm cu frișcă. Dacă doriți, puteți să pregătiți acest tort și într-o formă de tort cu pereții detașabili, dar e important să aibe pereții înalți. Forma de tort trebuie tapițată cu hârtie de copt, să evităm să se scurgă untul cu zahărul din ea.

Poftă bună!

Citeste si: Desert cremos si aerat in doar 5 minute: gingas si usor! Este permis si celor care sunt la dieta

Un desert aerat si cremos in acelasi timp. Poate fi chiar un mic dejun delicios, atunci cand ai pofta de ceva dulce in prima parte a zilei.

Ingrediente:

5 oua

220 g crema de branza, la temperatura camerei

400 ml lapte condensat

1 lingura coaja de lamaie

2 linguri zeama de lamaie

½ lingurita esenta de lamaie

zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma. Separi albusurile de galbenusurile si le lasi sa ajunga la temperatura camerei. Bati crema de branza pana devine pufoasa, adaugi laptele condensat pentru prajituri si mai mixezi un minut. Adaugi galbenusurile, coaja, zeama de lamaie si esenta de lamaie si mai bati 2-3 minute. Separat, bati albusurile spuma tare. Incorporezi jumatate din bezea in crema de branza, iar dupa ce s-a omogenizat pui restul de bezea.

Torni compozitia in forme si o tii la cuptor 30-40 de minute. Dupa ce s-a racorit, o pudrezi cu zahar.

Citeste si o reteta de crema de zahar ars

Ingrediente:

1 litru de lapte

8 oua

o cana de 200 gr cu zahar pentru crema

o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel

1 plic cu zahar vanilat

1 sticluta esenta de rom

Mod de preparare:

Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii pentru ca risti sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat. Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain-marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate pana cand se rumeneste. Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore.

Sursa: sanatateinbucate.com

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !