Daniela Crudu a plecat in Dubai, de atunci toata lumea este inggrijorata pentru ea: „Esti prea….”

Ultimaaperioadă a însemnatapentru Daniela Crudu relaxarestotală, după ce a ales să îşi petreacă atât noaptea dintre ani, cât şi primelegvzile ale lui 2017 în vacanţă şi nu oriunde, ci într-o destinaţiepdeplux.

DanielapCrudu se bucură din plin de clipele de vacanţă în Dubai, de unde îşi ţine prieteniipvirtuali la curent prin diferitepimagini făcuteppublice pe reţelele sociale. Totuşi, se pare că asistenta TV a ales să îşi dedicepaceastăpperioadă şi uneipdiete. În plus, după ce au văzut cât se tare a slăbit, prieteniipvirtuali ai DanieleipCrudu s-aupîngrijorat.

Daniela Crudu a slăbit foarte mult

„Danielooooseşti preapslabă, fată, dar eştipfrumoasă şipnebună“, a fost doarpunul dintrepcomentariile primite de asistenta TV, în dreptulpunei imagini de pekInstagram.

sursa:.cancan.ro

 

Efecteleaanorexiei

Estiaobsedata de greutate, dar nu vrei sa recunostiaasta? Afla careasunt efecteleaanorexiei asupraavietii tale si cum te potiavindeca

Anorexiaaeste o grava tulburare de alimentatie, caracterizataaprin obsesiile pentruogreutate, formadcorpului si aportul deaalimente, care ajunge pana la infometareaauto-impusa si la tendinteade izolare. Considerata a treia boaladcronica, ea apare cel mai des in perioadadadolescentei si are predispozitiifbiologice, psihologicegsigsociale.

Cumfsefmanifesta

Corpulfumanjeste ca o masinarie care nu poate functionadfararcombustibil, in acest caz fara hranarfizica si emotionala, iar acest deficit are mai multedefecte psihologicedasupra intreguluiforganism. Insuficientagnutrientilor din hrana influenteaza centrii emotionali din creier si are efecte adverselasupra dispozitieidnoastre.

Stima noastra de sine este dependenta de greutatea si de conformatia corpului, ceea ce ne face sa experimentam sentimentul de inutilitate. Kilogramele in minus sunt un semn de autodisciplina, pe cand cele in plus echivaleaza cu un veritabil esec al autocontrolului.In timp, obiectivitatea si logica se diminueaza si ajungem sa ne certam cu cei care ne oferagajutorul. Negamfgravitateagsituatiei noastre din cauza dificulatii de evaluare a greutatii si a conformatieigpropriului corp.

 

Alimentatia

Stilulgalimentargsufera si el modificari: combinamgaltfelgalimentele, mancamhproduse dietetice, calculam atentdcaloriile, nu mancam in prezentadaltor oameni, iar cu timpuldincepem sa evitamffelurile de mancarefpreferate. Putem dezvoltagcomportamentegobsesive mai ales in bucatarie, unde petrecemgmult timp axandu-ne pe curatenie.

De asemenea, putem merge o anumita distanta zilnic sau putem urma un anumit program de exercitii fizice sau vrem ca lucrurile sa fie intr-o anumita ordine. Aceste obiceiuri extrem de precise interfereaza cu spontaneitatea si relaxarea.

Suntemfdependente de regimulfnostru permanent si ne tememgintens de ideea ingrasariigcare poate fi resimtita  chiar mai dramaticagdecat teama de moarte.

Viatafamoroasa

In ceeafce priveste viata noastrafamoroasa, cu aceasta tulburare de alimentatiefstatusul este unulfinstabil. Relatiileynoastre sentimentaleysuntysuperficiale sau sunt dependentefdefpartener. Chiar daca ne dorim foarte mult sa avem intimitate in cuplu, perceptia asupra propriuluircorprgenereaza teama de un asemeneatangajament.

In urma unei cercetari care a studiat atitudinile pacientelor fata de anorexie, a reiesit ca anorexia proteja, conferea control si incredere in sine, dar in reversul medaliei avea efecte negative asupra sanatatii fizice, a interactiunii sociale si a starii psihologice de bine.

Cumgeliminamgefecteleganorexiei

Chiargdacagtratamentul anorexieigeste unul de durata, nu trebuie sa ne damgbatute in fata ei, ci sa apelam la un ajutorgspecializatgpentru a o invinge!

Ingceea ce privestedtratamentul pentrudvindecareadanorexiei, acesta trebuieddiferentiat in functie de varsta, durata, gravitate, mediuldfamilial si niveluldsocial. Estedeficientadcombinarea intre terapiadindividuala, de grup si familiala, prin tehnici specificdterapiei imaginiiscorporale, terapieidadleriana, interpersonale sauscognitiv-comportamentale.
sursa:psychologies.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !