Vești proaste pentru cunoscuta jucătoare de tenis:

Fosta mare campioană braziliană Maria Esther Bueno, care a fost liderul mondial în tenisul feminin, este în stare „gravă” într-un spital din oraşul Sao Paulo. Acolo a fost internată luna trecută, au anunţat miercuri medicii săi, citaţi de EFE.

Fosta jucătoare a fost diagnosticată anul trecut cu cancer, iar în ultimele luni a suferit complicaţii. Informaţia că Bueno a fost internată la mijlocul lui mai a apărut doar în această săptămână.

Câştigătoare a 19 turnee de Mare Şlem, Maria Esther Bueno, este considerată cea mai bună jucătoare de tenis pe care a avut-o Brazilia.

Bueno a intrat în Hall of Fame-ul tenisului în 1978. În ultimii ani, ea a comentat turnee importante.

Născută pe 11 octombrie 1939 la Sao Paulo, în Brazilia, Maria Esther Andion Bueno și-a pus amprenta asupra tenisului mondial la sfârșitul anilor ’50 și în anii ’60.

Maria Esther Bueno este în stare gravă la spital
În 1958, înainte de a împlini 19 ani, a câștigat primul titlu de Mare Șlem, dublu la Wimbledon, împreună cu americanca Althea Gibson. În 1959 a devenit prima jucătoare sud-americană care câștigă turneul de simplu pe iarba londoneză.

În același an a câștigat și US Open, devenind prima jucătoare din afara Americii de Nord care reușește această dublă.

Aceste victorii au transformat-o pe tenismena de nici 20 de ani într-o eroină națională. Motiv pentru care Președintele Braziliei a organizat o paradă.

Mai târziu un timbru a fost emis pentru a celebra performanțele sportivei.

A fost, însă, doar începutul unei cariere în care brazilianca a jucat nu mai puțin de 35 de finale de Mareș Șlem, la simplu, dublu și dublu-mixt, câștigând 19 titluri.

Citește și Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Cele mai multe reușite au venit la dublu, Maria Bueno devenind, în 1960, prima tenismenă care reușește Marele Șlem. Atunci a câștigat toate cele patru mari turnee în același sezon (cu britanica Christine Truman Janes la Australian Open și cu americanca Darlene Hard la Roland Garros, Wimbledon și US Open).

sursa:huff.ro

Ce efecte are alcoolul asupra creierului tau

Alcoolul este atât de omniprezent în cultura noastră, încât este mai ușor să ne prefacem ca nu e chiar atat de rău, decât să ne gândim să îl abandonăm în favoarea unei sănătăți mai bune, a clarității mentale și a conștiinței spirituale. Și, deși nu există nici o îndoială că băutul poate fi distractiv și fără îndoială că nu va dispărea, este totuși fascinant să vedem cum o substanță atat de dăunătoare ca alcoolul poate fi legală și acceptată atât de bine în timp ce alte substanțe similare sunt pedepsite atât de sever.

Știm de ceva vreme că băutorii ocazionali sunt sensibili la dezavantajele alcoolului, iar unele cercetări spun că poate provoca şi cancer. Cele mai recente cercetări privind efectele nocive ale alcoolului privesc modul în care afectează creierul.

Într-un studiu publicat în iulie 2017 în jurnalul medical The BMJ, cercetătorii au prezentat dovezi care susțin ipoteza că alcoolul este foarte dăunător pentru anumite zone ale creierului.

“Studiul a fost făcut pe 550 de barbati si femei timp de 30 de ani, măsurand structura creierului si functia lor pentru a determina modul in care consumul de alcool afecteaza mintea in timp. Ceea ce au descoperit este că, cu cât mai mult au baut oamenii, cu atat mai multa atrofie a avut loc în hipocampul creierului, o structură din creier care joacă un rol în memorarea amintirilor. Cel mai mare risc a fost pentru persoanele care au baut 17 bauturi standard sau mai mult de alcool pe saptamana. Dar chiar si la cei care beau moderat s-a vazut un risc ridicat pentru schimbari cognitive.”

Hipocampul joacă un rol important în reglarea sistemului limbic al organismului și a memoriei, ceea ce explică de ce oamenii în stare de ebrietate sunt bine cunoscuți pentru o mișcare letarhică, o memorie slabă și leşin.

Acest studiu evidențiază, totuși, faptul că băutorii obișnuiți pot prezenta o atrofie continuă a hipocampului, ceea ce înseamnă că, pe măsură ce anii trec, efectele compuse, creând probleme serioase de sănătate pe măsură ce îmbătrânim.

Pe măsură ce metodele de cercetare îmbunătățesc, învățăm mai multe despre modificările cognitive ale creierului la persoanele care beau în mod regulat. Semnificația acestor evoluții este cel mai bine înțeleasă, privindu-se exaltarea culturală a alcoolului ca ceva inofensiv în moderație și ceva care, presupunând, oferă o mulțime de beneficii pozitive.

“Pe măsură ce metodele de investigare a asocierii dintre alcool si sanatate sunt rafinate, dimensiunea beneficiilor aparente se reduce substanțial.”

Există o serie de aspecte profunde și dezastruoase ale consumului de alcool, care sunt opuse întelegerii noastre că este legală și răspândită în societatea noastră, dacă nu considerați că “boala cronică” este un model de afaceri în lumea de astăzi. Medicina beneficiază financiar de la persoanele a căror sănătate este în declin continuu, iar substanțele naturale care îmbunătățesc efectiv sănătatea, oferind în același timp experiențe de recreere plăcute, continuă să fie persecutate.

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !