AD

SANATATE

Căpușe? Un fleac, le-am ciuruit!

todaymai 5, 2017 3

Background
share close
AD
AD

După cum se vede, vara începe ușor, ușor să-și facă simțită prezența și odată cu ea vin și problemele specifice. Una dintre problemele spinoase din România în perioada primăverii este apariția căpușelor, monstrul malefic ce nu ne dă pace an de an, subiectul intens mediatizat, dar într-un mod care provoacă panică.

Ce sunt căpușele?

Căpușele sunt insecte parazitare ce trăiesc pe corpul celui înțepat până în momentul îndepărtării și se hrănesc cu sânge. Mușcătura lor nu provoacă durere și de aceea nu simți în momentul în care ești înțepat.

Bună parte din aceste insecte parazitare nu transmit boli sau viruși, însă altele determină apariția bolii Lyme, care este un tip de meningoencefalită.

Dimensiunile unei căpușe sunt cam de mărimea unei gămălii de ac, iar culoarea lor este neagră. Ele se atașează de gazdă prin contact fizic și se găsesc pe firele de iarbă înalte, pe plante sau pe animale.

Atunci când gazda este umană, căpușele preferă locurile ascunse ale corpului, zonele greu accesibile și încheieturile.

Ce faci dacă ești mușcat de o căpușă?

În cazul în care sunteți mușcat de o căpușă, aceasta trebuie îndepărtată complet din corp pentru a nu mai avea probleme și zona trebuie dezinfectată.

Pentru a îndeparta o căpușă folosește o pensetă cu ajutorul căreia, prin răsucire, se scoate musafirul nedorit. În cazul în care tragi și nu răsucești, poți rupe căpușa și capul acesteia să rămână în corpul tău, ceea ce înseamnă că problema nu a fost stopată.

Leac băbesc, dar eficient, pentru a scăpa de o căpușă

S-a transmis pe cale orală, din bătrani, faptul că aceste insecte parazite iubesc mirosul de fosfor și că un băț de chibrit este tocmai potrivit pentru îndepărtarea lor. Se poate umezi ușor fosforul bățului de chibrit și cu acesta trasați cercuri în jurul căpușei care v-a înțepat. Când simte mirosul, iese singură. Am folosit acest procedeu pe mine însumi și a dat rezultate!

În cazul în care metoda cu bățul de chibrit stins nu este ok, poți aprinde câteva paie în apropierea mușcăturii și efectul este și mai rapid  – căpușa iese singură.

Cum previi mușcătura de căpușă?

Pentru a putea totuși să ne bucuram de natură și de soare fără a avea probleme noi și copii noștri, putem achiziționa din farmacii sau din magazinele specializate soluții de tip spray împotriva căpușelor, atât pentru adulți cât și pentru copii, și problema e ca și rezolvată.

Să aveți o vară așa cum meritați, productivă, cu soare și iarbă verde și fără de căpușe și dacă și în acest caz, după ce urmați toate sfaturile prețioase tot sunteti mușcati de o căpușă, atunci înseamnă că nu ați fost cuminți.

Hai, pa!

Articol scris de Gavriliu Sergiu

SURSA: aquiahora.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com