Adrian Ciureanu, eroul de la Mangalia, a fost înmormântat. „Nu ştia să înoate, dar…”

Adrian Ciureanu, tânărul de 30 de ani care şi-a pierdut viaţa marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a salvat de la înec o femeie şi un copil, a fost înmormântat în comuna sa natală, Musăteşti, judeţul Argeş.
Conform rudelor, eroul de la Mangalia nu ştia să înoate prea bine, însă, chiar şi aşa, s-a aruncat în valori pentru a salva femeia şi copilul.

“Nu, nu ştia să înoate, dar el s-a dus când a văzut fetiţa aia şi cu maică-sa şi a zis să le salveze! L-a luat repede apa, repede l-a luat!”, a povestit mătuşa lui Adrian.

“Nu ştia prea bine să înoate. El a sărit cu gândul să salveze femeia aceaa, dar nu ştia. Şi totuşi a sărit! V-am zis, era un băiat foarte bun. Altcineva n-ar fi sărit in locul lui, ar fi lăsat salvamarii să-şi facă treaba”, a completat unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Adrian.

Tânărul de 30 de ani, din judeţul Argeş, aflat pe plaja din Mangalia, a auzit când femeia striga după ajutor. Atât el cât şi soţul acesteia au sărit în valuri pentru a o salva pe aceasta şi pe fetiţa pe care din inconştienţă a luat-o cu ea în apă, în ciuda faptului să scăldatul era interzis.

Când au văzut că tânărul nu mai iese la mal, câţiva oameni au cerut ajutor la 112. O echipă a scafandrilor din Mangalia a ajuns în scurt timp pe plajă. Scufundătorii au cerut la rândul lor, ajutorul colegilor de la Constanţa, pentru că valurile şi curenţii le creau mari probleme.

Salvamarii spun că aceste tragedii se întâmplă pentru că nu există o legislaţie clară care să-i ajute să ia măsuri împotriva celor care încalcă interdicţia impusă de arborarea steagului roşu. Practic, la Mangalia, a pierit în valuri un tânăr care a vrut să facă o faptă bună, în timp ce femeia care a riscat viaţa propriului copil a plecat la scurt timp de pe plajă, fără a fi trasă în vreun fel la răspundere că a intrat în mare când nu avea voie.

16 fapte pe care probabil nu voiai să le afli! După ce vei citi nr. 4, vei înțelege de ce!

Dacă nu suporți adevărul, părăsește chiar acum această pagină (glumesc!). Ceea ce urmează să descoperi sunt niște informații pe care nu toată lumea dorește să le cunoască. Vei înțelege de ce după doar câteva exemple.

1. Odori-don este o o delicatesă japoneză și coreeană. Este literalmente carne vie sau o caracatiță servită pe farfurie.

2. Dacă lași colacul de toaletă în sus după ce tragi apa, trimiți bacterii care provoacă diaree la 25 de cm în aer.

3. Criza apelor din California are efecte aflate în creștere. 82% din populațiile de pești din California sunt susceptibil să dispară, pe măsură ce schimbările climatice accelerează declinul populațiilor deja epuizate.

4. Fiecare copil nenăscut are mustață în uter, care apoi se extinde și îi acoperă întregul corp. Copilul mănâncă acest păr fin și îl excretă după naștere, la prima sa mișcare intestinală.

5. Partea inferioară a pantofilor conține mai multe bacterii decât scaunul de la toaletă. Cu toate acestea, oamenii îi poartă atât în interior, cât și în aer liber, ducând efectiv bacteriile peste tot în casă.

6. În Africa, în decursul unui an, sunt uciși mai mulți elefanți decât se nasc.

7. Aproape jumătate din toate animalele care sosesc în adăposturile americane sunt eutanasiate din cauza lipsei de stăpâni adoptivi și a spațiului.

8. La fiecare 5 secunde, Nike face peste 3.000 dolari. Cum te simți acum că ai aflat asta?

9. Un muncitor din fabrica Nike din Vietnam face 0.00014 de dolari. Cât de nedrept e asta?!

10. Obezitatea ucide peste 30.000 de americani pe an. Multe dintre aceste morți se datorează probabil stilului de viață alimentar nesănătos.

11. Acestea fiind spuse, unul din 8 oameni de pe această lume se culcă în fiecare noapte singur. Probabil asta te va face să te simți mai bine dacă nu ești într-o relație.

12. 98% dintre populațiile flămânde ale lumii trăiesc în țările în curs de dezvoltare.

13. Virusul herpes are o presiune internă de opt ori mai mare decât cea a unei anvelope auto. Folosește această presiune pentru a-și arunca ADN-ul în celulele umane.

14. Am pierdut 97% din tigrii sălbatici în doar un secol. Nu putem decât să ne întrebăm ce se va alege de restul viețuitoarelor sălbatice.

15. Există un calcul aspru, care sugerează că lumea mai are la dispoziție doar 60 de ani din solul de la suprafață care mai poate fi utilizat.

16. După amor, unii bărbați experimentează sentimente instantanee de tristețe și regret. Acest fapt se numește tristeză post-coitală și poate dura oricât, de la 5 minute la 2 ore, după faptul în sine.

8 curiozități despre CORPUL MASCULIN pe care nu le-am aflat niciodată! Al 5-lea e cel mai IMPREVIZIBIL!

Corpul masculin ascunde o mulțime de surprize, iar unele dintre particularitățile sale sunt încă un mister nu doar pentru femei, ci și pentru bărbații înșiși. Așadar, astăzi am decis să tragem cortina de pe câteva dintre aceste secrete, și să-ți aducem la cunoștință câteva informații extrem de interesante despre bărbați și corpurile lor!

1. Bărbații îmbătrânesc mai lent

Fața unui bărbat își păstrează aspectul tineresc mult mai mult timp decât fața unei femei. Motivul este faptul că pielea bărbaților își pierde concentrația de colagen mult mai lent pe măsură ce îmbătrânește, ceea ce înseamnă că fața lor este mult mai rezistentă la riduri, cute și piele încrețită. Cu toate acestea, bărbații au mai puțină grijă de pielea feței lor decât femeile, iar asta îi face mai sensibili la condiții externe dăunătoare, care le poate reduce acest avantaj natural pe care-l au în fața femeilor.

2. Bărbații au capacitatea de a secreta lapte

Da, ai citit cum trebuie. Și bărbații au glande care pot produce lapte! Dar această producție reprezintă o anomalie pentru corpul masculin. Ea poate apărea atunci când se produce prea mult hormon prolactină. Acest fapt ar putea fi rezultatul anumitor tipuri de tratamente medicale folosite pentru a stimula inima, sau ar putea însemna probleme cu glanda pituitară și hipotalamus, ori utilizarea opioidelor sau foamea extremă.

3. Chelia

Poate că e plăcut să credem că înclinația genetică de a cheli este transmisă exclusiv de cromozomii X ai mamei, dar asta nu este cazul în întregime. Există și alți factori importanți care se pot face răspunzători de chelie. Spre exemplu, dacă tatăl unui bărbat este chel, șansele bărbatului de a-și pierde părul cresc cu 60%. Activitatea hormonilor masculini afectează și foliculii de păr, în așa fel încât organismul își pierde treptat capacitatea de a produce păr nou. Stresul și dieta precară pot crește la fel de bine riscul de a rămâne chel.

4. Și bărbații pot experimenta sindromul premenstrual

Poate părea surprinzător, dar aproximativ 26% dintre bărbați experimentează sindromul premenstrual. În timpul acestor perioade, bărbatul devine mai sensibil, iritabil și înfometat, sau poate avea chiar crampe abdominale. Altfel spus, simte aceleași lucruri ca și o femeie.

5. Bărbații au avut origini feminine

Toate ființele umane din lume își încep existența ca femele. Cromozomii X și Y sunt responsabili pentru determinarea sexului unui individ. Dacă 2 cromozomi X se unesc împreună în timpul concepției, apare o fetiță. Dacă cromozomii X și Y se unesc, apare un băiat. Dar în primele 5-6 săptămâni de sarcină, cromozomul Y este inactiv. Până când începe să funcționeze, embrionul începe să se dezvolte ca fetiță.

6. Bărbații au pielea mai groasă

Testosteronul masculin face pielea bărbaților mai groasă. Pielea bărbaților este cu aproximativ 25% mai groasă decât cea a femeilor. Cu toate acestea, pe parcursul vieții lor, pielea bărbaților devine mai subțire, în timp ce la femei rămâne la aceeași grosime până la menopauză.

7. Mărul lui Adam

Te-ai întrebat vreodată de ce mărul lui Adam este mai mare la bărbați decât la femei? Femeile au doar o mică proeminență la gât, alcătuită din cartilajul tiroidian, al cărui scop este de a proteja corzile vocale. Acest cartilaj tiroidian este responsabil și pentru tonul mai înalt al vocii la bărbați. În timpul adolescenței unei persoane, unghiul său în raport cu cartilajul inelar se schimbă, formând mărul lui Adam și ducând la așa numita „rupere” a vocii unei persoane. Acest unghi este mai mic la bărbați decât la femei, făcând proeminența mai mare și vocile lor mai joase.

8. Percepția culorilor

Bărbații pot vedea mai puține nuanțe de culori decât femeile, iar motivul este relativ simplu. Percepția culorilor este determinată de celulele conului retinian. Informațiile despre ele sunt conținute în cromozomul X, iar pentru că femeile au 2 cromozomi X, numărul de celule conice pe care ele le posedă este, în mod natural, de 2 ori mai mare decât cel al bărbaților.

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !