Bacalbasa va fi suspendat 6 luni din PSD, din cauza comportamentului din Parlament: „Imi pare rau ca am raspuns la provocari”

Surse din PSD citate de News.ro au anuntat ca deputatul Nicolae Bacalbasa va fi suspendat timp de 6 luni din partid, din cauza comportamentului obscen din plenul Parlamentului.

El a declarat ca din punct de vedere uman a raspuns unei provocari in timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodamant neplacut pentru el.

„Din punct de vedere uman, am raspuns la o provocare in timp ce eram huiduit. Una dintre persoane ma huiduia si lovea cu mai mare violenta; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorala, asta din punct de vedere uman.

Din punct de vedere politic, am avut slabiciunea sa raspund la o provocare a adversarilor si aici a fost o greseala, o slabiciune umana, care pentru un om politic nu este admisa, si ca atare am fost sanctionat pentru ca am calcat cumva linia trasata de partid in relatia cu terti”, a declarat, pentru News.ro, Nicolae Bacalbasa.

Intrebat daca ii pare rau pentru cele intamplate, Bacalbasa a raspuns:

Imi pare rau ca am raspuns la provocari. Acum imi pare bine pe de alta parte ca desi am facut un puseu de hipertensiune in momentul acela, nu am cazut pe jos, nu am ologit, nu am facut hemoragie cerebrala. Deci din punctul meu de vedere, pentru mine biologic, acea provocare s-a terminat bine. Din punct de vedere politic, a fost un deznodamant neplacut si care a lovit indirect si interesele partidului meu care m-a sanctionat”, a mai spus deputatul.

El a precizat ca timp de sase luni cat va fi suspendat isi va desfasura activitatea parlamentara, iar ulterior va reveni in PSD.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat marti, in cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidentialelor din 2009, un atac dur la adresa opozitiei.

El a spus despre o colega parlamentar – careia nu i-a rostit numele – ca face fractura „daca mai da cu labele”, afirmatia sa fiind urmata de gesturi obscene.

In semn de protest fata de declaratia acestuia, parlamentarii USR au parasit sedinta de plen.

Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbasa de la tribuna.

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit si i-a cerut lui Nicolae Bacalbasa sa-si incheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a tinut cont.

Bacalbasa si-a continuat atacul, spunand despre o colega parlamentar careia nu i-a rostit numele ca va face fractura daca „mai da cu labele”, a aratat o serie de semne obscene.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa …votezi”, a spus deputatul PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbasa va reprezenta subiect de discutie in cadrul sedintei Comitetului Executiv National de miercuri, in conditiile in care nu este in regula sa existe astfel de iesiri obscene in Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoana fizica”.

sursa:stirileprotv.ro

loading...
Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !