EXCLUSIV! Am intrat în posesia mesajelor ţinute până acum ”la secret”! Ce ameninţări i-a trimis jihadistul Umar Al-Amen lui Sabbagh: ”Vom ataca România şi…”

În urmă cu doi ani, Christian Sabbagh a fost abordat de jihadistul craiovean Luigi Boicea prin intermediul unei reţele de socializare, sub pseudonimul Umar Al-Amen Ibn Marwaan. În timpul conversaţiei, Boicea i-a dezvăluit jurnalistului o serie de informaţii care l-au pus pe gânduri şi l-au determinat să înainteze o plângere în baza căreia s-a început investigarea craioveanului.

În urmă cu câteva zile, Luigi Boicea a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, cu executare, după ce s-a demonstrat că luase legătura cu Statul Islamic şi fusese instruit despre cum să comită acte de terorism.

Jurnalistul a explicat pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, cum a ajuns să pună autorităţile pe urmele lui Boicea. În convorbirea cu Christian Sabbagh, Luigi Boicea – jihadistul din Craiova – foloseşte aliasul Umar Al-Amen Ibn Marwaan.

„Teroriştii au pus mâna pe nişte avioane, dar nu au reusit să aibă un turn de control. Informaţiile pe care mi le-a dat în timpul conversaţiei m-au făcut să cred că în spatele lui se află şi alţii, pentru că nu le putea obţine un puşti din Craiova. Scria în limba engleză ca să creeze impresia că vorbeşte în numele unui terorist arab. În această investigaţie au fost folosiţi investigatori sub acoperire”, a declarat Christian Sabbagh pentru CANCAN.ro,

Iată mesajele primite de Christian Sabbagh şi depuse la DIICOT, în urma cărora s-a început investigarea lui Luigi Boicea, trimise sub numele de Umar Al-Amen Ibn Marwaan:

L. Boicea: Acum câteva cuvinte. Ce s-a întâmplat înainte de persani e istorie şi aşa trebuie să fie. Ai ales calea cea corectă, presupun. Eşti un bărbat cu soţie acasă, cu serviciu, un om brav, un soţ bun pentru soţia ta, cu un cămin şi copii. Tu, domnule Christian, ai o fată frumoasă. Allah să o binecuvânteze.

C. Sabbagh: Mulţumesc.

L. Boicea: Dar astea sunt doar bucuriile vieţii obişnuite. Înainte de asta, noi am ales să luptăm în numele lui Allah, să ne sigurăm că vom aduce Jannah (n.r. Paradisul în conceptul islamic) în Achira. Am văzut întregul video şi fraţii mei mi-au explicat ce se întâmplă. Allah este în întreg Statul Islamic şi noi avem oameni în toată lumea, chiar şi în România şi Moldova. Noi nu am înţeles de ce video-ul şi postările tale despre noi şi despre Dawlatul Islam fac o propagandă atât de negativă. Numai într-un video care durează 11 minute am auzit atât de multe minciuni. Majoritatea sunt imagini cu războiul purtat de alte grupuri, în special armata prezidenţială. Mai ales cele de la început. Lasă-mă să-şi explic câteva informaţii de bază despre Statul Islamic. Înainte de toate, ideologia noastră este salafistă şi noi ne concentrăm pe Ahlu Sunnah wal Jammah. Pentru a înţelege tu, noi urmăm Coranul şi Sunnah, adică tradiţia Profetului Muhammad (Pacea şi Binecuvântarea lui Allah să fie cu el). Soldaţii şi susţinătorii noştri sunt în toată lumea pentru că noi nu luptăm pentru naţionalism şi facţionalism. Am implementat Statul Islamic după metodologia Profetului. Lasă-mă să-ţi dau un exemplu. Dacă luptătorii Statului Islamic pun stăpânire pe un oraş întreg, femeile vor deveni văduve, pentru că soţii lor mor în luptă. Aceste femei şi copii lor vor deveni mâna noastră dreaptă, iar copiii lor vor fi de asemenea ai noştri. Ne vom căsători cu aceste femei şi le vom face chiar şi copii. Le vom da drepturi şi le vom asigura toate nevoile. Asta este ceea ce Profetul ne învaţă să facem.

C. Sabbagh: Sunt un om corect şi nu încerc să iau apărarea nimănui, însă e posibil ca cine a făcut traducerea pentru tine să nu fi înţeles bine.

L. Boicea: Am înţeles că lucrurile pe care omul tău le-a spus făceau referire la noi.

C. Sabbagh: Cine e Lemme? Îl tot aduci în discuţie?

L. Boicea: Îţi dezvălui ceva ”secret”. Avem arme de distrugere în masă, iar cele mai multe dintre ele vizează Iranul. Avem chiar şi avioane pe care le păstrăm pentru Europa.

C. Sabbagh: În orice caz, România se află în afara acestui război. Noi ducem o politică pacifistă.

L. Boicea: Referitor la încredere. Înainte de a adera la ISIS, ei deja ştiu totul despre tine. Este suficient să le spui numele tău o singură dată.

C. Sabbagh: Să înţeleg că ei mă ştiu şi pe mine.

L. Boicea: Nu vreau să spun nimic care te-ar putea supăra, dar România nu e chiar inocentă.

C. Sabbagh: Sper că nu te-am supărat prea tare, încât fraţii tăi să mă pună pe lista neagră.

L. Boicea: România este implicată în coaliţie. Lună de lună, statul tău dă bani coaliţiei. Chiar mai mult decât atât, în România s-a spus oamenilor că noi atacăm Islamul şi pe Profet. Doi jurnalişti au făcut asta.

C. Sabbagh: Nu e adevărat.

L. Boicea: Unul e slab şi celălalt gras. O să-mi întreb prietenii şi o să-ţi spun numele celor doi jurnalişti.

Christian Sabbagh a depus plângere către DIICOT şi SRI în urmă cu doi ani

Christian Sabbagh a sesizat autorităţile în urmă cu doi ani despre ameninţările lansate de Luigi Boicea: ”Către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

În atenţia domnului procuror şef

În datele de 6, 7 şi 13 iulie, am prezentat pe postul Kanal D trei reportaje filmate în timpul unei operaţiuni de evacuare întreprinse în Liban şi Siria. Curajoasa acţiune făcută de Ministerul de Externe al României şi OIM a vizat repatrierea unei familii mixte, româno-siriene.

La scurtă vreme după apariţia primului reportaj, am fost contactat pe pagina oficială de un anume Umar Al-Amen Ibn Marwaan, care mi-a spus că este un lider al mişcării teroriste ISIS şi că a fost autorizat de superiorii săi să poarte o discuţie cu mine. Mi-a dat de înţeles că materialele i-au fost traduse de «fraţii lui români», şi, de asemenea, că ştie despre activitatea mea foarte multe, întrucât aici în România are «foarte mulţi fraţi».
Într-una dintre discuţii, m-a felicitat că am o fetiţă foarte frumoasă şi că speră ca Dumnezeu să aibă grijă de ea, mesaj pe care eu l-am perceput drept o ameninţare. În plus, mi-a spus că va veni şi ziua în care România va fi atacată, întrucât face parte din NATO. I-am cerut să-mi confirme dacă sunt pe lista neagră a celor din ISIS, dar nu mi-a dat niciun răspuns concret.
Având în vedere că ameninţările sunt venite din partea celei mai sângeroase organizaţii teroriste din lume, vă solicit, domnule procuror şef, să luaţi măsurile legale care se impun. Nu mă tem pentru viaţa mea, ci pentru siguranţa copiilor mei şi a colegilor de la postul de televiziune Kanal D!
La îndrumarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismumului din cadrul SRI, vă trimit ataşat, câteva dintre mesajele primite”, a scris jurnalistul în sesizarea către autorităţi  SURSA: CANCAN.RO

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !